Καλώς ήρθατε

Εικόνες μίας χώρας σε παρακμή, οι σημερινές στο Σύνταγμα

Αυτή είναι η Αθήνα της κρίσης και της νέας φτώχειας. Όσοι δεν πίστευαν πως κοινωνική ανοχή και ταυτόχρονα η ανέχεια έχει πλέον φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, το διαπίστωσαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, όπου οι παραγωγοί της Θήβας έστησαν τους πάγκους τους για να μοιράσουν δωρεάν 20 τόνους οπωρολαχανικών και να δείξουν εμπράκτως ότι τα προϊόντα τους δεν έχουν πάθει τίποτε από τα μολυσμένα νερά του Ασωπού και το εξασθενές χρώμιο.

Τελικά, όμως, το πρόβλημα των παραγωγών της Βοιωτίας γρήγορα πέρασε σε δεύτερη μοίρα και... ένα άλλο - ακόμα μεγαλύτερο - έδειξε τις διαστάσεις του. Η ανέχεια δεν ξέρει από οικολογία, ούτε (μπορεί να) έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Οκτώ από τους δέκα πολίτες που είχαν σπεύσει από νωρίς το πρωί στην πλατεία ήταν συνταξιούχοι. Όπως έλεγαν, η πενιχρή σύνταξη που παίρνουν δεν τους φτάνει καλά καλά να αγοράζουν ούτε τρόφιμα - πως να αφήσουν τέτοια ευκαιρία. Από τους πάγκους των παραγωγών πέρασαν άνεργοι αλλά και οικογενειάρχες.

Μέσα σε τρεις ώρες περίπου 20 τόνοι κάθε είδους οπωρολαχανικών - πατάτες, καρότα, σπανάκι, μπρόκολα, λάχανα και κρεμμύδια - έγιναν καπνός» και όταν οι παραγωγοί είχαν αρχίσει γύρω στις 11.00 να μαζεύουν τους πάγκους τους συνταξιούχοι συνέχισαν να ψάχνουν ανάμεσα στα φλούδια και να αναποδογυρίζουν τα σακιά μήπως έχει ξεμείνει κανένα κρεμμύδι!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγωγών από τους πάγκους τους «πέρασαν» τουλάχιστον πέντε χιλιάδες πολίτες, η πλειονότητα των οποίων ήταν συνταξιούχοι και άνεργοι. Ανάμεσά τους ελάχιστοι μετανάστες και ακόμα λιγότεροι «πελάτες» που προσέλκυσε απλώς το τζάμπα.

Οι παραγωγοί είχαν τυπώσει 3.000 φυλλάδια για να απαντήσουν σε όσους «συκοφαντούν το περιβόλι της Αθήνας» και να προβάλλουν τα προϊόντα τους - αλλά τα φυλλάδια εξαντλήθηκαν γρήγορα και στους χιλιάδες Αθηναίους που περνούσαν μπροστά τους τα έλεγαν προφορικά. Οι πρώτοι στήθηκαν στις 5.00 το πρωί και στις 11.00 οι παραγωγοί αναχώρησαν προκειμένου αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δριβελέγκα.

Οι παραγωγοί της Βοιωτίας εκτός από τους 20 τόνους που μοίρασαν στο Σύνταγμα παρέδωσαν έξι τόνους στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ σκοπεύουν να στείλουν τα προϊόντα τους και στην Τροχαία.
από το dailynews24

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails