Καλώς ήρθατε

“Ο Θεός να σε φυλάει απ’ το άδικο και από κακιά γυναίκα”

Ντροπή Νάνα...

Η Νάνα Μούσχουρη εναντίον της παλιάς πατρίδας της (έτσι αποκαλεί την Ελλάδα) που την δόξασε.

Υπήρξε μούσα του Μάνου Χατζιδάκι, ερμήνευσε με τη χαρακτηριστική φωνή της Θεοδωράκη (τον «Επιτάφιο»), Ξαρχάκο σε ποίηση Γκάτσου, Ελύτη, Ρίτσου, Καμπανέλλη. Ήταν η αγαπημένη τραγουδίστρια του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Έχει πουλήσει πάνω από 300.000.000 δίσκους και βρίσκεται στο top ten με τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών. Διετέλεσε μάλιστα και ευρωβουλευτής της Ν.Δ. το διάστημα 1994-1999.

Ο λόγος για την παγκοσμίου φήμης... Νάνα Μούσχουρη. Χθες 13 Δεκεμβρίου, μια ημέρα σημαδιακή για τον Ελληνισμό αφού πριν από 68 χρόνια στις 14 Δεκεμβρίου 1943 οι ναζί επιχειρούσαν να σβήσουν από τον χάρτη τα Καλάβρυτα (δολοφονώντας όλους τους άνδρες πάνω από 14 ετών), έκανε το μεγαλύτερο έως σήμερα φάλτσο της πολύχρονης καριέρας της. Ένα φάλτσο που αμαυρώνει τη μεγαλειώδη πορεία της και πληγώνει όλους τους Έλληνες που έχουν ζήσει με τα τραγούδια της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η κυρία Μούσχουρη στη γερμανική «Die Welt», σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τη Γερμανία (αυτήν την περίοδο δίνει -συμπτωματικά- συναυλίες εκεί), τα έβαλε με τη χώρα που τη δόξασε φτάνοντας στο σημείο να υπερασπιστεί ακόμη και το προκλητικό και ντροπιαστικό για την Ελλάδα εξώφυλλο του «Focus» με τη φωτογραφία της Αφροδίτης της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.

Το άκρον άωτον των απίστευτων θέσεων που υποστήριξε η 77χρονη πλέον τραγουδίστρια ήταν η απάντησή της στο ερώτημα «τι είναι η πατρίδα για σας».

Ιδού τι είπε:
«Ζω στην Ελβετία, ως Ελληνίδα Ευρωπαία. Έτσι βλέπω και την παλιά πατρίδα μου».

Η κυρία Μούσχουρη, που από το 2004 έχει ξεκινήσει τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες της, λέει κι άλλα εις βάρος της Ελλάδας:
-Σήμερα όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες, κάτι που καταλαβαίνω και το θεωρώ σωστό. Οι Γερμανοί και εγώ έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση! Με τους Έλληνες είμαι κακιά, κυρίως με τους πολιτικούς. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα.
-Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει κανείς να εξοφλεί τα χρέη του. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ζούνε με ένα ψέμα σε μια ψεύτικη ευημερία… Η Ευρώπη έχει δίκιο να είναι εξοργισμένη.

Για το προκλητικό εξώφυλλο του «Focus» η κυρία Μούσχουρη είπε: «Καταλαβαίνω απολύτως την οργή των Γερμανών. Συμφωνώ με τη στάση της Ανγκελα Μέρκελ».
Στο ερώτημα, τέλος, αν κατανοεί τις αντιγερμανικές κραυγές στην Ελλάδα δήλωσε: «Γι’ αυτό το θέμα είμαι πραγματικά πολύ αρνητική. Ντρέπομαι. Αυτό το θεωρώ προδοσία. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αλλά όχι δωρεάν».

Να σημειώσουμε ότι η κυρία Μούσχουρη έως τις 19 Φεβρουαρίου 2010 έπαιρνε σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους λόγω της θητείας της στην Ευρωβουλή, αλλά με επιστολή που απέστειλε στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζήτησε να μην τη λαμβάνει ωσότου η χώρα εξέλθει από την οικονομική κρίση.
γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου
από την εφ. "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
το διαβάσαμε στο olympia
Σχόλιο apneagr: Αναρωτιόμαστε αν η συνέντευξη γινόταν από ένα ελληνικό περιοδικό την ώρα που η κυρία Μούσχουρη έκανε συναυλίες στην Ελλάδα και όχι στην Γερμανία (όπως πραγματοποιεί αυτή την εποχή) οι θέσεις της θα ήταν οι ίδιες;

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

eApenanti είπε...

ΈΚΤΑΚΤΟ - ΕΚΤΑΚΤΟ - Διαβάστε το !

Τηλεγράφημα του Ρώϋτερ: Η Γερμανική Καγκελαρία ανακοίνωσε ότι στη θέση του Φον Ράϊχενμπαχ πρωθυπουργού του προτεκτοράτου της Γκριτσλανδίας ορίζεται η Φράου Nana Μοuskouri, πρώην ευρωβουλευτής και τέως αιδοιώς.
Η απόφαση ελήφθη εις ανταμοιβή των μεγάλων υπηρεσιών της Φράου Νana προς το Γερμανικόν έθνος.
Επίσης ορίσθηκε ότι:

Προς τιμή της Φράου Nana Μοuskouri θα τροποποιηθούν ως εξής μερικές λέξεις της ελληνικής γλώσσης. Έτσι και προς αποφυγή ασεβών συνειρμών.
-Η λέξη πουτάνα θα γράφεται και θα προφέρεται ΠουΝάνα
-Η λέξη ρουφιάνα θα γράφεται και θα προφέρεται ΡουΝάνα.
-Η λέξεις Μάνα, Πάνα, Βάνα, Ρουμάνα, Αλάνα, Καραβάνα, Πλάνα, Διάνα, Κλάνα καταργούνται. Στη θέση τους θα χρησιμοποιείται η λέξη Nana.
Έτσι αν ακούστε το "Σας γαμώ τη Νana", μην το αφήσετε να πέσει κάτω. Σηκώστε το και ανταποδόστε με το "άει μωρή Χεσμένη Νana".

-Ακόμη: Όλες οι Άννες, Αννούλες, Γιαννούλες, Γιάννες, Βάνες στο εξής θα λέγονται Nana. Ήδη οι τρείς γνωστές μας Άννες έτρεξαν και άλλαξαν το όνομα στις ταυτότητές τους. Η Nana Diamantopoulou, Nana Dalara, Nana Panagiotarea. Πλέον θα μπορούν να κάνουν διεθνή καριέρα.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη-Παλουκοπηδάκη την ώρα της απόφασης είχε κλεισθεί σε κομμωτήριο. Μεθαύριο που θα βγεί πρώτη της δουλειά θα είναι να αλλάξει το Γιάννα με το Nana.
-Ακόμη θα αλλάξει η σχετική περικοπή από το κατά Λουκάν Παπαδήμο Ευαγγέλιο. Από τον Nana στου Καγιάφα.
-Η νέα έδρα της προτεκτόρισσας Nana θα είναι το σινέ ΝΑΝΑ στη Λ. Βουλιαγμένης.
-Εγινε προσπάθεια να αλλάξει όνομα και το φεστιβάλ των Κανών, αλλά τελευταία στιγμή διαφώνισε ο Σαρκοζί.

Εκ της Κιγκαλερίας
Φράου Άντζελα

Related Posts with Thumbnails