Καλώς ήρθατε

Η εντολή του λαού είναι να μην συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Σύμφωνα με διαρροές στα ΜΜΕ, αλλά και στο διαδίκτυο, διαφαίνεται καθαρά πως αντί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να εμφανίζουν (ως είθισται) την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών τάσεις συσπείρωσης, τουναντίον στις παρούσες εκλογές και όσο μειώνεται ο αριθμός των αναποφάσιστων, τα μηνύματα είναι μάλλον υπέρ της αποσυσπείρωσης.

Πέρα από την φυσιολογική οργή που αισθάνονται και την τιμωρία που θέλουν να επιβάλλουν, πολλοί παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η παρατηρούμενη αποσυσπείρωση οφείλεται κατά βάση σε τρεις λόγους:

Α. Μεγάλη μερίδα παλιών ψηφοφόρων των δύο κομμάτων φοβούνται πως μια πανίσχυρη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (την οποία συγκυβέρνηση θεωρούν δεδομένη) με νωπή λαϊκή εντολή, χωρίς ουσιαστικά κοινοβουλευτικά εμπόδια, θα αποθρασυνθεί και θα διαλύσει ακόμα πιο πολύ τις λαϊκές… κατακτήσεις και τα πιο αδύναμα οικονομικά λαϊκά στρώματα. Επομένως προτιμούν να ενισχύσουν δυνάμεις που θα βάλουν φρένο στην παντοδυναμία της μελλοντικής συγκυβέρνησης.

Β. Το σύνολο σχεδόν των παλιών ψηφοφόρων των δύο κομμάτων είναι πεπεισμένο ότι τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) θα εξασφαλίσουν, βοηθούντος και του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου, άνετη πλειοψηφία, οπότε θεωρούν ότι είναι ευκαιρία να ενισχυθούν και άλλες πολιτικές φωνές και

Γ. Η θεατρική αντιπαλότητα και οι ψεύτικες αντιπαραθέσεις που έπαιζαν τόσες δεκαετίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προς άγραν εκλογικής πελατείας, έχουν πλέον γαλουχήσει και έχουν εθίσει πολλούς Πασοκτζήδες και Νεοδημοκράτες σε πραγματική αντιπαλότητα μεταξύ των και οι πραγματικά αντίπαλοι ψηφοφόροι δεν θέλουν τώρα να δουν τα κόμματά τους να συγκυβερνούν και επομένως δεν τα ενισχύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Συμπέρασμα: Αν συγκεντρώσει κανείς και τους τρεις πιο πάνω λόγους, καταλήγει εύκολα στο συμπέρασμα ότι η εντολή του λαού θα είναι να μην συνεργαστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να μην συγκυβερνήσουν ή έστω να συγκυβερνήσουν εντελώς αποδυναμωμένοι και απόλυτα ελεγχόμενοι.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails