Καλώς ήρθατε

Οι Έλληνες «τουιτάρουν» την αγωνία τους...

Η πραγματικότητα που βιώνει αυτό το διάστημα η Ελλάδα, μοιάζει με την Ημέρα της Μαρμότας: αλλεπάλληλες «διασώσεις», αλλεπάλληλες απειλές χρεοκοπίας, ασύντακτης ή συντεταγμένης, πορείες και... απεργίες που πνίγονται στα δακρυγόνα. Οι Έλληνες γίνονται συνεχώς πρωτοσέλιδα και εκφράζουν την αγωνία τους μέσω των social media. Το Facebook και το Twitter είναι γεμάτα από μηνύματα Ελλήνων που αναρωτιούνται τι τους επιφυλάσσει το μέλλον και πότε, επιτέλους, θα δουν το τοπίο να ξεκαθαρίζει με κάποιο τρόπο.

Το site Mashable, μαζί με την εταιρία διαδικτυακών ερευνών Crimson Hexagon, ανέλυσαν δεκάδες χιλιάδες ελληνικά tweets για...να βγάλουν ένα συμπέρασμα για τη στάση των Ελλήνων απέναντι στη νέα δανειακή σύμβαση και τη «διάσωση» της Ελλάδας.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, στη συντριπτική του πλειοψηφία οι Έλληνες εξέφραζαν μέσω Twitter την ανησυχία τους για τα νέα μέτρα λιτότητας και για τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτά στη ζωή τους.

Το 16% των μηνυμάτων αφορούσε τις επιπτώσεις των μέτρων στην οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Το14% των χρηστών ανησυχούσε για τις επιπτώσεις των μέτρων στη δική του ζωή και το 10% αναρωτιόταν αν θα χάσει τη δουλειά του ή αν θα δει και πάλι το εισόδημά του να μειώνεται.

Περίπου το 35% των χρηστών κατηγορούσαν την κυβέρνηση για την κατάντια της Ελλάδας και πολλά μηνύματα έκαναν λόγο για το θάνατο της δημοκρατίας, στη χώρα όπου γεννήθηκε.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Ελλήνων στο Twitter, τη νύχτα της Κυριακής, 12 Φεβρουαρίου. Οι Έλληνες χρήστες έστειλαν τουλάχιστον 4.000 μηνύματα και πολλοί έσπευσαν να στείλουν και φωτογραφίες της Αθήνας που καιγόταν για άλλη μία φορά και να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους.
από το newsbeast

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails