Καλώς ήρθατε

Είναι τραγικό να ξεκινάς πατριώτης και να καταλήγεις ΛΑ.Ο.Σ.

Αν υπάρχει ένα κόμμα, στο οποίο πραγματικά αρμόζει ο τίτλος "κόμμα-τραβεστί", αυτό είναι το ΛΑ.Ο.Σ..

Η ΕΘΝΙΚΗ Παράταξη του 1977, γνωρίζαμε ότι ήταν κόμμα βασιλοφρόνων. Ξεκάθαρα.
Η Ε.ΠΕ.Ν. γνωρίζαμε ότι ήταν κόμμα φιλοχουντικών. Η Χρυσή Αυγή, γνωρίζουμε ότι είναι....η Χρυσή Αυγή. Το ΛΑ.Ο.Σ. δεν γνωρίζει κανείς τι είναι.

Θυμάμαι, σαν χθες, ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του κ. Καρατζαφέρη, της επονομαζόμενης Α1, τον Μάιο του 2000, κι ας ήμουν 17 ετών, κι ας έχουν περάσει 11 έτη. Ήταν την... περίοδο των λαοσυνάξεων του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου ενάντια στην απάλειψη του θρησκεύματος απο τις ταυτότητες. Και με το πρωτοσέλιδο αυτό, με φόντο την λαοσύναξη στο Σύνταγμα και τίτλο περίπου αν θυμάμαι καλά, "Ο ΛΑ.Ο.Σ. έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες", ο Καρατζαφέρης προανήγγειλε την ίδρυση του κόμματος του, μετά την διαγραφή από τον Καραμανλή με την γνωστή ιστορία της "Σαλώμης".

Τοποθετώντας ξεδιάντροπα το όνομα "Ορθόδοξος" στο όνομα του κόμματός του, προσπάθησε να καπηλευθεί την κληρονομιά του Χριστόδουλου, τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Στην πορεία αυτού του πολιτικού μορφώματος έγιναν πολλά.

Ο Καρατζαφέρης πιάστηκε αρχικά από την άτυχη επιλογή Τζαννετάκου για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς το 2002, ώστε να κάνει αίσθηση και να συσπειρώσει δυσαρεστημένους δεξιούς. Το 2004 όμως με τον καραμανλικό αέρα που σάρωνε το πολιτικό σκηνικό, φυσικά δεν υπήρχε χώρος γι' αυτόν στην Βουλή. Όμως αναστήθηκε από τα μοιραία λάθη της Νέας Δημοκρατίας, λάθη πολιτικής, λάθη στρατηγικής, λάθη που ξεκινούν απο έλλειψη ιδεολογικής καθαρότητας. Ο λόγος φυσικά για τα σχολικά βιβλία με τους "συνωστισμούς στην Σμύρνη" την περίοδο 2006-2007. Και το 2007 εισήλθε στην Βουλή, όχι ως ανεξάρτητος βουλευτής, αλλά ως κόμμα πλέον.

Η πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλή, όμως.

Το κόμμα του Καρατζαφέρη εξαρχής λειτούργησε ως "λαγός" του συστήματος Μητσοτάκη και ως μοχλός συνεχούς πίεσης στον Καραμανλή. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλο τμήμα του κόμματος έχει στελεχωθεί από ανθρώπους με στενές σχέσεις με την Αγία Οικογένεια και δεδηλωμένους νεοφιλελεύθερους. Ούτε είναι τυχαίο ότι ο Καρατζαφέρης, στις δημοτικές εκλογές και όχι μόνον σε αυτές, στήριζε ανθρώπους παρόμοιων προσανατολισμών. Δεν είναι ανάγκη να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά είναι πολύ εύκολο αν χρειαστεί. Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2009, ήταν έκδηλος ο πανικός του για την διαφαινόμενη εκλογή Σαμαρά και εξίσου έκδηλη η αγωνιώδη προσπάθεια του για την εκλογή της Μπακογιάννη. Το παραμύθι έλεγε ότι "ο Σαμαράς θα μικρύνει και θα διασπάσει την ΝΔ, ενώ η Μπακογιάννη θα την οδηγήσει σε λαμπρά πεδία δόξας". Αυτό που πραγματικά τον ενδιέφερε ήταν μήπως ο Σαμαράς απορροφήσει ολοκληρωτικά το ποσοστό των εγκλωβισμένων πατριωτών δεξιών από το κόμμα του. Τελικά, δεν νομίζω ότι πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, διότι ο Σαμαράς πλέον σύρεται καθαρά σε θέσεις Καρατζαφέρη περί συγκυβέρνησης κλπ κλπ.

Σημαντικότατο ρόλο έπαιξε και παίζει, και η συνεχής προβολή του κόμματος από το κανάλι του πρόεδρου. Το ΛΑ.Ο.Σ. συνιστά το πρωτο τηλε-κόμμα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος. Η εξαπάτηση απλών ανθρώπων μέσα από το κανάλι αυτό ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Στα πλαίσια της λογικής του τηλε-κόμματος και του τηλε-προέδρου εντάσσεται και η συνεχής προβολή του και από τα διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού...συγνώμη, Ενημέρωσης ήθελα να πω. Άλλωστε, ένα κόμμα ιδρυθέν από άνθρωπο της Οικογένειας, δεν είναι δυνατόν να μην τυγχάνει εκλεκτής αντιμετώπισης από τους εθνικούς εργολάβους. Στο πρόσωπό του, οι καναλάρχες είδαν αυτό που είδε και η Οικογένεια: ένα εξαιρετικό μοχλό πίεσης στον Καραμανλή. Και πατώντας πάνω στα λάθη του Καραμανλή, πριμοδότησαν τον Καρατζαφέρη με έξτρα προβολή και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Εξ' όσων θυμάμαι, ο πρόεδρος εμφανίζεται στην τηλεόραση από το 2002, τουλάχιστον δεκαπέντε φορές την εβδομάδα (σε άλλα κανάλια πλην του δικού του), και σε κάθε ζώνη, πρωινή, μεσημεριανή, βραδινή. Αμφιβάλλω, αν πηγαίνει στην Βουλή τόσο συχνά.

Ο Καρατζαφέρης εισήγαγε επίσης στην πολιτική ζωή του τόπου την έννοια της απόλυτης πολιτικής μπουρδολογίας. Τον θυμάμαι να προσέρχεται σε κάποιο ντιμπέιτ κρατώντας δυο λεμόνια και λέγοντας "έφερα λεμόνια για να ρίξω στην σούπα", εννοώντας ότι το ντιμπέιτ θα είναι ''σούπα'' για τους τηλεθεατές. Οι διαφημιστικού τύπου ατάκες και ο θεατρικός τρόπος συμπεριφοράς αποτελούν σήμα κατατεθέν του. Είναι χαρακτηριστική η κινηματογραφική φυγή του ΑΠΟ το Προεδρικό Μέγαρο, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν συζητούν για τον εκλεκτό του, τον Παπαδήμο.

Κι αφού περί Παπαδήμου ο λόγος, να πούμε ότι το ΛΑ.Ο.Σ., εκ της ιδρύσεώς του, έχει αναλάβει εργολαβικά τον ρόλο του λαντζέρη της διαπλοκής και της Νέας Τάξης. Ρίχνει στην πολίτικη, στο κοινοβούλιο, στην κοινωνία, ιδέες και πρακτικές των οποίων η έμπνευση προέρχεται από ψηλά, ώστε να καλλιεργούνται και να ζυμώνονται κι όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή, το έδαφος να είναι έτοιμο. Το ΛΑ.Ο.Σ. έχει δημιουργηθεί για να ρίχνει τον σπόρο της αποχαύνωσης εκ των έσω, ως Δούρειος Ίππος. Από το 2008 ακόμη, προπαγανδίζει μια λύση συμμαχικής κυβέρνησης υπό τον Παπαδήμο. Είναι εκπληκτικό.

Μια ακόμη προσφορά του Καρατζαφέρη στην πολιτική, είναι η έννοια της "κωλοτούμπας", στην οποία εσχάτως εξασκούνται κι άλλοι με επιτυχία. Είναι απίστευτο, ο άνθρωπος που έχει σύρει τα εξ' αμάξης στον Καραμανλή να τον καλεί πρόσφατα να γίνει πρωθυπουργός σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Φυσικά, και δεν ήθελε τον Καραμανλή, άπλα όπως πάντα ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα. Έριξε το όνομα του Καραμανλή για να ευχαριστήσει καραμανλικούς ψηφοφόρους και για να φέρει σε δύσκολη θέση τον Σαμαρά. Όλη η καρατζαφέρεια λογικη της κωλοτούμπας, είναι ακριβός αυτό. Δηλαδή η οποιουδήποτε είδους δήλωση ή πράξη αρκεί να ταιριάζει στο momentum και να αποφέρει μικροκομματικά οφέλη.

Τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. αποτελούν εκλεκτούς εκπροσώπους της πολιτικής πρακτικής του Καρατζαφέρη, πλην ελαχίστων. Λαϊκιστές, μαυρογιαλούροι, τηλε-βιβλιοπώλες, και άλλοι, έχουν πάρει άριστα στο μάθημα της ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΙΑΣ. Κρατούν τους ψηφοφόρους τους σε καταστολή πουλώντας φθηνά μαθήματα πατριωτισμού, ενώ οι πολιτικές τους προτεραιότητες είναι σαφέστατα άλλες.

Οι άνθρωποι, οι ψηφοφόροι, που έχουν εγκλωβιστεί στο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το αληθινό πρόσωπο του κομματίδιου αυτού. Ως επί το πλείστον, πρόκειται για ανθρώπους ηλικιωμένους ή ανθρώπους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, χωρίς ιδιαίτερη πρόσβαση σε βιβλία, εφημερίδες ή διαδίκτυο, για ανθρώπους που παρακολουθούν ολημερίς τηλεόραση. Είναι μακράν οι πιο εξαπατημένοι από όλους διότι νομίζουν ότι ψηφίζοντας Καρατζαφέρη, ψηφίζουν ένα πατριωτικό, δεξιό κόμμα.

Προφανώς δεν θα άκουσαν ποτέ για την αποκάλυψη των Wikileaks για τις στενές σχέσεις Καρατζαφέρη - Πρεσβείας (μια είναι η Πρεσβεία), ούτε για τον φιλο-σιωνισμό του, ούτε για την τουρκολαγνεία του. Δεν είναι ανάγκη να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, όποιος διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο, πριν λίγους μήνες, διάβαζε κι έτριβε τα μάτια του. Εξ' άλλου είναι χαρακτηριστικό ότι μπορεί μεν κόμματα του εξωτερικού να διαμαρτύρονται για το δήθεν αντισημιτικό ΛΑ.Ο.Σ., αλλά οι Εβραίοι της Ελλάδος δεν έχουν βγάλει άχνα. Σίγουρα, γνωρίζουν καλύτερα "πράγματα" και "καταστάσεις".

Αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν ψηφοφόρο του ΛΑ.Ο.Σ., από την στιγμή που βρεθήκαν τρία εκατομμύρια άλλοι που πίστεψαν το "λεφτά υπάρχουν" και ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ. Και δεν μπορώ να τους προσάψω τίποτα, όταν οι άνθρωποι της Ν.Δ., με τα τραγικά τους λάθη, ανοίξαν τον δρόμο στον Καρατζαφέρη. Και συνεχίζουν να το κάνουν.

Αλλά είναι τραγικό να θεωρείς τον εαυτό σου πατριώτη και να καταλήγεις ΛΑ.Ο.Σ... Είναι το άκρον άωτον της σχιζοφρένειας που ζούμε σε αυτόν τον τόπο.

Ο Καρατζαφέρης ήταν ο μεγάλος νικητής των προσφάτων πολιτικών εξελίξεων. Ως εκλεκτός εγκάθετος της διαπλοκής και σε αγαστή συνεργασία με το σύστημα, πέρασε εντέλει αυτό που έκανε να φαίνεται ως δικό του, αλλά φυσικά του είχε υπαγορευθεί. Η λύσσα του για τον Παπαδήμο και η γλοιώδης κολακεία του προς αυτόν, η παρόμοια λύσσα των ΜΜ"Ε" των νταβατζήδων και οι ύμνοι τους για τον Καρατζαφέρη, μιλούν εύγλωττα. Άναυδοι οι παλαιο-πασόκοι παρακολουθούν το κόμμα τους να συνεργάζεται άριστα με τον Καρατζαφέρη, τον Άδωνι και τον Ροντούλη. Άναυδοι παρακολουθούμε κι εμείς την ΝΔ να συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ του Πάγκαλου και του Παπακωνσταντίνου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, στο οποίο έχουμε αναφερθεί εκτενώς.

Ένα κόμμα λοιπόν που εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα της διαπλοκής, σαφέστατα δεν είναι ΛΑΪΚΌ. Διότι η διαπλοκή απομυζά τον λαό σε αυτόν τον τόπο. Ένα κόμμα που προτείνει μανιωδώς Προτεστάντη και μέλος της Τριμερούς Επιτροπής για πρωθυπουργό, σίγουρα δεν είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟ. Και προφανέστατα ο Καρατζαφέρης δεν έχει καμιά σχέση με τον Στρατάρχη Παπάγο, ώστε να ονομάζει το κόμμα του ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, όπως ο αείμνηστος.

Είναι κατάντια να θεωρείς τον εαυτό σου πατριώτη, να αγαπάς την Ελλάδα και να ψηφίζεις ΛΑ.Ο.Σ.
γραφει ο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Παπαγαλακι των media. θυμασαι ποσο κραξιμο ειχε φαει απο μιντια ως χουντικος μεσα στην νδ και οταν εκανε ανεξαρτητο κομμα καθε μερα στα καναλια.
μοχλος του συστηματος.

Related Posts with Thumbnails