Καλώς ήρθατε

Οι τελευταίες γουλιές

Η πληροφορία του πάντα καλά ενημερωμένου περί τα «νεοδημοκρατικά» Γ. Σαραντάκου στο χθεσινό «Εθνος» είναι εξόχως ενδιαφέρουσα: το πολύ μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα διαρκέσει η εκεχειρία στο εσωτερικό μέτωπο και μετά ο καθένας για πάρτη του ή «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» που λένε. Ο,τι είναι να κάνει ο Καραμανλής για ν' αλλάξει το κλίμα, θα πρέπει να το έχει κάνει μέχρι τότε. Που σημαίνει ότι η «επόμενη μέρα» για τον μέχρι πρότινος πανίσχυρο ηγέτη της Δεξιάς έχει ήδη αρχίσει.
Δεν μπορούν να... το πουν, φυσικά, δημόσια, αλλά ξέρουν ότι «το δυνατό χαρτί» έχει καταντήσει πια «βαρίδι». Μόνο που η όποια κίνηση για αντικατάσταση ή απομάκρυνση ή εκπαραθύρωσή του είναι πρόωρη. Πολύ σωστά κρίνουν, άλλωστε, ότι θα πρέπει να πιει και την τελευταία σταγόνα από το ποτήρι της πολιτικής απαξίωσης, που εδώ και μήνες αδειάζει συστηματικά.

Τι μπορεί να κάνει ως τα τέλη Ιανουαρίου ο Κ. Καραμανλής που θα μπορούσε να το έχει κάνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεν το έκανε; Το πολύ, μερικά ακόμη επιδόματα των 50 ευρώ. Πέρα απ' αυτό, τίποτα. Αλλά είναι πολλά εκείνα που έχει να βιώσει στο διάστημα αυτό. Το ποτήρι έχει αρκετές γουλιές ακόμη.

Πρώτα απ' όλα, η γουλιά την οποία του επιφύλαξε η δημοσιοποίηση του πορίσματος. Πιστεύει κανείς ότι πείθουν οι ανοησίες με τις οποίες επιχειρείται να συγκαλυφθούν οι ποινικές ευθύνες υπουργών και υφυπουργών; Κι όμως θα πρέπει να τις υιοθετήσει και να τις υποστηρίξει δημόσια. Κι αφού το κάνει αυτό, θα πρέπει την άλλη βδομάδα να υποστεί τη δοκιμασία του προϋπολογισμού και την υποχρέωση να επαναλάβει τις γνωστές ανοησίες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν αυτός και ο Αλογοσκούφης για να βγούμε αλώβητοι από την κρίση.

Η χαριστική βολή θα έρθει στα μέσα του Γενάρη με την κατάθεση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική και την έντρομη φυγή του Καραμανλή και του κόμματός του από τη Βουλή. Και μετά η διορία θα εκπνεύσει και μαζί της θα εκπνεύσει πολιτικά και ο Καραμανλής. Και τυπικά.
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος από το Έθνος

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails