Καλώς ήρθατε

Γεωργιάδης: “Είμαι φουλ μνημονιακός”

Την πεποίθηση του ότι δεν φταίει το Μνημόνιο για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου που δεν εφάρμοσε πλήρως ότι ζητούσαν οι δανειστές μας επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης για θέματα Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε την τραγική κατάσταση στην οποία ήταν η οικονομία της Ελλάδας πριν τις εκλογές του 2009, καθώς ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ' ιδίαν συναντήσεις, ωστόσο πήγε στις εκλογές με πρόγραμμα παροχών για να τις κερδίσει.

Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως...στις κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς ο Κώστας Καραμανλής είχε πει ότι «αν δεν πάρουμε μέτρα τώρα σε ένα χρόνο θα είναι εδώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», ενώ θύμισε ότι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε πει στην Βουλή -πολύ πριν τις εκλογές- ότι αν δεν ληφθούν μέτρα η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. «Αυτά τα είχα ακούσει εγώ στη Βουλή, αλλά δεν τα ήξερε ο Γιώργος Παπανδρέου;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός υπεραμύνθηκε του Μνημονίου τονίζοντας ότι έχει διαβάσει το Μνημόνιο και το πιστεύει. Όπως είπε, στην Ελλάδα είναι σύνηθες να ψάχνουμε αποδιοπομπαίο τράγο -στην περίπτωση αυτή το Μνημόνιο και η Τρόικα- και υπογράμμισε ότι δεν θα μάθουμε ποτέ αν το Μνημόνιο θα ήταν επιτυχές αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το εφάρμοσε ποτέ. Το αρχικό Μνημόνιο -είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης- είχε δύο σκέλη: αφ' ενός την περικοπή δαπανών και αφ' ετέρου τις αποκρατικοποιήσεις και την αύξηση των εσόδων. Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Γεωργιάδης, έκανε το πρώτο, δηλαδή έκοψε μισθούς κλπ, αλλά δεν έκανε ποτέ αποκρατικοποιήσεις ούτε αύξησε τα έσοδα.
από το iefimerida φωτό το Γρέκι

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Ρε δεν είσαι "φούλ" μνημονιακός. ΦΟΥΛ "πράκτορας" είσαι και αλλοίμονο σ' αυτούς που δεν σ' έχουν καταλάβει ακόμα.

Related Posts with Thumbnails