Καλώς ήρθατε

Ο Μιλτιάδης για το άντερο των ψηφοφόρων

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου προς οπαδούς του κόμματός του: «Το ΠΑΣΟΚ είσαστε εσείς, ο λαός που λάδωσε το αντεράκι του με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου». Είναι αρκετή αυτή η δήλωση κύριε Βενιζέλο για να σας στείλει τα ποσοστά του κόμματός σας ακόμη πιο κάτω; Πως το είπε ο Πάγκαλος; «Μαζί τα φάγαμε»! Τώρα αποκαλύπτεται τι ακριβώς εννοούσε ο κύριος αντιπρόεδρος. Κι είχαμε μία απορία για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία του χρέους...

Ο κ. Παπαϊωάννου είναι ένας πολιτικός παλαιάς κοπής. Της σχολής Κατσιφάρα, ο οποίος υποστήριζε ότι...«αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα μας γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας». Δεν τα λέμε εμείς αυτά, ο ίδιος ο κ. Παπαϊώαννου τα λέει, όταν υποστηρίζει αυτά τα περί λαδώματος του εντέρου. Αν πιστεύει κανείς ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεφύγει από την κρίση χρέους με αυτούς τους πολιτικούς, αυταπατάται και μάλιστα οικτρά.

Οι άνθρωποι αυτοί με την νοοτροπία τους μας οδήγησαν στο χάος και στην καταστροφή. Και για να μην είμαστε άδικοι, πολιτικοί τύπου «Παπαϊωάννου» υπάρχουν και στην Νέα Δημοκρατία. Σε αυτόν τον πολιτικό κόσμο έχει γυρίσει την πλάτη του το εκλογικό σώμα. Όχι γιατί οι εκλογείς δεν έχουν δήθεν ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί (ποιος τους ψήφιζε μέχρι χτες), αλλά διότι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να βάλουν ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Η αντίδρασή τους είναι υγιής. Αντίθετα, τα δύο μεγάλα κόμματα δείχνουν να μην έχουν ακόμη λάβει το μήνυμα και έχουν στην σύνθεση των ψηφοδελτίων τους ανθρώπους που προκαλούν ακόμη και με την παρουσία τους.

Δεν είναι το πρόβλημά μας ο κ. Παπαϊωάννου. Δεν είναι δα και ο χειρότερος της παλαιάς φρουράς. Το πρόβλημά μας είναι ένα ολόκληρο σύστημα αξιών που δημιουργήθηκε με την μεταπολίτευση. Λέμε, λοιπόν, ότι το σύστημα αυτό έχει χρεοκοπήσει και πιθανότατα έτσι συμβαίνει. Αλλά, είναι έτσι; Το γεγονός ότι η ανικανότητά του να διαχειριστεί τις δημόσιες υποθέσεις οδήγησε μία χώρα στην χρεοκοπία, είναι αναμφισβήτητο. Το ίδιο το σύστημα, όμως, έχει πράγματι χρεοκοπήσει ή ακόμη αντιστέκεται; Πολύ φοβάμαι ότι συμβαίνει το τελευταίο. Κι ότι μέχρι να απαλλαγούμε εντελώς από το ίδιο και τις παρενέργειές του θα περάσει ακόμη αρκετός καιρός και στο μεταξύ μας περιμένουν πολλά ακόμη δεινά.

Και μην βιαστεί κανείς να οριοθετήσει το «παλαιό» μόνο στο ΠΑΣΟΚ και στην Νέα Δημοκρατία. Ας αναζητήσει το νέο σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς. Όσο κι αν ψάξει...
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital μοντάζ το Γρέκι

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails