Καλώς ήρθατε

Η ΝΔ και το τέλος της μεταπολίτευσης

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς μίλαγε για το τέλος της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ δεν φανταζότανε ότι θα έμπαινε και το δικό του κόμμα μέσα σ' αυτό το "τέλος".

Ο Σαμαράς αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων που αντιμετωπίζει η πατρίδα. Όταν έπρεπε να πει όχι, εκείνος έσκυψε το κεφάλι ψελλίζοντας εκείνο το αμίμητο "παλεύω να περάσω τις θέσεις μου"!!!

Τελικά οδήγησε τους πιο πιστούς οπαδούς στο προθάλαμο του ψυχιάτρου βάζοντάς τους να υπερασπίζονται την δανειακή με τα ίδια επιχειρήματα που το δίδυμο Παπανδρέου - Παπακωσταντίνου υπερασπιζότανε το πρώτο μνημόνιο.

Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ ήταν και παραμένει κόμμα βαρόνων, άρρηκτα δεμένο με τις... τράπεζες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Απόγονοι παλαιών τζακιών είναι οι πολιτευτές της. Ξεκομμένοι από την Ελληνική κοινωνία, σπουδαγμένοι σε Harvard και Οξφόρδη, αδυνατούν να καταλάβουν πως γίνεται να μην έχει κανείς να πληρώσει το ρεύμα, ας πούμε. Πρόσφατα, γνωστό στέλεχός της και γόνος καλής οικογενείας δήλωσε πως δεν ξέρει τι να συμβουλεύσει τον κόσμο να κάνει τα λεφτά του, να τα βγάλει στο εξωτερικό η να τα αφήσει μέσα. Για τέτοιους καημούς μιλάμε...

Δυστυχώς για την ΝΔ ακόμα και παραδοσιακοί ψηφοφόροι της δεξιάς δεν μπορούν πλέον να την ψηφίσουν. Δεν τους πάει το χέρι και αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Δύο εβδομάδες μετά την ψήφιση της δανειακής και η ΝΔ έχει χάσει 3% στην πρόθεση ψήφου, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Φαίνεται καθαρά ότι ο Σαμαράς έχασε την ευκαιρία να γίνει πραγματικός ηγέτης και να κυβερνήσει με αυτοδυναμία και ευρεία αποδοχή στην Ελληνική κοινωνία. Πάει το πουλάκι, πέταξε, για τον Σαμαρά και την ΝΔ.

Η δανειακή ήταν κόκκινη γραμμή τελικά για πολύ κόσμο. Αρκετοί περιμένανε τον Σαμαρά ως την τελευταία στιγμή... Τώρα, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη χάνει συνεχώς ψηφοφόρους και στελέχη και μετρά ήδη την δεύτερη διάσπασή της μέσα σε δύο χρόνια. Αποτελεί δε παγκόσμιο ρεκόρ που πρέπει να διδάσκεται στο μέλλον στις σχολές πολιτικών επιστημών, για το πως μια παράταξη με βάση το 33 - 35% κατάφερε μέσα σε δύο μόλις χρόνια και με αντίπαλο την χειρότερη κυβέρνηση της Ελληνικής ΙΣΤΟΡΊΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στο 23% και με αναγωγή!!

Πράγματι, η ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ είναι ήδη εδώ. Το σκηνικό έχει αλλάξει και ο κόσμος δεν εγκλωβίζεται πλέον στα κομματικά μαντριά. Το αίτημα για εκδημοκρατισμό και βαθιά κάθαρση στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα αιωρείται πλέον εφιαλτικά πάνω από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Ο κόσμος έχει ριζοσπαστικοποιηθεί και δεν τρώει πλέον το κουτόχορτο που του μοιράζουν τα κομματικά χαλκεία. Ο κόσμος βλέπει πως χειρίσθηκε ο ΙΣΛΑΝΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ μια ανάλογη υπόθεση και παίρνει ιδέες... Κινήσεις πανικού από τα κομματικά επιτελεία, κινήσεις που θυμίζουν το μετεμφυλιακό κράτος που σου ζητούσε πιστοποιητικό κοινωνικό φρονημάτων για να σε προσλάβει σαν κλητήρα δεν ανησυχούν κανέναν. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, αφού γίνεται όλο και πιο αηδιαστικό το παλιό πολιτικό σκηνικό στα μάτια του κόσμου.
γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails