Καλώς ήρθατε

Ο ανέκδοτος αγώνας του Αλέξη

Για δες καιρό που διάλεξε ο Συριζαίος να κάνει Παλλαϊκό Μέτωπο. Ο Αλέξης θα ξεκινήσει τον «ανένδοτο αγώνα για την ανατροπή» και από πίσω από αυτόν θα τρέξουν όλα τα σούργελα που ξεκίνησαν εδώ και πολλά χρόνια το Πανξεσκιστικό Μέτωπο εναντίον της Ελλάδας και θα βουτήξουν στην κολυμβήθρα του «αριστερού» και του «ανατροπέα» να σώσουν την δημόσια ενέργεια, τους δημόσιους αιγιαλούς, το δημόσιο νερό, τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, τους δημόσιους χώρους που με το νέο πολεοδομικό σχεδιασμό θα γίνουν ιδιωτικοί χώροι.

Πασόκοι τύπου Μαριλίζας και... τύπου Σοσιαλιστικής Τάσης του Σύριζα (πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται) αποφάσισαν μία ημέρα πριν μπει προς συζήτηση η πώληση της ΔΕΗ να κάνουν «Μπου» στην κυβέρνηση και στους δανειστές. Θα συμμετέχουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες των περιοχών που πλήττονται από την πώληση φραγμάτων, ποταμών και νερού και βέβαια την παντιέρα του ανένδοτου αγώνα θα την κουβαλάνε οι συνδικαλιστές που θυμήθηκαν ξαφνικά ότι το δημόσιο αγαθό δεν είναι δικό τους Βιλαέτι όπως το θεωρούσαν τρεις δεκαετίες τώρα που μέσω Ταμείων συνδικαλισμού άρπαζαν από το δημόσιο αγαθό και πήγαιναν για σεμινάρια μάσας σε Βαρκελώνες και Παρίσια.

Ειδικά οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που χρόνια αλωνίζουν με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θυμήθηκαν ότι τα ποτάμια είναι δημόσια! Αχ καλέ, ξύπνησε ο επαναστάτης δήμαρχος που κούναγε τις σημαίες του Μητσοτάκη και του Παπανδρέου και σηκωνόταν από την αιρετή καρέκλα του για να καθίσει ο υπαλληλίσκος διοικητής της ΔΕΗ, Αθανασόπουλος. Τον ξεχάσατε τον Αθανασόπουλο, ε;

Ο Αλέξης για άλλη μια φορά γίνεται ανάχωμα γι΄ αυτό που θα γινόταν αν δεν έμπλεκε τα πασοκοσυριζονεοδημοκρατάκια στο θέμα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, του Πολεοδομικού και του ασφαλιστικού τομέα στην χώρα. Αν είχε σκοπό να μην γίνει ανάχωμα θα ξεκινούσε τον «ανένδοτο αγώνα» του εδώ και τρία χρόνια. Την μαγιά την είχε και ήταν η οργή ενός λαού που ακόμα δεν είχε εξαντληθεί από φόρους, χαράτσια, αδικία και αναξιοπρέπεια. Την μαγιά την είχε γιατί ο χορτασμένος πολίτης σκέφτεται καθαρά και όχι σε πανικό. Σκέφτεται μεν τον κώλο του αλλά από την άλλη έχει την διαύγεια του χορτασμένου στομάχου να διακρίνει ότι τα νομοσχέδια που αφορούν την χώρα του θα κάψουν και αυτόν άμεσα.

Ο Έλληνας κοιτάει το συμφέρον του και όταν αυτό θίγεται δεν καταλαβαίνει ούτε Στάλιν, ούτε Χριστό. Τώρα που ο Αλέξης πήρε εντολή να συμμαζέψει ό,τι ρετάλι απόμεινε από το σοσιαληστρικό χώρο και κάθε «αριστερούκο» που νομίζει ότι είναι αθάνατος λόγω μισθού βρίσκοντας ευκαιρία να πάρει δόξα μέσω ανένδοτων αγώνων, είναι πολύ αργά.

Μόνο για το θέμα της ΔΕΗ και του δημοσίου νερού στην Ελλάδα, αφού αποφάσισε η αριστερά μόνο ειρηνικές επαναστάσεις, έπρεπε εδώ και ένα χρόνο να έχει στείλει στο εδώλιο των παγκόσμιων δικαστηρίων όποιον βουλευτή ψήφισε ΝΑΙ και όποιο πολιτικό μυαλό τόλμησε να συντάξει τέτοιες συμφωνίες πώλησης. Αλλά εκείνη την εποχή ο Αλέξης είχε άλλη δουλειά. Έπρεπε να στρέψει το βλέμμα των Ελλήνων σε λίστες Λαγκάρντ, σε σκάνδαλα υποβρυχίων αφήνοντας την κυβέρνηση με τα νομικά διεθνή τσακάλια να έχουν έτοιμους φακέλους για την πώληση των πάντων. Ακόμα το θέμα του επιφανειούχου δεν το ακούμπησε ο Σύριζα. Ακόμα το θέμα του νόμου «αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το εθνικό συμφέρον» δεν το ακούμπησε ο Σύριζα. Τι διάολο; Έναν δικηγόρο αυτός ο «αριστερός» χώρος δεν έχει;

Αλήθεια, πώς μπορεί να καταπιεί ο αντικαπιταλιστής Σύριζα ότι το καπιταλιστικότερο κράτος του πλανήτη, οι ΗΠΑ, το μόνο που απαγορεύουν προς ιδιωτικοποίηση είναι η ενέργεια; Θαυμαστής του Σχεδίου Μάρσαλ ο Αλέξης, αλλά εκεί στην Αμερική που πήγαινε σε κλειστά λόμπι πανεπιστήμιων, δεν ρωτούσε τι κάνετε ρε παιδιά εσείς οι καπιτάλες με την ενέργεια και γιατί;

Το γιατί το ξέρει ο Αλέξης, διότι από την στιγμή που δίνεις τους διακόπτες ενέργειας σε ιδιώτες, παύεις να έχεις εθνική ασφάλεια. Με ένα "τυχαίο" μπλακ άουτ μπήκαν μέσα μέχρι και Κονγκολέζοι. Αλλά τι τον νοιάζει τώρα τον Σύριζα για την εθνική ασφάλεια μιας χώρας που δεν είναι χώρα αλλά «ανήκει σε ένα γεωπολιτικό σύστημα»; Ο μεγαλύτερος νάνος της πολιτικής από την εποχή των σπηλαίων θα μιλήσει στο «Τιτάνια». Αυτό κι αν είναι ειρωνεία! Τα ψέματα που πρόκειται να ξεφουρνίσει με πάθος και άνευ ντροπής πραγματικά θα είναι τιτάνια. Το ανάχωμα της ειρηνικής επανάστασης θα είναι τιτάνιο. Όπως τιτάνιος είναι ο αγώνας να θέλει, -με αφορμή τα κυριότερα θέματα που μπαίνουν προδοτικά προς συζήτηση σε καιρό ειρήνης παγκοσμίως-, να βγάλει καθαρούς προδότες συγκυβερνήτες της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ, των πρώην ΝΔ και τώρα ΑΝΕΛ και όποιον άλλον το σύστημα τον πέταξε μπαλάκι στην «αριστερά» πληρώνοντας έτσι τις υπηρεσίες του για την προδοσία.

Δύο προδοσίες υφίσταται η χώρα και όχι μία. Η μία εξελίσσεται στην Βουλή και η άλλη σε Τιτάνιες συνάξεις κοινοβουλευτικών και κομματόσκυλων για τον ανένδοτο αγώνα που κατάντησε την Ελλάδα να είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο όλων των αγώνων.
γράφει ο Γιάννης Λαζάρου
από το Στον τοίχο

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails