Καλώς ήρθατε

Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους

Επειδή το Βασικό είναι να τους αναγνωρίσετε θα δοθούν οδηγίες στο εκλογικό Σώμα.

Συνήθως αποκαλούνται μεταρρυθμιστές (λέξη κλειδί) και δεν αποτελούν ένα συμπαγές κομματικό μαντρί αλλά πολιτική υπο-κουλτούρα και κρυπτο-ιδεολογία.

Έχουν παρεισφρήσει σε όλα τα κόμματα από την ΝΔ έως την Δημοκρατική Μνημνονιακή Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ. Κατά βάση όμως αποτελούν κοινή ομάδα με υψηλές διασυνδέσεις στην Ελληνική και ευρωπαϊκή ελίτ και περίπου κοινή αλλότρια παιδεία.

Ανάμεσα στον ιδεολόγο πολιτικό και στον επαγγελματία... “οι μεταρρυθμιστές” είναι κατ επάγγελμα πολιτικοί. Σε σταλινικά ποσοστά όλοι τους είναι μνημονικοί και η ιδεολογία έρχεται για να πασπαλίσει αυτή την βασική ανθελληνική- αντιευρωπαϊκή ιδιότητα με άλλα χρώματα. Όχι τυχαία οι περισσότεροι πούλησαν οργανωμένα την ιδεολογία και το κόμμα τους ή μεταπήδησαν σε νέο την τελευταία διετία.

Πληρώνονται από διάφορες πηγές -τα τελευταία χρόνια από την Τρόικα- ή και αλλού για να “πλασάρουν” στην χώρα το μνημόνιο ή είναι υποψήφιοι που φιλοδοξούν να εκλεγούν και να πληρώνονται από εδώ και πέρα από την τρόικα για τον ίδιο λόγο. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών ήδη κατέχει υψηλά αμειβόμενες κυβερνητικές θέσεις ή θέσεις στον τραπεζικό τομέα, στο δημοσιογραφικό χώρο και στα Χρηματιστήρια. Κανείς τους δεν είναι άνεργος κανείς του είναι φτωχαδάκι ή βιοπαλαιστής ελάχιστοι εξ αυτών είναι οικονομικά ενεργοί ή εργαζόμενοι με την απλή έννοια του όρου.

Ιστορικά οπότε κατέβηκαν ως οργανωμένο κόμμα με τις ιδέες τους και τα λάβαρα τους, η κάθοδος αυτή εξελίχτηκε σε μετωπική σύγκρουση με το εκλογικό σώμα και κοινωνία που πέρασε από πάνω τους σαν τραίνο. Φυσικά οι νεοφιλελεύθεροι εξαλείφτηκαν και καταστραφήκαν ολοσχερώς. Οι πιο πετυχημένοι από αυτούς κατέληξαν μαϊντανοί σχολιαστές στα τηλεπαράθυρα.

Αυτή την στιγμή κυκλοφορούν είτε κρυφίως και απομονωμένοι μέσα στα κόμματα, είτε σε μικρές φυλές με φύλαρχο τους. Οι πιο μυστικοί και δυνατοί από αυτούς θα εμφανιστούν στην επόμενη κυβέρνηση ως τεχνοκράτες από το πουθενά. Αυτό θα συμβεί ανεξάρτητα τον πρωθυπουργό και την ιδεολογία του. Έτσι συμβαίνει εδώ και δεκαετίες.

Οι περισσότερο γνωστοί και επικοινωνιακά καμένοι Φιλοδοξούν ή μάλλον παλεύουν ανοιχτά να μπουν στην Βουλή αποφεύγοντας το τραίνο που τρέχει κατά πάνω τους. Απολυτή φιλοδοξία τους να βρεθούν να υπηρετούν την τρόικα και να πληρώνονται για εκτελούν τις εντολές της. Θέλουν να τους διατάξουν να κόψουν μισθούς και συντάξεις, να απολύουν κόσμο να κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία και να πουλήσουν όσο όσο κομμάτια της εθνικής οικονομίας, της επικράτειας ακόμη και νησιά.

Απώτερος σκοπός να τους προτιμούν ως συνομιλητές στην Ευρώπη και στα ΜΜ"Ε". Είναι κατά τεκμήριο πολύ φιλικοί έως γλοιώδεις με τους ξένους αξιωματούχους από τα δυτικά και γενικά όποιον ξένο ακόμη και τουρίστα τους μιλήσει. Αισθάνονται δυσφορία ανάμεσα στους Έλληνες τους οποίους του θεωρούν ανατολίτες και τριτοκοσμικούς. Θέλουν να τους εξευρωπαΐσουν και θεωρούν ελληνικό μόνο ότι οι ξένοι αποδέχονται ως Ελληνικό.

Ανάμεσα στους Έλληνες θα τους δεις είτε σε ψηλή εξέδρα ή να κυκλοφορούν με σωματοφύλακες και μέσα σε θωρακισμένα οχήματα και να καταριούνται το τόπο νύχτα μέρα.

Ελπίζω να σας βοήθησα,
από το papaioannou

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails