Καλώς ήρθατε

Ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει έξυπνα τη Ν.Δ στην κυβέρνηση

Η ανυπομονησία της ηγετικής ομάδας της ΝΔ για ανάληψη της εξουσίας, και η θεσιλαγνεία της, δεν την αφήνουν να δει τι ακριβώς την περιμένει. Από την άλλη πλευρά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κτίζει έξυπνα τις επόμενες δεκαετίες της Αριστεράς στα πολιτικά πράγματα. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κανείς αφελής μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που να πιστεύει ότι η ένδυση υπουργικού κουστουμιού και η όρκισή του ως υπουργού θα του εξασφαλίσει αυτόματα το πολιτικό του μέλλον ή ότι θα μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα που επισώρευσαν τα δύο μνημόνια. Ούτε φυσικά θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναμιχθεί με ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η επιλεγμένη αναφορά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα στη δημόσια τηλεόραση, ότι... «το νόμισμα δεν είναι φετίχ», καθώς η έκφραση απορίας για το «αν έχει σημασία αν θα είναι ευρώ ή δραχμή», αλλά και η συνδυασμένη δήλωση του κ. Λαφαζάνη στον real FM, ότι «μπορούμε να ζήσουμε και με διακοπή της χρηματοδότησης από την τρόϊκα», μερικά μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, είναι φανερό (εκτός και αν είναι κανείς πολιτικά τυφλός), ότι δίνουν ένα ελαφρό σπρώξιμο της ΝΔ προς την πρωτιά και την κατάληψη της εξουσίας.

Είναι βέβαιο πως η ηγεσία της ΝΔ, μπροστά στην επιθυμία της για εξουσία, θα πιαστεί από αυτές τις δηλώσεις και θα τις κάνει σημαία, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι έτσι πατά την «πεπονόφλουδα» που της πέταξε ο κ. Τσίπρας. Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ότι τυχόν ανάληψη της εξουσίας από την ΝΔ τώρα αυτή τη στιγμή, εκτός του ότι θα οδηγήσει στην προδιαγεγραμμένη πλήρη οικονομική αποτυχία και εξαθλίωση του λαού, ταυτόχρονα θα οδηγήσει και την Δεξιά σε μονοψήφια ποσοστά παρέα με το νεοΠΑΣΟΚ, αφήνοντας την Αριστερά (στην ουσία δηλαδή το παλαιό ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεταλλάχτηκε) να κάνει πολιτικό παιχνίδι πάνω στη λαϊκή εξαθλίωση για τις επόμενες δεκαετίες. Το μνημόνιο καίει όσους προσπαθούν να το διαχειριστούν.

Μια λύση μένει στη ΝΔ. Να απαιτήσει τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Αν αυτό έχει ως τίμημα την μη πρωθυπουργοποίηση του κ. Σαμαρά, ακόμα κι αυτό θα πρέπει να το δεχτεί. Διαφορετικά θα εξαφανιστεί μια ολόκληρη παράταξη, προς χάριν του παλαιού και έμπειρου ΠΑΣΟΚ.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Στην πολιτική πρέπει πάντα να τα δίνεις όλα για την επόμενη μάχη γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν στην επόμενη θα έχει αναδυχθεί ένας επόμενος Τσίπρας

Related Posts with Thumbnails