Καλώς ήρθατε

Η κρυφή γοητεία της φαλλοκρατίας

«Ο Κασιδιάρης είναι σέξι», μου δήλωσε μία γνωστή τις προάλλες που πίναμε καφέ κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Το σοκαρισμένο βλέμμα μου την έκανε να χαμογελάσει ένοχα, προσθέτοντας: «Δεν ψηφίζω Χρυσή Αυγή και στενοχωριέμαι που μπήκαν στη Βουλή, αλλά η αλήθεια να λέγεται!» Λίγες μέρες αργότερα περπατώντας στο Μοναστηράκι μιλούσα μεγαλόφωνα στην παρέα μου για την καθημερινή παρουσία της Χ.Α. στα τηλεοπτικά πάνελ και ένας από τους φίλους μου έσπευσε να με συμβουλεύσει να χαμηλώσω τη φωνή και να ταχύνω το βήμα μου. «Θα φάμε ξύλο, δεν βλέπεις πως μας αγριοκοιτάνε;» ψιθύρισε νεύοντας προς μία παρέα νεαρών αγοριών με ξυρισμένα κεφάλια και φουσκωμένα μπράτσα που περπατούσαν δίπλα μας. «Αυτό το στυλ αρέσει στις γυναίκες», πρόσθεσε ειρωνικά ο φίλος, «δεν έχεις διαβάσει στο φέισμπουκ σχόλια για τον Κασιδιάρη;»

Αναρωτιέμαι πώς ένιωσαν και... τι σκέφτηκαν χθες οι γυναίκες που ψήφισαν τον Κασιδιάρη ή εκείνες που τον θεωρούν ελκυστικό. Άραγε σοκαρίστηκαν από την χυδαία επίθεσή του στις πολιτικούς Ρένα Δούρου και Λιάνα Κανέλλη, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, την δικαιολόγησαν (όπως είδα ήδη να συμβαίνει στα social media από κάποιες που ισχυρίζονται ότι ευθύνονται τα θύματα του Κασιδιάρη επειδή τον προκάλεσαν), ή μήπως ορισμένες ερεθίστηκαν κιόλας από την υπερβολική έκρηξη ματσίσμο που γέμισε τις οθόνες μας; Γνωρίζουν οι γυναίκες αυτές ότι μία από τις βασικές αρχές της Χ.Α. είναι η βιολογική και πνευματική κατωτερότητα της γυναίκας; Στο προεκλογικό υλικό που διακινεί η Χ.Α. τονίζεται ότι είναι απαραίτητη η ανατροπή των μέτρων υπέρ της ισότητας των δύο φύλων, γιατί η νομική ισότητα ανδρών και γυναικών «είναι ενάντια στη φύση».

Ίσως αυτό που δεν συνειδητοποιούν ορισμένες είναι πως η παράνοια και η μανία καταδίωξης που νιώθουν τα μέλη φασιστικών ομάδων δεν στρέφεται αποκλειστικά κατά των μεταναστών και των αλλόθρησκων, αλλά εναντίον οποιουδήποτε απειλεί την κυριαρχία του λευκού άντρα στην κοινωνία. Ο φόβος τους μπροστά στην «αταξία» και τη διαφορετικότητα, όπως αυτοί την εννοούν, και η υποτιθέμενη προσήλωσή τους στην τήρηση των κανόνων, δεν τους εμποδίζει να παραβιάζουν τους νόμους, να μην σέβονται κανέναν ηθικό κανόνα, να προσβάλουν, να χυδαιολογούν, να ασκούν σωματική βία εναντίον όσων αρνούνται να υπακούσουν στο δικό τους δόγμα.

Παρά το εξαιρετικά χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των περισσότερων υποψηφίων της Χ.Α., και την έλλειψη ενσυναίσθησης προς τα θύματα των επιθέσεών τους, δεν είναι παράλογο ότι, σε μία χώρα που τα φαλλοκρατικά ιδεώδη ευδοκιμούν, υπάρχουν γυναίκες που βρίσκουν «σέξι» κάποιον που δέρνει άλλες γυναίκες ώστε «να μπουν στη θέση τους».

Άλλωστε η απλή αλήθεια είναι ότι τα μέλη της ΧΑ απευθύνονται στα κατώτερα ένστικτα κι επικοινωνούν με τον υπόλοιπο κόσμο σε πρωτόγονο επίπεδο, όπου η «γλώσσα του σώματος» είναι η μόνη που ξέρουν να χειρίζονται αποτελεσματικά.
γράφει η Εύα Στάμου
από το protagon

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails