Καλώς ήρθατε

Τιμή και δόξα στους διορισμένους της Βουλής...

Το ελληνικό κατεστημένο νιώθει υποχρεωμένο να υπερασπιστεί τα ιερά και όσια. Αυτή την κρίσιμη ώρα, λοιπόν, προωθεί στην πρωθυπουργία της χώρας έναν γνήσιο εκπρόσωπό του, τον πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο. Ποιος άλλος Έλληνας πολιτικός αντιπροσωπεύει καλύτερα την Ελλάδα της μεταπολίτευσης; Ο κ. Πετσάλνικος δεν είναι εκείνος που υπερασπίστηκε τις εκατοντάδες προσλήψεις ημετέρων στην Βουλή; Την κατασκευή... Μουσείου για τον εμφύλιο στον Γράμμο εν καιρώ κρίσης; Ποιος είναι ο κ. Πετσάλνικος; Φίλος του κ. Παπανδρέου, Δεν αρκεί αυτό;

Όποιος αναρωτιέται αν μπορεί το πολιτικό σύστημα να... πέσει χαμηλότερα, η απάντηση είναι ότι εχθρός του κακού είναι το χειρότερο. Αν πριν μερικές μέρες σας λέγαμε ότι ο κ. Πετσάλνικος θα μπορούσε να είναι ο νέος πρωθυπουργός, θα πέφτατε από τα γέλια από την καρέκλα σας. Σε λίγες μέρες από σήμερα ίσως είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε για νέο πρωθυπουργό της χώρας τον κ. ...Παπανδρέου.

Η επιλογή του κ. Πετσάλνικου ήταν τραγική από κάθε πλευρά. Αν δεν ήταν προσωπικός φίλος του κ. Παπανδρέου, είναι αμφίβολο αν η φήμη του θα είχε ξεπεράσει τα όρια της στενής του εκλογικής περιφέρειας. Το καλό είναι ότι έχει επίγνωση της πραγματικότητας. Γι΄αυτό κι αποφάσισε να τιμήσει τους συμπατριώτες του. Σε εποχή κρίσης, είπε να φτιάξει εκεί ένα νέο μουσείο. Νομίζω ότι το μουσείο έχει σχέση με τον εμφύλιο. Αν δεν υπήρχε εμφύλιος θα μπορούσε να αφορά την καφέ αρκούδα ή το τετράφυλλο τριφύλλι.

Έτσι θα σώσουν την Ελλάδα; Ο κ. Πετσάλνικος επιτρέπει στον κ. Παπανδρέου να ελέγξει απόλυτα τις μετεκλογικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Επίσης, επιτρέπει στον κ. Σαμαρά να πανηγυρίσει εκ των υστέρων για το πόσο δίκιο είχε όταν ζητούσε άμεση προσφυγή στις κάλπες. Είναι σαν να ποντάρετε σε ήττα μιας ομάδας ποδοσφαίρου της β΄ εθνικής που καλείται να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της χώρας και μετά από λίγο να μαθαίνετε ότι η ομάδα της β΄ εθνικής κατεβαίνει στο γήπεδο με το εφηβικό της τμήμα. Είναι σαν να κλέβετε εκκλησία...

Η ουσία είναι ότι τα σπουδαία έμειναν για σήμερα. Δηλαδή, χάσαμε άλλο ένα εικοσιτετράωρο. Ή αλλιώς, ήρθαμε λίγο πιο κοντά στην δραχμή. Δικαίως αναρωτιέται κάποιος αν το κάνουν επίτηδες.
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails