Καλώς ήρθατε

Στηρίξτε τους Έλληνες...

BannerFans.comΤην ώρα που χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις στενάζουν κάτω από το βάρος της πιο μεγάλης και αδυσώπητης οικονομικής κρίσης της σύγχρονης ιστορίας μας, εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια τα ελληνικά προϊόντα. Αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, γιατί έτσι δίνουμε δουλειά σε Έλληνες. Μην περιμένετε κάποια «επίσημη οδηγία». Ας το κάνει ο καθένας μόνος του...

Επί σειρά ετών πιστεύαμε ότι τα σύνορα της Ευρώπης γκρεμίστηκαν, ότι δεν είχε σημασία αν μία εταιρεία είχε έδρα την Αθήνα, το Βερολίνο ή τη Ρώμη. Νομίσαμε, αφελώς, ότι γίναμε κάτι σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η κρίση απέδειξε ότι σφάλαμε. Στα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας μας δεν...χρεώσαμε μόνο τη χώρα μας για να καταναλώσουμε ό,τι παρήγαγαν οι βιομηχανίες των φίλων και συνεταίρων μας. Την ίδια ώρα αποδημήσαμε πλήρως τη βιομηχανία μας, διαλύσαμε την αγροτική μας παραγωγή. Αν δεν κάνουμε λάθος, το 1980 καλύπταμε το 90% των αναγκών μας σε αγροτικά προϊόντα και σήμερα η σχέση αυτή έχει πλήρως αντιστραφεί.

Είναι αργά για δάκρυα κι οι διαπιστώσεις έχουν πλέον κουράσει. Είναι καιρός για δράση. Όχι, δεν θα αντιμετωπίσουμε ριζικά το πρόβλημα χρέους αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα. Θα σώσουμε όμως κάποιες θέσεις εργασίας κι αυτό είναι από μόνο του πολύ σημαντικό στις μέρες που ζούμε. Κι επιπλέον ίσως δώσουμε ένα κίνητρο σε ανθρώπους που θα ήθελαν να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της βιομηχανικής και της γεωργικής παραγωγής.

Υπάρχουν ελληνικά προϊόντα. Ακόμη! Ας αλλάξουμε καθημερινές συνήθειες. Δεν θα μας κοστίσει κάτι αν αγοράσουμε την ελληνική και όχι την ξένη μπύρα. Να στηρίξουμε την ελληνική και όχι την ξένη καπνοβιομηχανία. Να δώσουμε δουλειά στα ελληνικά καταστήματα. Ακόμη και με τις διακοπές μας, μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Αυτό το Πάσχα δεν είναι ανάγκη να πάμε στην Βουδαπέστη ή στην Κωνσταντινούπολη...
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital

4 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν δέν ξέρω πού βρήκατε το email μου. Δέυτερον γιατί χρησιμοποιείτε πλυθηντικό; τρίτον εγώ δέν χρέωσα την ελλάδα, εγώ δέν διέλυσα την αγροτική παραγωγή, άρα δέν μπορείτε να λέτε χρεώσαμε αλλά συγκεκριμένη πολιτικοί με τους βιομηχάνους χρεώσανε την χώρα και καταστρέψαν την αγροτική παραγωγή και την βιομηχανία. Εγώ σαν υπάλληλος ή άνεργος δέν έχω το ίδιο συμφέρον με ένα αφεντικό είτε είναι ελληνικό είτε αλλοδαπό. Εξάλου τα αφεντικά αποφασίσαν να πάνε της βιομηχανίες τους στην βουλγαρία για μεγαλύτερο κέρδος όχι οι εργάτες. Άρα δέν στέκι το επιχείρημα να στηρίξουμε ελληνικές επιχειρήσης. Σε καπιταλισμό ζούμε και αυτό το διάλεξαν οι εργοδότες.

ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ
ΑΣΥΜΦΟΡΗ…… Η υποκειμενική εμπεριέχει τα συμφέροντά μας μέσα.
Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΎ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ: ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ το συμφέρον συνειδητά ή ασυνείδητα.

Το ΣΥΜΦΕΡΟΝ είναι πάνω απ' ΟΛΑ, και το μέγα ΕΓΩ μας, πάντοτε και τώρα.
Τίποτα δεν δίνει και τα θέλει όλα, κ' είναι πάνω από τα όλα και από τα ΟΛΑ.
Δεύτερος θεός μας είναι το ΕΓΩ ΜΑΣ, και δουλεύει πάντα για τον εαυτόν μας.
Ο θεός των πάντων ως και του θεού μας, είναι το συμφέρον νε του εαυτού μας.
Ναι και η αλήθεια και το μέγα ψέμα, σε όλες τις δουλειές μας είναι πρώτο θέμα.

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ:

= Η υποκειμενική "αλήθεια" αυτήν που την υποκινεί το ΣΥΜΦΕΡΟΝ εμπεριέχει τα συμφέροντά μας, τις επιδίωξης μας κλπ.

= Η αντικειμενική αλήθεια ΔΕΝ εμπεριέχει τα συμφέροντά μας τις επιδίωξης μας τα όνειρα μας της φαντασίες μας.

= Όταν η αλήθεια πηγάζει μέσα από την αντικειμενική πραγματικότητα, τότε δεν συνίσταται για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ….

= Όταν η αλήθεια πηγάζει μέσα από τα παραμύθια, τότε συνίσταται για κουτορνίθια.

=Δηλαδή, ΤΕΛΙΚΟΣ: Για ΟΛΑ φταιν οι κυβερνώντες οι νυν και οι απόντες, οι πεθαμένοι και οι ζώντες, την δυστυχία πάντα φέρνουν, και απ' τους λαούς όλους τα ΠΕΡΝΟΥΝ, τους ξεγελούνε και τους γδέρνουν.
=ΚΑΤΩ απ' όλα το συμφέρον του λαού και της Ελλάδας.
=Βολεύτηκε ως βουλευτής.... και την Ελλάδα.... δεν την γαμείς
=Σε ένα κράτος αναγνωρισμένο από τα μπορντέλα! -Κάθε χρόνο και χειρότερα...... άντε και σ' ανώτερα.
=ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ότι ξεχνάτε, και την πατάτε (πατάμε).

Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

καλησπέρα σας, ακούστε και μια γυναικεία γνώμη έτσι για να δείτε και πως βλέπουμε εμείς κάποια πράγματα. Προσωπικά πίνω αρκετές μάρκες άλλα προτιμώ τις ελληνικές μπύρες. Μπύρες όπως η ΑΛΦΑ, η ΑΜΣΤΕΛ, η καινούργια bios 5, η ΗΕΙΝΕΚΕΝ, η ΜΥΘΟΣ, η ΚΡΑΦΤ και η ΝΕΔΑ εμφιαλώνονται και φτιάχνονται στην Ελλάδα γιαυτο μην τσακώνεστε και απολαυστε την μπύρα σας σύμφωνα με την τσέπη και την γεύση σας.

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

αγγελική μου συμφωνώ ...αλλά δυστυχώς για αλλη μια φορά ...βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Οπου δάσος βάλε ανεργία...
Το θέμα δεν είναι, κατά την γνώμη μου, να κάνουμε μποϋκοτάζ απλά θα πρέπει στην κατάσταση που βρισκόμαστε να είμαστε πιο επιλεκτικοί στο τι τελικά μας συμφέρει μελλοντικά. Εξηγώ λέγοντας ότι δεν πρέπει να χάσουμε τον στόχο και ο στόχος κατά την προσωπική μου άποψη είναι να στηρίζουμε ότι δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας καθώς και όποια εταιρεία επενδύει εδώ στην Ελλάδα.

Related Posts with Thumbnails