Καλώς ήρθατε

Σήμερα 4/12/2011, καθαιρέθηκε η δυναστεία Παπανδρέου

Αυτά που είπε σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κ. Χρυσοχοΐδης για τον κ. Παπανδρέου, ήταν τόσο ισχυρά που απορούμε γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάτι για κομματικές κυρώσεις κατά του κ. Χρυσοχοΐδη, όπως φυσικά θα γινόταν σε άλλες εποχές ηγετικής ολοκληρωτικής δόξας!!!

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να αποχωρήσει τώρα αμέσως, χθες αν ήταν δυνατόν, γιατί αυτό έχει καθυστερήσει πολύ και του καταλόγισε ό,τι κακό έχει συμβεί στα δύο τελευταία χρόνια διακυβέρνησης. Αφού είπε ότι δεν εκπροσωπεί πλέον το ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό αλλά ούτε και στο εξωτερικό, είπε το πιο ισχυρό ότι:«Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα». Είπε φυσικά και άλλα πολλά, τα οποία εύκολα μπορείτε να πληροφορηθείτε.

Εκείνο όμως που εμείς παρατηρούμε και το οποίο θα το δούμε στη συνέχεια είναι πως αν ο κ. Παπανδρέου δεν ζητήσει άμεσα κομματικές κυρώσεις κατά του κ. Χρυσοχοΐδη, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ήδη έχει παυτεί από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει πλέον καμία εξουσία μέσα στο κόμμα του πατέρα του και από σήμερα ουσιαστικά άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, ώστε ο καθένας να πυροβολεί τον κ. Παπανδρέου, χωρίς καμία συνέπεια, σημειώνοντας μάλιστα και μπόνους υπέρ του καταγγέλλοντος.

Το καλύτερο πλέον για τον κ. Παπανδρέου είναι να παραιτηθεί και τυπικά (γιατί ουσιαστικά τον έχουν παύσει) άμεσα και με πολιτική ασφάλεια, γιατί σε λίγο τα πράγματα θα αγριέψουν και ίσως να αρχίσουν να αναζητούνται εκτός από πολιτικές και ποινικές ευθύνες.
Πραγματικά θαυμάσαμε σήμερα πως δουλεύει το σύστημα στην Ελλάδα, κυρίως των ΜΜ"Ε", αλλά και το πώς μπορεί κάποιος με ελαφριά πηδηματάκια να απομακρύνεται από κάτι που έχει και ο ίδιος τεράστια ευθύνη. Σήμερα λοιπόν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA είδαμε τον κύριο Χρυσοχοΐδη με τεράστια ευκολία να… αποτάσσει το παρελθόν, να αναφέρεται στα «τεράστια λάθη που κάναμε» (ευτυχώς δεν είπε που κάνανε γιατί αυτό θα ήταν η κατάντια!), στο ότι..«βυθίσαμε την χώρα στην ύφεση και την απομόνωση».

Μάλιστα έστρεψε τα βέλη και κατά συναδέλφων λέγοντας ότι ασκείται κριτική για μία σειρά από ζητήματα από ανθρώπους που προκάλεσαν τα προβλήματα για τα οποία ασκούν μετά κριτική (αλήθεια ο ίδιος τι έκανε εκείνη την ώρα;), ενώ μίλησε για γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ που εθελοτυφλεί (όχι για το βαθύ ΠΑΣΟΚ που έχει μείνει στο 1981) και συνεχίζει σαν να μη συνέβη τίποτα, «σαν να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πολιτικής μας».

«Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη από τον κόσμο και το μόνο που φοβάμαι είναι η παθητικότητα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και ανέφερε ότι δεν είναι θέμα φιλοδοξίας αλλά ευθύνης. Και το πιο ωραίο από όλα ήταν αυτό που είπε ως απόφθεγμα ότι «ο πολιτικός έχει ευθύνη και αν δεν την αναλάβει θα βρεθεί στα σκουπίδια της ιστορίας»!!!! Απλή η συνταγή αλλά ξεπερασμένη. Βάζουμε ολίγη από δική μας ευθύνη, βάζουμε πολύ από την ευθύνη των άλλων, την πασπαλίζουμε με αυτά που θέλει να ακούσει ο λαός και στο τέλος βάζουμε και ένα κερασάκι στην τούρτα ότι ο πολιτικός έχει ευθύνη κλπ κλπ!!!!

Καλή η συνταγή για το 1975, το 1981, ή το 2004, το 2009 αλλά όχι για σήμερα. Νομίζουν οι πολιτικοί ότι με πέντε έξυπνες δηλώσεις, παραδοχές ευθυνών αλλά και της ιστορικής ευθύνης που έχουν θα πάρουν τον λαό μαζί τους για να τους ψηφίσει; Τι αστείοι που είναι όσοι σκέπτονται έτσι!

Και επειδή μας αρέσουν οι ερωτήσεις, όπως πχ αυτή που υποβάλαμε στον κύριο Παπαïωάννου που δεν βρήκε καμία εκκρεμή υπόθεση στην δικαιοσύνη για περιπτώσεις φοροδιαφυγής, διαφθοράς και πάει λέγοντας, και φυσικά απάντηση δεν πήραμε, ούτε φυσικά είδαμε και καμία αντίδραση στα ψέματα του Υπουργού της Δικαιοσύνης από την Δημοκρατική Αριστερά του κυρίου Κουβέλη, έτσι θα υποβάλλουμε μερικές και στον κύριο Χρυσοχοΐδη.

Πρώτα θα τον ρωτήσουμε να μας πει εκείνος στα δύο χρόνια που είναι υπουργός της κυβέρνησης του κυρίου Παπανδρέου τι έκανε για όλα αυτά που σήμερα κατηγορεί; Μήπως παραιτήθηκε; Αλλά αυτό βρε παιδί μου το κάνουν μόνον οι «μεγάλοι πολιτικοί άνδρες» όχι αυτοί που μένουν στα λόγια… Μας έκανε να θαυμάσουμε, αν είναι δυνατόν, τον προκάτοχο του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κύριο Μαρκογιαννάκη, όπου όταν τον ερώτησε ένας συντοπίτης του δημοσιογράφος γιατί τα όσα καταγγέλλει σήμερα, δεν το έκανε όταν ήταν υπουργός, απάντησε με περισσή ειλικρίνεια ότι ήθελε και αυτός να είναι το καλό παιδί, να είναι υπουργός, για να μην τον διώξουν και άλλα πολύ ωραία!!!!

Μετά, όταν δολοφονήθηκε άνανδρα ο υπασπιστής του κυρίου Χρυσοχοΐδη από παγιδευμένο γράμμα μέσα στο κτίριο της Κατεχάκη, εκείνος τι έκανε; Μήπως μετά άλλαξε υπουργείο, όταν πριν από την δολοφονία του υπασπιστή του ήταν όλο κραυγές και απειλές εναντίον των τρομοκρατών; Θα τους πάταζε, τους ακουμπούσε και άλλα ωραία. Γιατί δεν έμεινε εκεί στο ίδιο υπουργείο μέχρι να τους εξαφανίσει και ως όρκο τιμής προς τον δικό του άνθρωπο; Και μην απαντήσει κανείς ότι αυτά τα κανονίζει ο πρωθυπουργός… Δεν είμαστε και παιδάκια!

Για την διαφθορά, για την φοροδιαφυγή γιατί δεν έκανε καμία δήλωση ο κύριος Χρυσοχοΐδης στην εκπομπή του MEGA; Δεν τα βρίσκει σημαντικά θέματα; Ή έχει καεί λόγω του «δικού του ανθρώπου» του κυρίου Γρηγόρη Τασούλα που κατηγορείται για κακουργηματική απιστία, ο οποίος μάλιστα «παραιτήθηκε» πριν από λίγους μήνες από την θέση του ως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γιατί κάποιοι τον παρεξήγησαν… Να ο άνθρωπος έλαβε μια εισήγηση από τον τέως (και αυτός) Αρχηγό του ΠΣ κ. Στεφανίδη για να κάνει τον Οκτώβριο μια 15νθήμερη παράταση στην ενοικίαση ενός Ρωσικού πυροσβεστικού ελικοπτέρου και ο κ. Τασούλας τις 15 ημέρες τις έκανε ένα μήνα που σήμαινε 730.000 € επιπλέον κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο. Και τι αποκαλύπτεται; Ότι όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί του ΠΣ είχαν εισηγηθεί αρνητικά, ο Αρχηγός αφαίρεσε αυτές τις εισηγήσεις και ακολούθησε μια τεράστια σύμπτωση. Στην εταιρεία του Ρώσικου ελικοπτέρου είχαν επιβληθεί πρόστιμα 733.500 Ευρώ για καθήλωση των ελικοπτέρων της, δηλαδή όταν τα ζητούσε να πάνε σε αποστολή το ΠΣ δεν πήγαιναν προφανώς λόγω βλάβης κλπ!!! Κάτι συμπτώσεις και πως παρεξηγούνται!!! Και αυτός ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο κύριος Πεπόνης, αμάν μην δει μια σύμπτωση και αμέσως να την ελέγξει!! Θα περιμένουνε εναγωνίως τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού….. Και αυτά είναι μόνον ελάχιστα από όσα θα μπορούσαμε να γράψουμε.

Σταματάμε εδώ και αφήνουμε και κάποια άλλα για το μέλλον. Δεν μπορούμε όμως κλείνοντας να μην σχολιάσουμε και κάτι άλλο. Πρώτα από όλα τον θαυμασμό των δύο δημοσιογράφων της εκπομπής προς τα όσα είπε ο κύριος Χρυσοχοΐδης!!! Και αβαντάριζαν τον κύριο υπουργό στα όσα έλεγε και το να αναλάβει αυτός την αρχηγία, συζητώντας χαμηλόφωνα δήθεν μεταξύ τους επαινώντας ξαφνιασμένοι τις θέσεις του και τα όσα είπε... Τέτοιο θέατρο βλέπει κανείς μόνο στην Ομόνοια με τους παπατζήδες! Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΜΜ"Ε" έχουν σχεδόν την ίδια ευθύνη μαζί με τους πολιτικούς για την σημερινή θέση της χώρας. Μαζί τα κάναμε που θα έλεγε και ο κύριος Πάγκαλος!

Αλλά και αυτοί μυαλό δεν βάζουν γιατί πάνω από όλα είναι το χρήμα. Και επειδή αυτό δεν είναι ποτέ αρκετό, στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με την απληστία!! Ο ένας λοιπόν αβαντάρει νέο αρχηγό για το ΠΑΣΟΚ, ο άλλος διορίζει τον γιό του σύμβουλο σε άλλο κόμμα, για να πιάσουμε παντού πόρτα για τον χειμώνα…. Και τελικά τι έχει αλλάξει σε αυτή τη χώρα; ΤΙΠΟΤΑ.
Απλά ο κάθε Μανωλιός προσπαθεί να βάλει τα ρούχα αλλιώς!!
γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
από το taxalia
Αποσπάσματα της συνέντευξης παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική σελίδα του κ. Χρυσοχοΐδη.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσαμε τους πολιτικούς που λένε την αλήθεια καιρό τώρα. Ο Χρυσοχοΐδης άνοιξε μια καινούργια σελίδα. Καιρός να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Related Posts with Thumbnails