Καλώς ήρθατε

Media: Σε ρόλο τανκς του συστήματος χωρίς ενοχές

Για τους δημοσιολόγους και ουχί δημοσιογράφους των τηλεοπτικών παραθύρων, των μικροφώνων και έντυπων δίστηλων που εκθέτουν και εκτίθενται καθημερινά σε ταραχώδη υποστήριξη της μνημονιακής πολιτικής.

Για την 'Ολγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη, τον Παύλο Τσίμα, τον Μανώλη Κάψη, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον Άρη Πορτοσάλτε και σειρά άλλων, επώνυμων και λιγότερο αναγνωρίσιμων που απέκτησαν πλέον τη ρετσινιά των «υπαλλήλων επιχειρηματικών συμφερόντων» με μονιμότητα στον κρατικό τομέα της προπαγάνδας.

Η ανησυχία και ο προβληματισμός δεν προέρχεται από την άποψή τους, η γνώμη ευτυχώς ακόμη δεν κινδυνεύει με φυσικό εξοστρακισμό. Κι αν συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, θα... το επιβάλλουν κι αυτό. Η ανησυχία τους θα πρέπει να προέρχεται από τους εκατοντάδες των χαρακτηρισμών που τους δίνονται στα social Media, τις δεκάδες πλέον φωτογραφίες τους, το γεγονός ότι γίνονται με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς, χαρακτήρες γελοιογραφιών. Με τον υπότιτλο ότι εκτελούν χωρίς παρέκκλιση και με ιδιαίτερο πάθος αποστολές χειραγώγησης και μαύρης προπαγάνδας. Αποστολές που τους ανατίθενται από τα αφεντικά τους.

Η ανελέητη κόντρα του Mega με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα και ένα ακόμη λάθος του καναλιού στην παραποίηση της δήλωσης Σόιμπλε για τα δεινά των Ελλήνων, χαρακτηρίζουν τη στάση του καναλιού των επιχειρηματικών εκδοτικών συμφερόντων τις προηγούμενες μέρες. Αποκορύφωμα ήταν η φωτογραφία με τη διμοιρία των ΜΑΤ να στέκεται ως «ασπίδα» προστασίας ανάμεσα στο δελτίο του Mega και τους λίγους διαδηλωτές ενάντια στην προπαγάνδα της τηλεόρασης, πριν από δέκα μέρες. Εικόνα που παραπέμπει ευθέως σε εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα.

Και το Mega, όπως και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, κυρίαρχα ραδιόφωνα και κυρίαρχες εφημερίδες, δείχνουν να έχουν πάρει θέση ως τανκς και όχι θινκ τανκ του οικονομικού συστήματος. Την ώρα της διαδήλωσης που οργανώθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα, εντός του δελτίου Mega δινόταν άλλη μια παράσταση νουθεσίας και καθοδήγησης των πολιτών ενάντια στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς, όσων διαφωνούν με το Μνημόνιο και την πολιτική του.
«Οι δυνάμεις καταστολής προστατεύουν τη φωνή των αφεντικών τους», αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που δόθηκε για μια ακόμη φορά στους τηλε-σχολιαστές του δελτίου. Διόλου κολακευτικός για όσους ενδύονται το ρόλο του δημοσιογράφου.

Ο υποστηρικτικός λόγος στο σύστημα, επιχειρηματικό και πολιτικό, διαχέεται στο σύνολο των ΜΜΕ. Στον Alpha και τον Σκάι λες και έχουν αναλάβει την προστασία της Χρυσής Αυγής.
Χωρίς κανένα αντίλογο από τους Μπάμπη Παπαδημητρίου και Άρη Πορτοσάλτε ακούστηκε στο ραδιόφωνο του Σκάι να καλεί ο απεργοσπάστης εκπρόσωπος της «χαλυβουργίας» τους φασίστες να σπάσουν την απεργία στο εργοστάσιο.
Και στον Alpha, για δεύτερη φορά, εμφανίστηκε ο αρχηγός του στρατού της Χρυσής Αυγής χωρίς κανέναν απολύτως αντίλογο.

Τα όσα εκπέμπουν τα κυρίαρχα Media αυτές τις μέρες είναι αρκούντως ανησυχητικά. Και αν οι ιδιοκτήτες έχουν διαλέξει ήδη στρατόπεδο, οι δημοσιογράφοι θέτουντον εαυτό του σε ένα επικίνδυνο δρόμο υποστήριξής τους. Χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα, έριξαν τις μάσκες της υποτιθέμενης ανεξαρτησίας και μετατρέπονται σε εξαρτήματα τανκς χειραγώγησης των πολιτών. Επιλογή που θα την πληρώσουν ακριβά τα ΜΜΕ και οι άνθρωποι τους.
γράφει η Ματίνα Παπαχριστούδη 
"Δρόμος της Αριστεράς"

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails