Παρά το γεγονός ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέους φόρους, το κράτος είναι εδώ για να μας τα πάρει διά της πλαγίας. Η συμφωνία με τους δανειστές μας δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση. Επί πολλά χρόνια η λιτότητα θα είναι τόσο σκληρή που θα... φρίξουμε. Τα νέα μέτρα, που θα έρθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα φτάνουν τα 7,7 δις ευρώ για την διετία 2013 – 2014, ενώ για το 2012 ζητούν προκαταβολικά 700 με 800 εκατομμύρια ευρώ με μέτρα που δεν προσδιορίζονται. Συγκεκριμένα:
- Ζητούν την κατάργηση των αυξήσεων που προέβλεπε η συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη το καλοκαίρι του 2010. Τότε η ΓΣΕΕ πέτυχε συμφωνία για αύξηση 1,5% στους κατώτατους μισθούς την 1η Ιουλίου του 2011 και 1,7% την 1η Ιουλίου του 2012. Ζητά λοιπόν η τρόικα να πάρουμε πίσω το… κουλούρι από τους χαμηλόμισθους. Το μόνο που δε μας διευκρίνισαν είναι αν θα ζητήσουν αναδρομικά τις αυξήσεις πίσω.
- Ζητούν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
- Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ αλλάζει. Θα γίνει μόνιμο για όλους τους ιδιοκτήτες, θα εισπράττεται με ξεχωριστό εκκαθαριστικό και θα είναι κι αυτό τσουχτερό αφού θα υπολογίζεται με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα αυξηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι.
- Οι αγρότες θα πάθουν το δικό τους σοκ αφού θα αλλάξει ο τρόπος επιστροφής του ΦΠΑ, οπότε να περιμένετε νέα μπλόκα και νέα αναταραχή στις αγροτικές περιοχές.
- Έρχονται απολύσεις, απευθείας, για δημόσιους υπαλλήλους. Το φιάσκο της εργασιακής εφεδρείας προκάλεσε γέλια και οργή στους δανειστές μας που ζητούν εδώ και τώρα απολύσεις.
- Θα εφαρμοστεί καθολικό πόθεν έσχες.
- Θα καταργηθούν όλες οι φορολογικές εξαιρέσεις και τα ειδικά καθεστώτα φορολόγησης επιχειρήσεων.
- Θα κλείσουν εκατοντάδες δημόσιοι φορείς και εφορίες.
- Με την είσοδο του νέου έτους θα ξεκινήσει και η προσπάθεια μείωσης του ελάχιστου μισθού της ΕΓΣΣΕ για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Οι «τροϊκανοί» εκτιμάται ότι ζητούν να «πέσει» στα 620 ευρώ, δηλαδή στο επίπεδο του μισθού το οποίο από το καλοκαίρι νομοθετήθηκε για τους νέους κάτω των 25 ετών, κατά παρέκκλιση της ΕΓΣΣΕ.
Αυτά συμβαίνουν, την στιγμή που:
Οι -εναπομείναντες λόγω της εκρηκτικής ανεργίας- εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, έχασαν ενάμιση μισθό μέσα στο 2011 εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής την οποία εφάρμοσε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
- Με βάση τις δηλώσεις του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Μιχάλη Χάλαρη, στον Τύπο της Κυριακής, μόνο το 2011 οι μειώσεις σε όσους διατήρησαν τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησής τους έφτασαν κατά μέσο
- Με βάση τις εκτιμήσεις του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ, Μιχάλη Χάλαρη, μία στις τρεις επιχειρήσεις οφείλει στο προσωπικό της, κατά μέσο όρο, τρία μηνιάτικα. Η διαπίστωση αυτή είναι εφιαλτική. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερες από 300.000 επιχειρήσεις σε σύνολο περίπου 920.000 δεν καταβάλλουν τους μισθούς στην ώρα τους. Αντιθέτως, έγκαιρη καταβολή των αμοιβών παρατηρείται μόνο σε ελάχιστες επιχειρήσεις. «Σχεδόν όλες οι εταιρίες πλέον καθυστερούν την πληρωμή των μισθών τους, έστω και για λίγα εικοσιτετράωρα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χάλαρης.
από το antinews
0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:
Δημοσίευση σχολίου