Καλώς ήρθατε

Έφεραν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα!

Συνεχίζουμε να παραμένουμε με την εντύπωση ότι ο κ. Παπαδήμος είναι τραπεζίτης.

Συνεχίζουμε, δε, να θυμόμαστε ότι από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιρλανδία, κι από τη Βρετανία μέχρι την Ελλάδα, οι λαοί υφίστανται τα μνημόνια, τη λιτότητα και την κάθε λογής αγριότητα, διότι πρέπει - λέει - να σωθούν οι τραπεζίτες και οι τράπεζες που κατέρρευσαν (όπως π.χ. η «Λίμαν Μπράδερς») ή απειλούνται με κατάρρευση.

Θυμόμαστε, επίσης, ότι στα χρόνια αυτά που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μένουν χωρίς μισθό και δουλειά, οι συνταξιούχοι χωρίς συντάξεις και τα παιδιά χωρίς βιβλία, αντιθέτως οι τράπεζες - κατά δήλωση Βενιζέλου - έχουν εισπράξει 128 δισ. ευρώ (δηλαδή μισό ΑΕΠ!) με τη μορφή πακέτων, ενισχύσεων και εγγυήσεων.

Γνωρίζουμε, επιπλέον, ότι βασικοί κάτοχοι των ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους, δηλαδή...οι τοκογλύφοι και οι κερδοσκόποι που παίζουν με το δημόσιο χρέος αφανίζοντας τον ελληνικό λαό, είναι ελληνικές και ξένες τράπεζες.

Δεν μας διαφεύγει, τέλος, ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, δηλαδή εκείνου του φορέα που δανείζει τους τραπεζίτες με 1%, για να έρχονται μετά αυτοί και να δανείζουν το κράτος με 5% και κατόπιν όλοι μαζί, ΕΚΤ, τραπεζίτες και κράτος των τραπεζιτών και των μονοπωλίων, να δανείζουν τον ελληνικό λαό με τα ληστρικά επιτόκια του 20%!

Κατόπιν όλων αυτών, δηλώνουμε καταγοητευμένοι από αυτό το... δημοσκοπικό πανηγύρι που απεφάνθη ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου με ποσοστά της τάξης... του 127% (και μάλιστα πριν αυτή υπάρξει!), και χωρίς να θέλουμε - επ' ουδενί - να χαλάσουμε το κλίμα της απάτης (σ.σ.: συγνώμη, της «γενικής συναδέλφωσης» θέλαμε να πούμε...), δεσμευόμαστε ότι όποιον ακούσουμε να λέει ότι «έφεραν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα» θα τον καταγγείλουμε πάραυτα και θα τον παραπέμψουμε διά τα περαιτέρω στον υφυπουργό Άδωνι Γεωργιάδη!
γράφει ο Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
από τον Ριζοσπάστη φωτό Γρέκι

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Stam είπε...

Να δω αν του καλοαρεσει του Παπαδημου ποις θα τον βγαλει απο την πρωθυπουργικη καρεκλα...

Related Posts with Thumbnails