Καλώς ήρθατε

Τα Ες Ες δεν αναπαύονται, καταστρέφουμε ώστε κανείς να μην ενοχλήσει ξανά την καλή τύχη της Γερμανίας

“Όλος ο κόσμος μπορεί να μας χαιρετίζει ή να μας καταριέται, ό,τι τον ευχαριστεί να κάνει. Οπουδήποτε είμαστε, ας βαδίσουμε μπροστά και ο διάβολος να γελά”. Είναι ανατριχιαστικό αυτό το απόσπασμα από έναν ύμνο των ναζί. Όποιος δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή την επιμονή των Γερμανών με τους αυτοματισμούς και τις τιμωρίες, θα πρέπει ίσως να αναζητήσει τις αιτίες με την βοήθεια της ψυχιατρικής. Η ουσία είναι ότι κάποιοι στην Γερμανία ονειρεύονται ότι μπορούν να χαράξουν με το έτσι θέλω το μέλλον της Ευρώπης...

Το έχουν επιχειρήσει κι άλλοτε με ολέθρια αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Ο κ. Χέλμουτ Σμιτ είναι ένας γνωστός άνθρωπος στην Ευρώπη, από τους τελευταίους ηγέτες που ήσαν προσηλωμένοι στην προοπτική της Ενωμένης Ευρώπης. Έκανε την προηγούμενη εβδομάδα δηλώσεις. Προσέξτε πως μεταφέρθηκαν αυτές από τα Μέσα Ενημέρωσης:

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στον τομέα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ο πρώην Γερμανός καγκελάριος εκτίμησε ότι εξαιτίας τους η Γερμανία απομονώνεται όλο και περισσότερο. Συνέκρινε μάλιστα τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης με την περίοδο που προηγήθηκε του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και προειδοποίησε: «Ποτέ δεν ήταν καλό να απομονώνει κανείς τη Γερμανία στην Ευρώπη».

Ο πρώην καγκελάριος εξέφρασε επίσης φόβους για άνοδο του πληθωρισμού, σε περίπτωση που δεν εκδοθούν ευρωομόλογα. «Ή θα αναλάβουμε χρέη από κοινού ή θα υποχρεωθεί η ΕΚΤ να αγοράσει τα προβληματικά ομόλογα. Αυτό θα οδηγήσει ταχύτατα σε πληθωρισμό», είπε για να προσθέσει ότι το κοινό νόμισμα πρέπει να υποστηριχθεί από κοινή δημοσιονομική πολιτική».

Ένας κορυφαίος Γερμανός πολιτικός λέει δυνατά αυτό που όλοι μας ψιθυρίζουμε εδώ και καιρό: Η Μέρκελ και όσοι την στηρίζουν έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν επικίνδυνα και οδηγούν την Ευρώπη σε επικίνδυνους ατραπούς.

Ας επιστρέψουμε στον ναζιστικό ύμνο: «Ένας σκοπευτής στέκεται στις όχθες του Βόλγα και σιωπηλά μουρμουρίζει. Πάνω ή κάτω διαβαίνουμε σφυρίζοντας και όλος ο κόσμος μπορεί να μας χαιρετίζει ή να μας καταριέται, ό,τι τον ευχαριστεί να κάνει. Οπουδήποτε είμαστε, ας βαδίσουμε μπροστά και ο διάβολος να γελά. Πολεμούμε για την Γερμανία». Κι ένα ακόμη απόσπασμα: «Τα SS δεν αναπαύονται. Καταστρέφουμε ώστε κανείς να μην ενοχλήσει ξανά την καλή τύχη της Γερμανίας».

Είναι πράγματι ανατριχιαστικό. Να έχουν υπάρξει τόσα θύματα και η Ευρώπη να επαναλαμβάνει με θρησκευτική ευλάβεια τα ίδια λάθη. Δεν τους νοιάζει ακόμη και σήμερα αν κάποιος τους βρίζει ή τους χειροκροτεί. Την «καλή τύχη της Γερμανίας» υπερασπίζονται για άλλη μία φορά και με λάθος τρόπο, για άλλη μία φορά, επίσης.

Η Γερμανία είναι μία μεγάλη χώρα. Οι Γερμανοί αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων για το γεγονός ότι οδήγησαν την χώρα τους και πάλι στην κορυφή του κόσμου. Ξεχνούν, βέβαια, ότι για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να κηρύξουν την μεγαλύτερη πτώχευση στην ιστορία της Ευρώπης και να «ξεχάσουν» να πληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις. Αλλά ακόμη κι έτσι, είναι αλήθεια ότι πέτυχαν έναν άθλο. Επίσης, πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε πολλές από τις παρατηρήσεις τους για την Ελλάδα έχουν δίκιο και ότι θα είχαμε πολλά να διδαχτούμε από τους ίδιους για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μία αποτελεσματική κρατική μηχανή.

Αλλά όλα αυτά έχουν τεράστια απόσταση από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Η Γερμανία έχει μεγάλη δύναμη. Το ερώτημα είναι πως χρησιμοποιεί αυτή την δύναμη. Αν κάτι μας δημιουργεί κάποιες ελπίδες είναι ότι στην Γερμανία δεν υπάρχει μόνο η κυρία Μέρκελ. Υπάρχουν κι άνθρωποι που σκέφτονται όπως ο κ.Σμιτ κι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι -ακόμη- μειοψηφία.
Ο Μερκελισμός απειλεί σοβαρά την υγεία την Ευρώπη. Θα τον αφήσουν;
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital η φωτό από το Γρέκι

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails