Καλώς ήρθατε

Κοινωνικό μέρισμα, δηλαδή εξαγορά ψήφων

Επειδή δεν αρκεί να προπαγανδίζεις το πρωτογενές πλεόνασμα (δηλαδή το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, τη στάση πληρωμών του κράτους προς τους ιδιώτες και άλλα τέτοια "αναπτυξιακά" μέτρα), αλλά πρέπει και να το παρουσιάζεις, η πιο hot κουβέντα των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα.

Το κοινωνικό μέρισμα είναι η επιβράβευση του γενναίου ελληνικού λαού με ένα ποσό γύρω στα 500-1000 ευρώ από την ακροδεξιά κυβέρνηση του Σαμαρά και των ηλίθιων ακροδεξιών με τα αστεία ονόματα σε συνεργασία με το πολιτικό πτώμα του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να βρίσκεται σε προχωρημένη μορφή σήψης, αλλά κάποιος έχει ξεχάσει να το πει στον Βενιζέλο με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα ΠΑΣΟΚοι παρόλο που δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Όλως τυχαίως, η καταβολή του μερίσματος θα γίνει λίγο πριν από τις διπλές φετινές εκλογές.

Αυτοί που θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα - επίδομα ψήφου είναι... σίγουρα οι μπάτσοι και τα σώματα ασφαλείας. Αυτός ο βασικός πυλώνας του κράτους, κατά Μπαλτάκου ευαγγέλιο, που εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια κρατάει ζωντανό το φάντασμα της δημοκρατίας, πετάει χιλιάδες καρκινογόνα χημικά (3 χιλιάδες χημικά έπεσαν μόνο σε 2 μέρες τον Ιούνιο του 2011 στην πλατεία Συντάγματος), χτυπάει διαδηλωτές, στέλνει κόσμο στα δικαστήρια και στις φυλακές με κατασκευασμένες κατηγορίες, προασπίζει το μνημόνιο και τα συμφέροντα των τραπεζών και πασχίζει για να μην αλλάξει τίποτα.

Εκτός από τα σώματα ασφαλείας που θα πάρουν 100% το επίδομα ψήφου, στην απέλπιδα προσπάθεια της ΝΔ να μην ψηφίσουν τους ναζί, αλλά να ενισχύσουν την παραπαίουσα ακροδεξιά του Σαμαρά υπάρχει και η άλλη κατηγορία συμπολιτών μας: Αυτοί που θα κάνουν την αίτηση για το επίδομα ψήφου, αλλά δεν θα θα το πάρουν ποτέ.

Είναι αυτοί που πληρώνουν εδώ και χρόνια το χαράτσι, παρόλο που αυτό έχει κριθεί αντισυνταγματικό. Είναι αυτοί που μετά την ελληνική χρεοκοπία, ανέχονται ή ψηφίζουν τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Είναι αυτοί που καμαρώνουν τους μπάτσους όταν βασανίζουν και σκοτώνουν κρατουμένους, αυτοί που μιλάνε για τα πλεονεκτήματα της δημοκρατίας, λες και την έχουν ζήσει και ξέρουν.

Είναι αυτοί που μπορούν να καταλάβουν το πρωτογενές πλεόνασμα, το PSI, την έξοδο στις αγορές και τις συνομιλίες του Σαμαρά με το Θεό. Αυτοί που δεν άκουσαν για τα τεράστια ποσοστά της ανεργίας, τις αυτοκτονίες, την έλλειψη θέρμανσης και τις όλο και πιο υποβαθμισμένες παροχές Υγείας στα χρόνια του μνημονίου. Αυτοί που πιστεύουν τις καλοπληρωμένες δημοσιογραφικές πουτάνες. Είναι αυτοί που δεν θέλουν να υπάρξει δικαιοσύνη, αν πρόκειται να αλλάξει ο καθημερινός ανιαρός τρόπος ζωής τους. Τους ξέρουμε καλά αυτούς από το παρελθόν. Τους ξέρουμε όλους, έναν προς έναν.

Αυτοί ανέχτηκαν 400 χρόνια τουρκοκρατίας, αυτοί έκαναν τη ζωούλα τους στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, αυτοί διάβαζαν στην περίοδο της χούντας, αυτοί μπήκανε ξαφνικά στο Πολυτεχνείο 20 χρόνια μετά το τέλος της εξέγερσης, αυτοί γιγάντωσαν το σοσιαλισμό α λα ΠΑΣΟΚ. Αυτοί μπορεί να μην πάρουν το επίδομα ψήφου, αλλά σε τελική ανάλυση δεν το αξίζουν. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις τους πάντες για να κάνεις τη δουλειά σου. Κάποιοι την κάνουν και τζάμπα...
από το Imf fuck off

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails