Καλώς ήρθατε

Ο Αντώνης, ο Ηρακλής και η Λερναία Ύδρα

Ο Παπανδρέου έφυγε. Ζήτω ο Παπανδρέου.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις τελευταίες εξελίξεις κάποιων του στενού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα αυτών που υποδέχτηκαν με επευφημίες τον πρώην Πρωθυπουργό στην Ιπποκράτους καθώς ούτε ο ίδιος ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου θα περίμενε να φύγει τόσο βελούδινα μετά από όσα φόρτωσε τη χώρα μέσα σε δύο μόνο χρόνια από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της.

Ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε, όπως δήλωσε ο ίδιος, το αδιανόητο: Παρέλαβε τη Ν.Δ 10 μονάδες πίσω και την έφερε 10 μονάδες μπροστά.

Την έφερε πολύ κοντά στο να κάνει την οριστική ανατροπή και ρήξη του Πολιτικού μας Συστήματος. Ένα βήμα από τη Νέα Μεταπολίτευση όπως την οραματίστηκαν και την προσωποποίησαν 800.000 νεοδημοκράτες στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.

Όμως αλήθεια, γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς πως έχει να κάνει με μια Λερναία Ύδρα;

Αυτό το σύστημα εξουσίας που κυριάρχησε μετά τη Μεταπολίτευση και έθεσε τη Νέα Δημοκρατία στο περιθώριο ως μια σύντομη παρένθεση είναι Αθάνατο.
Το γεγονός πως κόπηκε ένα κεφάλι δεν σημαίνει πως θανατώθηκε ιδίως αν το κεφάλι αυτό δεν "καθαρθεί" δια του καυτηριασμού.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος το είπε ήδη χθες: "Οκτώ οι εν δυνάμει αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ".

Ακολουθούν λίγα λόγια για το πως αντιμετώπισε ο Ηρακλής με τον φίλο του τον Ιόλαο αυτό το μυθικό τέρας.Ίσως στον επόμενο Αληθινό Ηγέτη αυτής της χώρας που θα έχει την εμπιστοσύνη όλου του ελληνικού λαού φανούν χρήσιμα.

Η Λερναία Ύδρα είναι μυθικό όν με επτά ή εννέα κεφάλια, το οποίο σκότωσε ο Ηρακλής στον δεύτερο από τους δώδεκα άθλους του. Καρπός της Έχιδνας και του Τυφώνα, η Λερναία Ύδρα ήταν αθάνατη. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν ο Ηρακλής έκοβε ένα κεφάλι, έβγαιναν δύο. Μόνο καίγοντάς το με φωτιά κατάφερε να σταματήσει τον πολλαπλασιασμό και αυτό το κατάφερε με την βοήθεια του ανηψιού του Ιολάου. Το τελευταίο κεφάλι, που ήταν και το κεντρικό κι αθάνατο, το έκοψε και το έθαψε στη γη για να μην ξαναζωντανέψει. Από το αίμα της ο Ηρακλής έκανε τα βέλη του δηλητηριώδη. Από το δηλητήριο αυτό δεν γλύτωσε ούτε ο ίδιος, ούτε και ο Κένταυρος Χείρωνας.
απο το ΠΥΡΓΟΣ NEWS

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails