Καλώς ήρθατε

Ξυπνάτε... το σύστημα ετοιμάζει τις εφεδρείες του

Ακόμα και στις προκλητικές δημοσκοπήσεις που γίνονται, για λογαριασμό των κυβερνητικών "ΒΗΜΑ" και "ΕΘΝΟΣ". Δημοσκοπήσεις, που προσπαθούν να δώσουν έναν αέρα ανασυγκρότησης στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ, τα ποσοστά είναι υπερβολικά μικρά για δικαιολογήσει την "απόφαση" - εάν και εφόσον ισχύσει - για άμεση διενέργεια εκλογών.

Το σύστημα έχει φροντίσει να μπορούν να σχηματίσουν, έστω και με οριακή πλειοψηφία, με ένα συνολικό ποσοστό, γύρω στο 37%.

Ακόμα και αυτό το ποσοστό όμως, δεν είναι πλέον εύκολο για τους δύο συνεταίρους να το πετύχουν. Από νωρίς φάνηκε η προσπάθεια των οργανωτών του "μαύρου μπλόγκ", να εξασφαλίσουν...την ύπαρξη τέτοιων εφεδρειών.

Τέτοια προσπάθεια ήταν και η δημοσκοπική, τεχνητή ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ. Έγινε όμως λίγο "άτεχνα" και προκαλώντας την νοημοσύνη των πολιτών, άρχισε να καταρρέει.

Το σύστημα κρατάει σαν εφεδρείες των ΠΑΣΟΚ ΝΔ την ΔΗΣΥ της Ντόρας, το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, κόμματα όμως που είναι αμφίβολο πλέον αν θα περάσουν το ποθητό 3%.

Είναι φανερό, ότι η εφεδρεία που χρειάζεται το σύστημα, δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από πολιτικούς σχηματισμούς που ο λόγος του είναι φιλομνημονιακός, ή διφορούμενος.

Οι πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θέλει να εκφράσει την οργή της σε αυτούς που οργάνωσαν, επέβαλλαν, στηρίζουν ή δείχνουν "αναγκαστική" ανοχή στα μνημόνια.

Ο σχηματισμός του Π.Καμμένου προέρχεται από τον αντημνημονιακό λόγο του Αντώνη Σαμαρά. Μαζί για ενάμισυ χρόνο ανέπτυξαν επιχειρήματα και λόγο που ξεσήκωσαν το λαό της "δεξιάς πολυκατοικίας".

Μαζί μέχρι τον Νοέμβρη, ή και μέχρι τον Φλεβάρη, για αρκετούς από αυτούς.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σε μια αδύναμη κυβερνητική πλειοψηφία, οι βουλευτές που τυχόν θα εκλεγούν από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" θα είναι η χρυσή εφεδρεία που θα στηρίξει την "Νέα Εθνική προσπάθεια"... την νέα "εθνική σωτηρία". Και μαζί με τους τυχόν εκλεγμένους των υπολοίπων - ΔΗΣΥ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ- θα αποτελέσουν τις χρυσές - ή και χρυσοφόρες - εφεδρείες του συστήματος.

Περιπτώσεις σαν του Παπαμανώλη, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα ακούσουν με περισσή "υπευθυνότητα¨το νέο κάλεσμα, για την νέα σωτηρία της χώρας, από την νέα χρεωκοπία.

Το ίδιο ισχύει για τους βουλευτές "καριέρας" που πλαισιώνουν το εγχείρημα του Π. Καμμένου.

Ο Δ. Σταμάτης -βουλευτής πλέον στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" - είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει το PSI και απλά δεν θα ψήφιζε την μείωση των μισθών.

Έχετε καμία αμφιβολία, για το ότι θα στηρίξει αύριο την "νέα σωτηρία";

Μερικά δε από τα δημοσιευμένα ονόματα, για τις λίστες της παράταξής του... προκάλεσαν τις τοπικές κοινωνίες.

Το σύστημα ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη με αισιοδοξία που προκαλεί. Έχει μαζί του όπλα που πολλοί στην αφέλεια τους δεν τα έχουν λάβει υπ όψη.

Αν το βράδυ των εκλογών, και κυρίως λίγους μήνες μετά, αυτά τα σενάρια επιβεβαιωθούν, πολλοί θα αισθανθούν ότι έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Θα είναι όμως αργά.
Σχόλιο apneagr: Πως θα κάνουμε... Μποϊκοτάζ του εκλογικού νόμου μέσω της …ψήφου! (ή τι κάνουμε στις εκλογές).

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails