Καλώς ήρθατε

Οι διαπραγματευτάδες

Έβγαλαν σεργιάνι την πραμάτεια τους τα κώματα της παρακμής και μας πουλάνε μούρη απέναντι στην τρόικα. Θα διαπραγματευθούν, λένε, 6+18 σημεία. Θα μας δώσουν ασπιρίνη για τον καρκίνο που έσπειραν και τρώει τα σωθικά μας. Ποιοι; Οι πραματευτάδες ελπίδας στο ίδιο πάντοτε έργο, το προεκλογικό.

Ποιοι; Αυτοί που ψήφισαν το άρθρο 3 παράγραφο 8 του ν. 4038/2012 (δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 14.02.2012) για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε 60 μηνιαίες δόσεις ανεξαρτήτως ποσού. Οι ίδιοι που τροποποίησαν τη διάταξη αυτή περιορίζοντας τις δόσεις σε 24, εφ’ όσον η οφειλή δεν υπερβαίνει τα € 10.000 προκειμένου για φυσικά πρόσωπα και τα € 75.000 προκειμένου για νομικά πρόσωπα, με το 5ο άρθρο παράγραφος 9β του ν. 4047/2012, ο οποίος δημοσιεύθηκε την 23.02.2012.

Πληροφορήθηκε ο... κ. Horst Reichenbach τη ρύθμιση των 60 δόσεων, σήκωσε το τηλέφωνο και είπε στον Μπαίνει Βγαίνει ότι αυτή η διάταξη είναι απαράδεκτη, εξ ου και πρέπει να τροποποιηθεί, οπότε οι μεγάλοι και σκληροί διαπραγματευτές έφεραν νέα διάταξη στη Βουλή σύμφωνη με τις επιταγές του κ. Reichenbach. Την ψήφισαν ομοθυμαδόν και την έκαναν νόμο του κράτους (ποιου κράτους;) εν ριπή οφθαλμού. Εννέα ημέρες ήταν αρκετές για να υποκύψουν και επικύψουν αυτοί που λένε πως θα πάνε να διαπραγματευθούν. Όλο ΘΑ και Θα και ΘΑ τραγουδούσε ο αείμνηστος Χρηστάκης.

Και μόνον ότι υπόσχονται να διαπραγματευθούν ζητήματα εθνικής κυριαρχίας δείχνει τη μικρότητά τους και το έσχατο σημείο υποτέλειας και παρακμής, στο οποίο μας έχουν οδηγήσει.
γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
από το taxalia
Σχόλιο apneagr: η φωτό είναι άσχετη με το θέμα, αλλά ίσως η κοπέλα είναι καλύτερη στις διαπραγματεύσεις...

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails