Καλώς ήρθατε

Άρχισαν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στο Δημόσιο!

Είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 6.754 ευρώ και από την εφορία δεσμεύτηκε τραπεζικός λογαριασμός του με υπόλοιπο 20,20 ευρώ.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται, σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή όταν η υπόθεση συγκεκριμένου οφειλέτη έγινε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την υπόθεση αυτή είχε καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, ζητώντας να... ενημερωθεί αν πράγματι ΔΟΥ επέβαλε κατάσχεση τραπεζικής κατάθεσης στην EFG EUROBANK ERGASIAS για οφειλές συγκεκριμένου πολίτη προς το δημόσιο.

Όπως ενημερώνει με το έγγραφο του ο αναπληρωτής υπουργός, η ΔΟΥ επέβαλε αναγκαστική κατάσχεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη για ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών 6.754,32 ευρώ. Μετά από θετική δήλωση της τράπεζας, στην οποία αναφέρεται η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού του συγκεκριμένου οφειλέτη με υπόλοιπο 20,20 ευρώ, αυτό δεσμεύτηκε και αποδόθηκε στη ΔΟΥ.

Ο κ. Οικονόμου θυμίζει ότι με το άρθρο 24 του Ν. 2951/2001 έχει προβλεφθεί η άρση του απορρήτου των κάθε μορφής καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, για την ικανοποίηση κάθε δανειστή που έχει δικαίωμα κατάσχεσης της περιουσίας του οφειλέτη του και για το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την ικανοποίησή του.

Θυμίζει, επίσης, ότι με την έννοια του όρου "δανειστής", εξομοιώνεται και το δημόσιο, το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του μπορεί να επιβάλλει το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης στα χέρια τρίτου.

Αναφέρει ακόμη και ότι ο Κώδικας Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι με την κοινοποίηση του κατασχετηρίου στον τρίτο επέρχεται αναγκαστική εκχώρηση της κατασχεθείσας χρηματικής απαίτησης στο δημόσιο και δεν προβλέπεται άρση της κατάσχεσης πριν την εξόφληση του χρέους για το οποίο επιβλήθηκε.
από το newsit

3 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Antinemecis είπε...

Παρατήρηση πρώτη...
Πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες και αποσυνδέστε κάθε είδους πληρωμή μέσω λογαριασμού!
Παρατήρηση δεύτερη...
Να υποθέσω λοιπόν ότι βάσει του νόμου που αναφέρεται στο άρθρο μπορούν και οι ιδιώτες να απαιτήσουν κατάσχεση των λογαριασμών του δημοσίου για μη καταβολή ποσών όπως επιστροφή ΦΠΑ, επιστροφή φόρου κλπ.

apneagr είπε...

@Antinemecis

Απάντηση πρώτη: τώραααα!!!
Απάντηση δεύτερη: όχι βέβαια... χούντα έχουμε!!!

Korios είπε...

"Παρατήρηση πρώτη...
Πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες και αποσυνδέστε κάθε είδους πληρωμή μέσω λογαριασμού!"

Μα το δημόσιο από 1/1/12 πρακτικά κατήργησε τις πληρωμές με μετρητά (στα 500 € δεν κατέβηκε το όριο;) και έχω βάσιμες υποψίες ότι αυτόν τον χρόνο θα ακολουθήσουν και νομοσχέδια για τον ιδιωτικό τομέα. Ο προφανής στόχος τους είναι η πλήρης εξάρτησή μας από το τραπεζικό σύστημα -ώστε ακόμη και bank run να κάνουμε να παίρνουμε τα χρήματα μόνο σε... επιταγή, κάτι που ακυρώνει πλήρως τον κίνδυνο του bank run- και η πλήρη απεξάρτηση του κράτους από τα φυσικά μετρητά (χαρτονομίσματα) που δεν τυπώνονται στην χώρα μας.

Αν κάποια στιγμή απαιτήσουν ακόμη και από τα περίπτερα να βάλουν μηχανάκια για χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες, απαγορεύοντας παράλληλα κάθε πληρωμή με φυσικά μετρητά τότε πως θα μπορούσαμε να αντισταθούμε σε αυτό; Η μόνη εξωτραπεζική εύκολα ρευστοποιήσιμη ή/και ανταλλάξιμη μορφή που θα μπορούσες να έχεις τα χρήματά σου είναι ο χρυσός ή η πλατίνα. Για αυτό άραγε τα στοιχεία των αγοραστών τους καταγράφονται υποχρεωτικά; Ώστε με το "έκτακτο προεδρικό διάταγμα Νο xxx" το κράτος να μπορεί να τα κατάσχει από τους πολίτες με αντάλλαγμα πληθωριστικά μπακαλόχαρτα; (όπως έγινε στις ΗΠΑ ήδη δυο φορές τα τελευταία 100 χρόνια)

Related Posts with Thumbnails