Καλώς ήρθατε

Παπα - κυβέρνηση

Ο 11ος πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής Ελλάδας ορκίστηκε στις 11-11-11. Συμβολικώς οι πολίτες και η χώρα θα μείνουν στον άσσο.

Η αποθέωση της συνταγματικότητας όλο αυτό που έγινε τις τελευταίες μέρες. Αλλά όπως είπε ο Πρετεντέρης ας κάνουμε πρωθυπουργό τον τραπεζίτη και βλέπουμε μετά την συνταγματική τάξη.

Κατά τα άλλα θα πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς. Ειδικά όταν η ασέβεια προκαλεί σεισμό στα θεμέλια των συμφερόντων.

Τα Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα σκέφτηκαν την αυτοκατάργηση τους καθώς το να σατιρίζεις την πολιτική στην Ελλάδα είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.

Μια εβδομάδα έψαχναν κάποιον άξιο πολιτικό για να... γίνει πρωθυπουργός και κατέληξαν σε ένα μη πολιτικό πρόσωπο. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός που να αξίζει αυτήν την θέση.

Και αυτό το συνομολόγησαν οι ίδιοι οι πολιτικοί.

Οπότε και ο Μάκαρος δικαίως ζητεί πολιτικό άσυλο. Έτσι όπως είναι η πολιτική γιατί να μην είναι πολιτικός κρατούμενος ο αγαπούλας.

Το σφουγγάρι του Αντωνάκη έχει πάρει φωτιά. Από το θα επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους του μνημονίου και από την θέση του περί κακής συμφωνίας άρχισε να σβήνει όλη την αντιπολιτευτική του ρητορική.

Ναι στην συμφωνία, ναι στα μέτρα που την συνοδεύουν, ναι στην συμμετοχή στην κυβέρνηση, ναι σε όλα.

Το κάνει φυσικά για να σώσει την Ελλάδα. Το ίδιο δηλαδή που έκανε και ο Γιωργάκης με τους βουλευτές του.

Μπορεί ο Γιωργάκης να μας τελείωσε αλλά το πνεύμα του είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.

Παραιτείται από βουλευτής ο Αβραμό για να γίνει υπουργός. Και θα έχει την στήριξη της ΝΔ. Αλλά η ΝΔ θέλει να μην έχει την πολιτική ευθύνη για αυτά που θα συνυπογράφουν τα μέλη της και θα ψηφίζουν οι βουλευτές τους.

Όμως, λένε, ο Αβραμό έκανε νερά καθώς, για εθνοσωτήριους λόγους, ήθελε να είναι αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση όπως ο Δήμας. Δίκιο έχει, δεν μπορεί από αντιπρόεδρος της ΝΔ να γίνει ένας απλός υπουργός.

Το μόνο θετικό αυτής της κυβέρνησης είναι ότι θα καούν όλοι μαζί. Με συνοπτικές διαδικασίες.

Τελικά ο κωλοτούμπας μπαίνει στην πολυπόθητη κυβέρνηση. Το όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Μπορεί να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός ή έστω υπουργός αλλά πλέον θα μπορεί να απολαμβάνει την εξουσία μιας κυβέρνησης. Που και που θα παίρνει και την λιμουζίνα του μπουμπούκου να κάνει μια βόλτα.

Άκου υπουργός ο μπουμπούκος. Αλλά με τέτοια κυβέρνηση μπουμπούκι ένας μπουμπούκος είναι απαραίτητος.

Τι θα αλλάξει με την κυβέρνηση εθνικής καταστροφής; Μετά τον ατομικό βιασμό μας θα απολαύσουμε και ένα όργιο.

Η πλύση εγκεφάλου από τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας έπιασε τόπο. Ο κάθε άσχετος με τα πολιτικά πανηγυρίζει που ο Παπαδήμος θα είναι πρωθυπουργός.

Λες και ήξεραν τον Παπαδήμο και από χθες.

Ο οποίος, Παπαδήμος, πριν ακόμα αναλάβει την πρωθυπουργία έχει κάνει ήδη την πρώτη κωλοτούμπα. Εκεί που ήταν αντίθετος με το κούρεμα του χρέους τώρα θα δώσει όλες τις ενωτικές του δυνάμεις για να το εφαρμόσει.

Ο ίδιος ήταν από αυτούς που έπαιξαν τον ρόλο τους για την είσοδο μας στο Ευρώ. Η οποία έχει χαρακτηριστεί ως απάτη καθώς τα νούμερα ήταν καλομαγειρεμένα.

Και τώρα με μαγειρική θα ασχοληθεί. Θα ψήσει τους Έλληνες πολίτες.

Αυτά τα λεφτά μέχρι πότε φτάνουν; Τελείωναν στις 15 Σεπτέμβρη, στις 30 Σεπτέμβρη, στις 15 Οκτώβρη, στις 30 Οκτώβρη, στις 15 Νοεμβρίου, στις 30 Νοεμβρίου, στις 15 Δεκεμβρίου, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, του χρόνου τέτοια εποχή…

Απάντηση. Φτάνουν μέχρι τότε που ο εκβιασμός θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Σαμαράς ξεκινάει νέο ανέκδοτο αγώνα. Για να γίνει εθνικό σύμβολο το σφουγγάρι.

Επιτέλους τα κόμματα της δεξιάς ενώθηκαν σε ένα. Απλά λείπει ένα μικρό κομμάτι που παριστάνει την υπεύθυνη αριστερά.

Υπεύθυνη είναι η αριστερά που θέλει να κάνει ότι και η δεξιά αλλά ψάχνει μια καλή δικαιολογία για να το κάνει. Η τωρινή δικαιολογία ονομάζεται Παπαδήμος.

Η Αλέκα κάλεσε τον λαό για αντεπίθεση. Είναι η χιλιοστή τριακοστή πέμπτη φορά μέσα στα τελευταία δύο χρόνια που το ΚΚΕ ξεκινάει μια αντεπίθεση. Σε ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Περισσού.

Το ΚΚΕ στηρίζει τους θεσμούς. Αυτούς που ποδοπατά το σύστημα που υποτίθεται ότι είναι απέναντι από το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι έχει μπερδευτεί. Δεν θέλει να γίνει ΚΚΕ αλλά ΚΚΕδίζει και δεν θέλει να γίνει Κουβέλης αλλά κουβελίζει.

Πάντως η συμμετοχή σε μια προδοτική βουλή που ξεπουλάει την Ελλάδα, τους πολίτες, τα όνειρα και τις ελπίδες ενοχοποιεί τους συμμετέχοντες.

Καλά, ψηφίζουν όχι. Αρκεί; Άλλα πράγματα περιμένεις από την αριστερά. Να είναι πρωτοπόρα και όχι να ακολουθεί. Και φυσικά να μην κρύβεται πίσω από τις συστημικές δικαιολογίες.

Τι ωραία. Τώρα θα πεινάμε με κυβέρνηση συνεργασίας. Είναι πιο γκλαμουράτο.

Ο καημένος ο Γιωργάκης έχασε την πρωθυπουργία, θα χάσει το κόμμα και θα του απομείνει μόνο η σοσιαλιστική διεθνής για να συνεχίσει το έργο της επανάστασης.
γράφει ο Μικρός Φωκίων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails