Καλώς ήρθατε

Ξαναψηφίστε τους για διπλή μείωση στις συντάξεις Ιουνίου για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους!

Η ηλικιακή κατηγορία που στήριξε όσο τίποτε άλλο τον δικομματισμό στις εκλογές της… 6ης Μαΐου θα δει για τρίτη φορά (έως τώρα) να μειώνονται οι συντάξεις τους.

Από τις συντάξεις Ιουνίου (θα καταβληθούν 22 Μαΐου) ξεκινούν οι νέες παρακρατήσεις – μειώσεις κατά 12% στις κύριες για το ποσό πάνω από τα 1.300 ευρώ και κατά 10% – 20%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, στις επικουρικές. Με βάση εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το ΕΤΕΑΜ, η πρώτη μείωση θα είναι διπλή καθώς θα αφορά και τη σύνταξη του Ιουνίου και την πρώτη δόση από τις συνολικά 8 αναδρομικές μειώσεις (Ιανουάριο μέχρι και Μάιο). Η τελευταία παρακράτηση των αναδρομικών μειώσεων θα φτάσει έως τη σύνταξη Ιανουαρίου του 2013.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
Τι ισχύει

Σε περίπτωση καταβολής στο ίδιο πρόσωπο περισσοτέρων από μίας συντάξεων, οι μειώσεις θα επιβάλλονται σε κάθε σύνταξη χωριστά.
Σε περισσότερους του ενός δικαιούχους σύνταξης λόγω θανάτου θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό και η μείωση θα επιμερίζεται κατά τα ποσοστά των δικαιοδόχων.

Για τους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΕΤΕΑΜ η μείωση θα γίνεται στο ποσό της καταβλητέας στις 31/12/2012 «επικουρικής σύνταξης», δηλαδή ποσό του 50% της συνολικής (κύριας και επικουρικής) σύνταξης που εναπομένει μετά την τυχόν παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

Στις συντάξεις έως 250 ευρώ η μείωση είναι 10% στο συνολικό ποσό, με πρόβλεψη, ωστόσο, να μην πέφτει η σύνταξη μετά τη μείωση κάτω από τα 200 ευρώ. Στις συντάξεις από 250,01 ευρώ έως 300 ευρώ η μείωση είναι 15% (μέ όριο να μην υπάρχει μείωση κάτω από τα 225 ευρώ και στις συντάξεις από 300,01 ευρώ και πάνω, 20% (μετά τη μείωση η σύνταξη δεν θα υπολείπεται, όμως, των 255 ευρώ). Από τις μειώσεις εξαιρούνται οι ομάδες αναπήρων.

Σχόλιο netakias: Αυτά τα ψήφισαν πριν από 90 περίπου μέρες! Ο Μπένυ κι ο Αντώνης έστειλα επιστολές υποταγής ότι θα τα τηρήσουν! Τώρα που έφαγαν την καρπαζιά, λένε ότι θα τα “επαναδιαπραγματευτούν”, όχι όμως ότι θα τα επαναφέρουν! Τι άλλαξε; Κάθε ψήφος σε αυτούς είναι ψήφος στο μνημόνιο…
ΤΕΛΟΣ!

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails