Καλώς ήρθατε

Το μόνο που θα φέρουν οι εκβιασμοί είναι …ελικόπτερα, κ. Παπαδήμο

Οι μάσκες έπεσαν για τον τεχνοκράτη, σωτήρα, γνώστη της οικονομίας, άνθρωπο που θα φέρει ευημερία στην Ελλάδα. Για τον κ. Λουκά Παπαδήμο αναφερόμαστε ο οποίος ούτε 40 ημέρες δε χρειάστηκε για να αποδείξει ποιους εξυπηρετεί και ποιο είναι το σχέδιο όσων των επέβαλαν στη θέση του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, δεν μπορούμε να συζητούμε με αμετακίνητα κεκτημένα, είπε ο κ. Παπαδήμος κι έδωσε το πράσινο φως για τον ύστατο εκβιασμό. Ή πάμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία το Μάρτιο ή πρέπει να μειωθούν δραματικά οι... μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, είπε.

Άλλες λύσεις προφανώς δεν υπάρχουν. Δύο χρόνια τώρα που τα λέγαμε ήμασταν οι εχθροί της πατρίδας.

Εν πάση περιπτώσει, ο πρωθυπουργός είπε και το άλλο αμίμητο. ‘Η συμφωνούμε με τους κοινωνικούς εταίρους για τις οδυνηρές θυσίες ή αυτές θα επιβληθούν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως ζητά η τρόικα.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή για την ελληνική κοινωνία. Πρέπει και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να πληρώνονται με μισθούς πείνας, να καταργηθεί κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας, να κοπούν δώρα και επιδόματα, να συναινέσουμε όλοι δηλαδή στο βιασμό μας.

Και τα ερωτήματα από τη στάση αυτή του κ. Παπαδήμου είναι πολλά. Αν και δε χρειάζεται πολύ σκέψη για να απαντηθούν. Ο άνθρωπος κάνει τη δουλειά του, αυτή που του καθορίστηκε από τα αφεντικά του, τις αγορές και τους επιχειρηματίες.

Ερώτημα 1ο: Λένε ότι θα υπάρξει αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας αν μειωθεί το εργατικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα ή θα δουλεύουν περισσότερο οι Έλληνες όταν θα παίρνουν 500 ευρώ το μήνα;

Ερώτημα 2ο: Θα μειωθεί η ανεργία, λέει η τρόικα. Σιγά που νοιάστηκε ο Τόμσεν για τους ανέργους. Με τις πολιτικές τους δεν οδηγήσαμε την ανεργία στο 20%; Και ποιος επιχειρηματίας θα προσλάβει κόσμο αυτή την περίοδο. Διότι το πρόβλημά του είναι ότι δεν έχει έσοδα, όχι ότι είναι ακριβοί οι υπάλληλοί του.

Ερώτημα 3ο: Διαλύοντας και τον ιδιωτικό τομέα ποιος θα αγοράζει στα μαγαζιά; Ποιος θα καταναλώνει όταν η αγοραστική του δύναμη θα έχει πληγεί; Δε θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και δε θα μείνουν χιλιάδες άνεργοι εξαιτίας της αναδουλειάς;

Ερώτημα 4ο: Αν μειωθούν κι άλλο οι μισθοί δε θα καταρρεύσουν τα ταμεία; Κι αν αυτά καταρρεύσουν δε θα πάμε σε νέες μειώσεις στις ήδη πενιχρές συντάξεις;

Ερώτημα 5ο: Τα μέτρα που κυοφορούνται θα βάλουν την Ελλάδα σε νέο κύκλο ύφεσης για πολλά χρόνια. Κι επίσης θα οδηγήσουν σε νέα κατάρρευση των εσόδων του κράτους. Ποιος θα πληρώνει φόρους όταν δεν έχει να πάρει γάλα για το παιδί του;

Προφανώς ο κ. Παπαδήμος ως διακεκριμένος οικονομολόγος να βλέπει αυτά τα ερωτήματα και να τα θεωρεί αφελή. Ο άνθρωπος παίζει τους αριθμούς στα δάχτυλα, σιγά μη νοιαστεί για το γάλα και το ψωμί του παιδιού μου ή για το σπίτι που θα έρθει να το πάρει η τράπεζα.

Ίσως από την άλλη, η επίσκεψή του την Πρωτοχρονιά στα κέντρα αστέγων να είχαν κι άλλο νόημα. Αφού όλοι οι Έλυνες σε λίγο θα είμαστε άστεγοι και πένητες θα μπορεί κι αυτός να είναι πρωθυπουργός των φτωχών.

Και το τελευταίο αλλά όχι έσχατο. Ποιους νομίζει ότι εκβιάζει ο κ. Παπαδήμος όταν λέει ότι τα μέτρα θα καθοριστούν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή με Διατάγματα; Έχουμε Χούντα και δεν το ξέρουμε;

Το μόνο που έχει να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να παραιτηθεί εδώ και τώρα. Φτάνουν οι εκβιασμοί. Δε βάλαμε τον κ. Παπαδήμο προστάτη των οικογενειών μας. Εντολοδόχος και «φυτευτός» είναι. Αν δε μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού να σηκωθεί και να φύγει. Διότι ούτε αυτός θα προλάβει το ελικόπτερο όταν η λαϊκή οργή τον κυνηγήσει.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails