Καλώς ήρθατε

Η αρχή του τέλους

Μια επικίνδυνη μετάλλαξη εμφανίστηκε στις 9-3-12. Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. (Από ότι θυμάστε δεν είναι η πρώτη μετάλλαξη αλλά η δεύτερη).

Αν θυμάστε, το 2007 άρχισε ο κόσμος να μιλά για μια οικονομική κρίση στις ΗΠΑ. Αυτή, αν θυμάστε, αφορούσε στεγαστικά δάνεια. Η κρίση των τραπεζικών δανείων των ΗΠΑ δημιούργησε έναν παγκόσμιο πανικό που απείλησε όλες τις τράπεζες του πλανήτη και ειδικά αυτών της ΕΕ. Τραγική κατάληξη αυτής της τραπεζικής κρίσης ήταν η καταστροφή των απλών Αμερικανών δανειοληπτών. Εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τα σπίτια τους και τεράστια ύφεση άρχισε να πέφτει πάνω από το ισχυρότερο κράτος του κόσμου.

Το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ αντέδρασε όπως ο... κάθε καλός καπιταλιστής. “Έδωσε” στεγνά (θυσίασε) ένα κομμάτι του προκειμένου να σωθεί το “σύστημα”. Η Lehman Brothers χρεοκόπησε και, για να βγουν οι ΗΠΑ από το κάδρο, μετάλλαξαν επίτηδες την τραπεζική κρίση των ΗΠΑ σε κρίση χρέους της Ελλάδας και μερικών άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Αν θυμάστε, όταν η Lehman Brothers χρεωκόπησε, δεν ενεργοποιήθηκαν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) με αποτέλεσμα τεράστια ποσά κεφαλαίων να χαθούν και να μην αποζημιωθούν ποτέ οι δικαιούχοι.

Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης βρήκε την έκφραση της στην Ελλάδα. (μια μικρή οικονομία που έχει αδύναμη εξαγωγική δράση, διεφθαρμένους πολιτικούς, χαμηλή κοινωνική συνοχή και παρ’όλα αυτά είναι μέσα στις τριάντα πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου).

Χτυπάμε τον αδύναμο κρίκο και ξέρουμε εξαρχής ότι οι απώλειες του “συστήματος” θα είναι ελάχιστες.

Όπως σε όλα τα σχέδια συγκάλυψης, όμως πάντα, κάτι πάει στραβά.

Κρίση χρέους σημαίνει πως μία χώρα έχει μαζέψει τόσα πολλά χρέη που οι πιστωτές της-αγορές δεν μπορούν να της δανείσουν άλλα χρήματα. Οι πιστωτές-αγορές όμως είδαν ότι δεν χρωστάει μόνο η Ελλάδα απίστευτα ποσά (κάτι που πάντα το ήξεραν και το είχαν υπό έλεγχο) αλλά και το χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί . Έτσι έπεσαν στον γκρεμό μετά την Ελλάδα και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Ισπανία και η Ιταλία εμφάνισαν τις αδυναμίες των οικονομιών τους.

Οι οικονομίες όμως της Ιταλίας και Ισπανίας δεν είναι οικονομίες που μπορεί κανείς να παίζει μαζί τους. Κατάρρευση αυτών των δύο θα πυροδοτούσε κρίση χειρότερη από αυτήν που προσπάθησαν να κρύψουν οι ΗΠΑ. Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί τρόπος η κρίση να περιοριστεί στην Ελλάδα, άντε και στην Πορτογαλία-Ιρλανδία και να μην αγγίξει καθόλου τις Ιταλία-Ισπανία. Σκέφτηκαν τότε να τρομάξουν τις αγορές, προτείνοντας κούρεμα του χρέους της Ελλάδος προς τους ιδιώτες. Ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λοιπόν το περίφημο PSI.

Το PSI όμως αντί να ηρεμήσει την κρίση, δημιούργησε μία μη διαχειρήσημη κατάσταση.

Ενώ όλοι σχεδόν οι πιστωτές της Ελλάδας, σύρθηκαν στο κούρεμα του χρέους άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΣΦΑΛΗΣ.

Έτσι φτάνουμε στο δεύτερο στάδιο της μετάλλαξης (η τραπεζική κρίση γίνεται κρίση χρέους και η κρίση χρέους γίνεται κρίση εμπιστοσύνης κρατικών ομολόγων.).

Σας ρωτάω: Θα αγόραζε κανείς από εσάς, με τις οικονομίες του, σήμερα κρατικά ομόλογα Ισπανίας, Ιταλίας ή Γαλλίας; Αν βρεθεί έστω και ένας που θα το έκανε θα έπρεπε να προταθεί με το παγκόσμιο βραβείο αφέλειας.

Αφού κουρεύτηκαν τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας κατά 52% εχθές, ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα γίνει το ίδιο και για τα ομόλογα της Πορτογαλίας – Ιρλανδίας – Ισπανίας – Ιταλίας -Γαλλίας ή και Γερμανίας και ΗΠΑ ακόμη;

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που αμφιβάλλω αν το είχαν περιλάβει στους αρχικούς τους σχεδιασμούς.

Κανένας δεν θα δανείζει κράτη.

Θα αναγκαστούν λοιπόν οι κεντρικές τράπεζες να τυπώνουν χρήμα ανεξέλεγκτα και να δανείζει το ένα κράτος στο άλλο. Οι τράπεζες θα παρκάρουν τα διαθέσιμα τους, κάθε βράδυ, στις κεντρικές τράπεζες και το παγκόσμιο εμπόριο θα πάθει ασφυξία από την έλλειψη δανείων.

Αυτοί που υποστηρίζουν τις ελεύθερες αγορές και την ελεύθερη διακίνηση χρήματος, θα βάλουν την ταφόπλακα αυτού του συστήματος. Μόνο ο κρατισμός θα υπάρχει ως σύστημα και κάθε έννοια ελεύθερης αγοράς θα στραγγαλίζεται από το φόβο και την ανασφάλεια μελλοντικών εκβιαστικών κουρεμάτων.

Μην ξεχνάτε ότι τα CDS για το Ελληνικό κούρεμα ενεργοποιήθηκαν και οι αποζημιώσεις για τα ομόλογα που κουρεύτηκαν (όσα ήταν ασφαλισμένα) θα δωθούν κανονικά, αντίθετα με αυτά της Lehman Brothers.

Καιρός λοιπόν να σας πω ποιοι είναι αυτοί που αναφέρω ότι σχεδίασαν και έκαναν όλα αυτά.

Είναι αυτοί που ασκούν την πολιτική και οικονομική εξουσία στις ΗΠΑ και που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν MONOPOLY σε πραγματικούς ανθρώπους και σε πραγματικό χρόνο.

Όπως κατέρρευσε η Ρώμη, έτσι θα καταρρεύσουν και οι σύγχρονες αυτοκρατορίες, γιατί πιστεύουν ότι μπορούν να διαχειρίζονται ανθρώπους λες και είναι λογιστικοί αριθμοί.

Όπως έχω ξαναπεί, ο Ιμπεριαλισμός γεννά Εθνικισμό. Και ο Εθνικισμός δημιουργεί αντίδραση από ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους που ξέρουν πως η ζωή είναι για να την απολαύσουμε και όχι για ν είμαστε φοβισμένοι και σκλάβοι.

Ο φόβος απέναντι στις εξουσίες και ο φόβος απέναντι στον φόβο σύντομα θα εξαντληθεί και τότε αυτοί που “καθορίζουν” τις τύχες της ανθρωπότητας θα καταλάβουν ότι ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ.

Ζούμε ίσως στην πιο ενδιαφέρουσα εποχή της ιστορίας. Παλιά οι κοινωνίες πολεμούσαν για κυριαρχία, αύριο θα πολεμήσουν για το δικαίωμα στην πραγματική ζωή.

GET UP, STAND UP, FIGHT FOR YOUR RIGHTS…
από το metaretriever

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails