Καλώς ήρθατε

Σενάριο για ολική τραπεζική κρίση στις 23-26/11

Υπάρχει πιθανότητα 65% να ξεσπάσει τραπεζική κρίση μεταξύ 23 και 26 Νοεμβρίου, στον απόηχο στάσης πληρωμών στην Ελλάδα και μαζικών αναλήψεων στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Exclusive Analysis, εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας που επικεντρώνεται σε διεθνείς κινδύνους.

Μελετώντας μια σειρά υποθετικά σενάρια εξελίξεων, η ομάδα αναλύσεων της Exclusive Analysis προειδοποιεί ότι μειώνονται όλο και περισσότερο οι πιθανότητες να... καταφέρουν οι ηγέτες της Ε.Ε. να ξεπεράσουν με τις ήπιες μεθόδους που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, την κρίση χρεών και κάνει την τολμηρή πρόβλεψη για μια επικείμενη τεράστια, καθολική κρίση στην ευρωζώνη.

Το πιθανότερο αποτέλεσμα αυτής της κρίσης θα είναι να σταματήσουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και τα έθνη της BRIC να παράσχουν χρηματοδότηση στην ευρωζώνη μέσω ΔΝΤ.

Στο χειρότερο σενάριο, η Exclusive Analysis εκτιμά ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Πορτογαλίας θα καταρρεύσουν λόγω έλλειψης συναίνεσης για τους χειρισμούς της κρίσης, δημιουργώντας μεγάλη κοινωνική αναταραχή.

Θα αυξηθεί η γερμανική αντίδραση στην χρήση κεφαλαίων του EFSF, που έτσι θα μειώσει την χρηματοδότησή του. Αν δεν αυξηθούν τα κεφάλαια του EFSF, οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα δεχτούν το κούρεμα 50% και το ΔΝΤ και η ΕΚΤ θα αναστείλουν τις πληρωμές προς την Ελλάδα.
απο το euro2day

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

rvagos είπε...

Φουμαρα!!!!!

Related Posts with Thumbnails