Καλώς ήρθατε

Αδιόρθωτοι και αμετανόητοι πολιτικοί!

Δυστυχώς για όλους εμάς τους ρομαντικούς, που ακόμη ελπίζουμε ότι το βαρέλι της πολιτικής αναλγησίας, κοροϊδίας, της πολιτικής απάτης στην Ελλάδα έχει πάτο, τα γεγονότα μας διαψεύδουν καθημερινά. Οι πάτοι των βαρελιών αυτών μαζί με της οικονομίας πρέπει να είναι χαμένοι κάπου στο σύμπαν… Αφορμή για τις σκέψεις αυτές μας δίνει η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου όπου μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας των μαχόμενων εισαγγελέων της Εισαγγελίας Αθηνών, υπό την άξια ηγεσία Προϊσταμένης της κυρίας Ελένη Ράικου, προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως αποτέλεσμα πολιτικής τόλμης, επιθυμίας για κάθαρση της πολιτικής ζωής των ηγεσιών και των δύο πάλαι ποτέ κομμάτων εξουσίας, που κινδυνεύουν να καταντήσουν αποκόμματα του ίδιου τους του εαυτού.

Ευτυχώς, όμως χθες το πρωί, ένας «φίλος» μας, που του τρέφουμε μεγάλη πολιτική …συμπάθεια, για όλες του τις προσπάθειες, για να μην γίνει τίποτα στον τομέα της Δικαιοσύνης, έβαλε τα πράγματα στην θέση τους…. Έτσι λοιπόν, ο υπουργός της Δικαιοσύνης, ο κύριος Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε πρωινή εκπομπή δήλωσε ότι με την υπόθεση του κυρίου Άκη μας, γίνεται απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου!!! Δηλαδή πόσο πολιτικά σάπιος πρέπει να είναι κανείς για να τολμά να αρθρώσει τέτοιο λόγο, στην Ελλάδα του σήμερα, όπου ο κόσμος πεινά, υποφέρει, όπου οι περισσότεροι από τους συμπατριώτες μας πέρασαν ένα από τα χειρότερα «Πάσχα» της ζωής τους; Όπου μόνον την Μεγάλη Εβδομάδα αυτοκτόνησαν στην περιοχή της Θράκης 3 συνάνθρωποι μας; Και όλα αυτά εξ αιτίας της διακυβέρνησης της χώρας από διεφθαρμένους, άφρονες, δημαγωγούς και ανίκανους πολιτικούς…

Από την άλλη πλευρά, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι συμπατριώτες μας, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Έτσι καταλάβαμε, με τα λόγια του κυρίου Παπαϊωάννου, το γιατί δεν προχώρησε τα τελευταία χρόνια τίποτα στην δικαιοσύνη!!! Ως μόνο έργο του υπουργού θα μείνει η προσπάθεια του να διωχθούν τουλάχιστον πειθαρχικά και να τιμωρηθούν έντιμοι, μαχόμενοι δικαστικοί οι οποίοι τόλμησαν να διαφωνήσουν με τις ορέξεις των πολιτικών. Κατά τα άλλα τι να θυμηθούμε; Ότι ήθελε να αδειάσει τις φυλακές από τους εγκληματίες, για να κάνει χώρο… για άλλους… Και αν ήταν πολιτικοί αυτοί οι «άλλοι», που θα έμπαιναν μέσα στην θέση των ποινικών, ε, μπορεί και να το σκεπτόμαστε λιγάκι… Την αμαρτία μας την λέμε… Το ότι ήθελε να διαλύσει την ιεραρχία στον κλάδο των εισαγγελέων καταργώντας την διάταξη που αναφέρει ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι ο προϊστάμενος όλων των Εισαγγελέων; Το ότι δεν βρήκε υποθέσεις διαφθοράς σε εκκρεμότητα στην δικαιοσύνη; Τι να πρωτοθυμηθούμε… Τόσα και τόσα επιτεύγματα!

Το ότι οι πολιτικοί δεν θέλουν να κάνουν δουλειά, δεν θέλουν να προχωρήσει η κάθαρση είναι ηλίου φαεινότερον γιατί διαφορετικά θα είχαν προχωρήσει με τον νέο νόμο περί διαφθοράς του δημοσίου κατ’ εξαίρεση τόσες και τόσες υποθέσεις. Και για όποιον ισχυριστεί ότι, μα τι μας λες τώρα και εσύ, αφού έκαναν νόμο για την διαφθορά, η απάντηση είναι απλή. Τον έκαναν για να υπάρχει, περιμένοντας όπως τόσοι και τόσοι άλλοι νόμοι ότι δεν θα λειτουργήσει, δεν θα εφαρμοστεί!!! Και αφού ο κύριος Παπαϊωάννου πονά τον τόπο και την δικαιοσύνη και όλα αυτά, θα του κάνουμε και εμείς μια ερώτηση. Τι γίνεται με την υπόθεση των στημένων αγώνων κύριε Παπαϊωάννου; Διαβάσαμε ότι στις αρχές Μαΐου πρόκειται να αποφυλακιστεί ο κύριος Μάκης Ψωμιάδης; Πως πάει η υπόθεση της έκδοσης του στην Ελλάδα; Έχουν κληθεί οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι από τον Εφέτη Ανακριτή; Αν δεν μας απατά η μνήμη μας είναι κάπου 69 άτομα; Το ΣΔΟΕ έχει ανοίξει λογαριασμούς; Ζητήθηκαν τα στοιχεία για το ξέπλυμα που γινόταν στην Άπω Ανατολή, στην Σιγκαπούρη και αλλού; Ή μήπως κάνουν όλα τζιζ, γιατί με το ξέπλυμα, ωχ για αυτό έπιασαν και τον Άκη μας, δεν ξέρετε ή μπορεί και να γνωρίζετε ποιοι άλλοι μπορεί να βρεθούν μπλεγμένοι; Μήπως, ντροπή μας, αλλά λέμε τώρα εμείς που η φαντασία μας καλπάζει, μήπως κάποιο μέρος από τα εκατομμύρια ευρώ των στημένων αγώνων κατέληξαν να είναι «εκλογική χορηγία» αλλά Μαντέλης σε τσέπες πολιτικών; Απλά ρωτάμε.

Έτσι έχουν τα πράγματα, ατυχώς για όλους εμάς. Αν ήταν στο χέρι των πολιτικών ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ σε αυτόν τον τόπο. Αν έχουμε δει πέντε καλά πράγματα είναι από κάποιους εισαγγελείς που σε πείσμα της σήψης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία αυτοί κάνουν το καθήκον τους, και μάλιστα κατά τον καλύτερο τρόπο. Δεν αρκεί όμως αυτό. Η Εισαγγελία Αθηνών έχει χειριστεί και άλλες υποθέσεις όπως το σκάνδαλο της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων ή της συντήρησης των ιδιόκτητων εναέριων μέσων του ΠΣ. Όπου πολύ φοβόμαστε ότι όταν προχωρήσει η υπόθεση αυτή μπορεί να βρεθούνε οι αρχές και σε άλλο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος… Δεν μπορεί να είναι τυχαίο πχ ότι για το Πυροσβεστικό Σώμα υπάρχουν κάπου τρεις ή τέσσερις δικογραφίες οι οποίες έχουν βαλτώσει… Προφανώς η Εισαγγελία Αθηνών δεν έχει την υποστήριξη που χρειάζεται από άλλες υπηρεσίες (πχ ΣΔΟΕ, Οικονομική Αστυνομία κλπ) γιατί η ίδια ερευνά τις υποθέσεις αυτές. Και δεν είναι μόνον η Πυροσβεστική είναι και τόσες άλλες με γιατρούς, εφοριακούς κλπ. Και στη συνέχεια, οι ανακριτές και οι δικαστές τι κάνουν;

Η ηγεσίες του Αρείου Πάγου αλλά και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πρέπει να αφυπνιστούν… Ναι, δεν πάει άλλο η κατάσταση. Ο Άκης δεν μπορεί να σώσει τα πράγματα. Αλλά επίσης οι έντιμοι πολίτες αυτής της χώρας δεν ανέχονται να θυσιαστεί ένας πολιτικά πεθαμένος άνθρωπος στην αρένα, απλά για να ικανοποιηθεί το φιλοθεάμων κοινό. Ούτε να την γλυτώσουν όλοι οι άλλοι... Ο λαός απαιτεί δικαιοσύνη. Να πληρώσουν όλοι όσοι έφταιξαν, όλοι όσοι έκλεψαν. Δεν θα στείλουν έναν στην φυλακή και καθάρισαν. Και ουδόλως νοιάζει τον κόσμο αν θα μείνει στην φυλακή. Κατάσχεση να γίνει, δήμευση να γίνει, και να περπατούν ξυπόλητοι και να τρώνε από τα σκουπίδια όλοι οι διεφθαρμένοι και όχι οι δύσμοιροι πολίτες αυτής της χώρας, οι οικογενειάρχες που δεν έφταιξαν σε τίποτα… Αλλιώς ο Σουρής θα έχει απόλυτο δίκαιο με τους στίχους του:
Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος
κι απ’ τα πολλά πια τα σκατά μου πιάστηκε κι ο κώλος.
Έρχεται ο ένας ο σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
σαν φύγει όμως βλέπουμε πως αποσκατωθήκαμε.
γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails