Καλώς ήρθατε

BBC: “Πολύ φτωχοί οι Έλληνες γονείς για να φροντίσουν τα παιδιά τους”

Με τον γλαφυρό τίτλο “Πολύ φτωχοί οι Έλληνες γονείς για να φροντίσουν τα παιδιά τους” η ιστοσελίδα του BBC, ξεκινάει το ρεπορτάζ που αναφέρεται στην αδυναμία της μέσης Ελληνικής οικογένειας να προσφέρει στα παιδιά της τα απολύτως απαραίτητα.

«Οι Έλληνες είναι τόσο απελπισμένοι λόγω της οικονομικής κρίσης στην χώρα, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το πιο σημαντικό αγαθό τους- τα παιδιά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC.

Στο άρθρο αναφέρονται αρκετά περιστατικά εγκατάλειψης παιδιών από τους γονείς τους σε ιδρύματα και νοσοκομεία. Από γονείς που προτιμούν να τα αποχωριστούν, παρά να... τα αφήνουν να υποσιτίζονται. Από γονείς που είχαν τόσα όνειρα για τα παιδιά τους και αδυνατούν λόγω των εξουθενωτικών οικονομικών συνθηκών να τα μεγαλώσουν. «Τρόμο προκαλεί και μόνο η σκέψη ότι η ελληνική οικογένεια, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τους στενούς δεσμούς που την διέπουν, ξαφνικά λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης της χώρας αποδομείται και διασπάται με τον πιο βίαιο τρόπο» γράφει η δημοσιογράφος.

Την ίδια ώρα, τέσσερα μωρά βρέθηκαν τον τελευταίο μήνα στα σκαλοπάτια της ΜΚΟ, «Κιβωτός του Κόσμου», ενώ λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα μια μητέρα ειδοποίησε στο Νηπιαγωγείο που πήγαινε η κόρη της ότι δεν θα μπορέσει να την ξαναπάρει από το σχολείο ποτέ. Σας παρακαλώ, φροντίστε της εσείς, έγραψε σε σημείωμα.

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενή αναφορά και στην δράση της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», του πατέρα Αντώνιου, που όπως δήλωσε, το τελευταίο διάστημα τέσσερα παιδιά εγκαταλείφθηκαν στα σκαλοπάτια του ιδρύματος, ανάμεσα τους και ένα μωρό μόνο λίγων ημερών.

Σοκ προκαλεί και η πληροφορία που επικαλείται η ρεπόρτερ ότι στην Αθήνα πριν λίγες μέρες καταγράφηκε η περίπτωση ενός ζευγαριού του οποίου τα δίδυμα μωρά νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση, επειδή η μητέρα ήταν υποσιτισμένη και της ήταν αδύνατον να τα θηλάσει. «Κάθε βράδυ έκλαιγα και έχασα 25 κιλά από την στεναχώρια μου. Ήμουν αναγκασμένη να αφήσω τα παιδιά μου σε ίδρυμα», εξομολογείται άνεργη μητέρα στην δημοσιογράφο του BBC.

Όπως και να έχουν οι οικονομικές μεταπτώσεις των ελληνικών οικογενειών, οι γονείς δεν πρέπει να χάνουν τη μάχη και να εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα. Ο πάτερ Αντώνιος, ορθώς μάλλον επεσήμανε τη σημασία των γονεϊκών προτύπων στην ανατροφή των παιδιών ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι άθλιες...

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails