Καλώς ήρθατε

To προπαγανδιστικό ψέμα που κυκλοφορεί... “αν υπάρχουν 51% λευκά, ακυρώνονται οι εκλογές”

Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο, κυκλοφορεί ειδικά το τελευταίο διάστημα, μια είδηση «μαϊμού» σχετικά με την λευκή ψήφο. «Λυτοί και δεμένοι» λοιπόν, καλούν τον κόσμο να ψηφίσει λευκό στις εκλογές, διότι όπως ισχυρίζονται, αν υπάρχουν 51% λευκά ψηφοδέλτια επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε οι εκλογές ή ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι αντισυνταγματικό, ανάλογα με την έκδοση που διαχέεται αυτή η εσφαλμένη πληροφορία στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, η...Λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα άκυρα. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη διατύπωση στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της 7ης Φεβρουαρίου 2006, στο οποίο αναφέρεται ο νέος εκλογικός νόμος.

Πρόκειται για τον εκλογικό νόμο 3434/2006 (νόμος Παυλόπουλου), στο άρθρο 1, του οποίου αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα».

Ξεκάθαρα, σε τέτοιο βαθμό που δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτησή του. Προφανώς όμως αυτό δεν πτοεί τα κέντρα παραπλάνησης του εκλογικού σώματος, τα οποία διατείνονται ότι το 51% των λευκών ψηφοδελτίων, ακυρώνει τις εκλογές. Πουθενά, σε κανένα σημείο του νόμου 3434/06 δεν αναφέρεται το παραμικρό! Από κανένα άρθρο του Συντάγματος δεν προκύπτει κάτι ανάλογο.

Να τι πρέπει να κάνουμε στις εκλογές (αν γίνουν τελικά)... Μποϊκοτάζ του εκλογικού νόμου μέσω της …ψήφου! (ή τι κάνουμε στις εκλογές)


από το kozanilife

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ένα ακόμα ψέμα για την λευκή ψήφο.... γιατί πρέπει σωνει και καλά να ψηφίσει κάποιος ένα μικρό κόμμα απο την στιγμή που δεν έχει πειστεί για την αξία του;;;; Συμφωνώ ότι είναι πολύ σημαντικές αυτές οι εκλογές και το θέμα δε σηκώνει αστεία. Λοιπόν σίγουρα δεν ισχύει ότι με 50+% έχουμε επαναλήπτικές, διάλυση κτλ.. αλλά για να ξεκαθαρίζει το θέμα με την λευκή ψήφο και όποιος θέλει ας κάνει τον κόπο να το ψαξει έχουμε και λέμε
- Υπάρχει δικαστική διαμάχη για τα λευκά και για αυτό το λόγο τα λευκά μπορεί να συναθροίζονται με τα άκυρα βάσει του 3434 , ΑΛΛΑ η εφορευτική είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να τα μετράει ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ!
- Είναι ψήφος διαμαρτυρίας και όχι ωχαδερφισμου.... απλά κάποιος δε θα έμπαινε στον κόπο να πάει να ψηφίσει λευκό (κοινή λογική - συνταγμα περί ισότητας αξίας ψήφου)
- Ακόμα και με τα λευκά σαν άκυρα και βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου και το 3% για την εισαγωγή στη βουλή , από την στιγμή που μειώνεται η δύναμη του εκλογικού σώματος(αφαιρόντας τα λευκά) μεώνεται και ο απόλυτος αριθμός ψήφων (δλδ έστω 10000000 ψηφοφόροι , για να μπεί ένα κόμα θέλει 300000 στην επικράτεια , με 50% λευκά θα θέλει 150000) .
Ο πόλεμος για την αξία της λευκής ψήφου δε συμφέρει κανένα κομματικό σχηματισμό απλα....

apneagr είπε...

TONY WALKER BLACK δεν είναι ετσι ακριβός τα πράγματα, διάβασε αυτό και πιστεύω ότι θα σου λυθούν όλες οι απορίες... Μποϊκοτάζ του εκλογικού νόμου μέσω της …ψήφου! (ή τι κάνουμε στις εκλογές)

Related Posts with Thumbnails