Καλώς ήρθατε

New York Times: Επιστροφή στη δραχμή και… πραξικόπημα!!!

Καθώς το «κούρεμα» ναυαγεί, μαζί με τα σχέδια των Μέρκελ – Σαρκοζί και ο …Βενιζέλος ετοιμάζεται να αποσταθεροποιήσει Παπαδήμο, Ελλάδα και …εαυτόν έρχονται και οι New York Times να κινδυνολογήσουν με σενάρια επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, συνοδευόμενης από …πραξικόπημα.

Λέτε να ήταν τυχαία η πρόσφατη καλλιέργεια ανάλογης κινδυνολογίας από το «Βήμα» με αφορμή το … άσμα στην σχολή Ευελπίδων;

Θα απαντούσα όχι, αλλά καθώς μπήκα στο site της Καθημερινής είδα στην πρώτη σελίδα ένα δημοσίευμα για “πάγωμα των καταθέσεων, δραχμοποίηση δανείων προς το εξωτερικό, σφράγιση χαρτονομισμάτων” και άλλα τέτοια και φοβερά που θα συμβούν με την “επιστροφή στη δραχμή” και το ξανασκέφτηκα.

Ας δούμε όμως τι γράφουν οι New York Times:

“Μετά από εβδομάδες φημών, κάποια Κυριακή βράδυ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως η χώρα εγκαταλείπει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και πως θα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα”. Με αυτό τρόπο ξεκινά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιστορία της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, γεγονός που θα σημάνει τη πραγματοποίηση μίας σειράς δυσάρεστων γεγονότων για τη χώρας μας, όπως είναι και η κατάληψη της εξουσίας από το στρατό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανακοίνωση της εξόδου από το ευρώ θα προκαλέσει πανικό στους καταθέτες, οι οποίοι μαζικά θα πάνε στις τράπεζες και θα αποσύρουν τα χρήματά τους, προσπαθώντας να περισώσουν ότι μπορούν από την περιουσία τους, καθώς η αξία της δραχμής θα είναι κατά 60% μικρότερη σε σχέση με το ευρώ.

Επίσης, η γραμμή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα “παγώσει”, καθώς οι διεθνείς αγορές δεν θα εμπιστεύονται τη χώρα για να της δανείσουν, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να κηρύξει πτώχευση. Έτσι “καθώς η χώρα θα εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός”.

Φυσικά δεν πρωτοτύπησαν ούτε αυτή την φορά οι πέραν του Ατλαντικού σεναριογράφοι. Έχουμε άλλωστε γράψει κι άλλη φορά για την κινδυνολογία στην οποία επιδίδονταν μερίδα του διεθνούς Τύπου τις παραμονές σχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου σε βάρος του Σαμαρά.

Έγραφε τότε ο Jean Quatremer, ανταποκριτής της γαλλικής Libération στην περίφημη σύνοδο των Καννών (Παπανδρέου/δημοψήφισμα) για τις “συνέπειες της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη”

Έτος 2014: Το Ευρώ είναι θαμμένο, στην Αθήνα μια στρατιωτική χούντα πήρε την εξουσία και το Βερολίνο ενισχύει το στρατιωτικό του οπλοστάσιο…

Στο τέλος του 2011, η Ευρώπη είχε αποφασίσει να επιβάλει μια ελληνική χρεοκοπία (default) στο ύψος περίπου του 60% του χρέους στα χέρια των ιδιωτών επενδυτών, το οποίο επέφερε μαζικές αναλήψεις και τον καταποντισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα που πήραν μπρος, αλλά πολύ αργά, και οι ελληνικές αποταμιεύσεις καταστρέφονται. Τα συνταξιοδοτικά ταμεία που υφίστανται το κόστος του έκπτωτου κράτους είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και δεν πληρώνουν παρά μειωμένες συντάξεις, προκαλώντας λαϊκή οργή. Διεξάγονται νέες εκλογές.

Ο Σαμαράς, ο νέος ηγέτης, αποφασίζει την άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από το Ευρώ. Πιστεύει πως με την υποτίμηση της δραχμής, η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη, με την ανάκαμψη των εξαγωγών και πως ο έλεγχος του νομίσματος θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση των δαπανών του κράτους.

Η απόφαση αυτή οδηγεί σε νέες μαζικές αναλήψεις και οι Έλληνες μεταφέρουν όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Σε απάντηση, ο Σαμαράς αποφασίζει να κλείσει τα σύνορα για τη ροή κεφαλαίων, αλλά πολύ αργά, και, χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια, όλες οι τράπεζες δηλώνουν πτώχευση. Η Ελλάδα μετατρέπει τα χρέη της σε δραχμές, κάτι που οι διεθνείς επενδυτές εκλαμβάνουν σαν χρεοκοπία. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί πλέον να δανειστεί. Εφόσον αυτό δεν γίνεται, τυπώνει χρήμα για την ελάφρυνση του χρέους, προκαλώντας τεράστιο πληθωρισμό που πλήττει βάναυσα τους πλέον μειονεκτούντες και τις επιχειρήσεις που είχαν δανειστεί σε Ευρώ, που υφίστανται τις επιπτώσεις μιας πλειοδοτούσας πίστωσης.

Η δραχμή υποτιμάται κατά 50% και το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου εκρήγνυται με την αύξηση της αξίας έναντι των εισαγωγών. Οι εξαγωγές αυξάνονται, αλλά δεν κλείνει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τις εισαγωγές της, προκύπτει έλλειψη πρώτων υλών. Η οικονομία συρρικνώνεται κατά 40%. Οι Έλληνες χάνουν το ήμισυ της κληρονομιάς τους και το κράτος δεν μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους του, έτσι απολύει μαζικά. Με τον πληθωρισμό, η αγοραστική δύναμη καταρρέει.

Το οικονομικό χάος οδηγεί σε αναταραχές και η κυβέρνηση καλεί το στρατό (!!!) για να τις καταστείλει: η χώρα πέφτει σε εμφύλιο. Το 2014 μια στρατιωτική χούντα που υποστηρίζεται από τους Αμερικανούς αναλαμβάνει την εξουσία, ενώ ο εμφύλιος τελειώνει…

Αυτά προς το παρόν. Σας αφήνω τώρα γιατί θέλω να βγω στο μπαλκόνι να δω αν έρχονται τα ….τανκς!
γράφει ο Αδέξιος Δεξιός
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails