Καλώς ήρθατε

Υπό το κράτος πανικού ο κ. Βενιζέλος

Ο επί των Οικονομικών Αντιπρόεδρος, μάλλον έχει στερέψει από ιδέες και επιχειρήματα. Πολύ φοβούμαι ότι βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και λειτουργεί υπό το κράτους πανικού.

Όταν καταφεύγει σε δακρύβρεκτες δηλώσεις τύπου «ας ταπεινωθώ, αρκεί να σωθεί η χώρα», τότε δεν απέχει και πολύ από τη γνωστή ατάκα του παλιού ελληνικού σινεμά, που έγινε και διαφημιστικό σύνθημα, «για τη φουκαριάρα τη μάννα μου!»

Φαίνεται πως ο κ. Βενιζέλος έχει εξαντλήσει όλα τα πολιτικά επιχειρήματά του και καταφεύγει στο θυμικό του λαού. Επιχειρεί να μας ...συγκινίσει επειδή τάχα θυσιάζεται για το καλό μας!

Κατ’ αρχήν ουδείς ζήτησε από τον κ. Βενιζέλος να ταπεινωθεί ή να θυσιαστεί! Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε και μάλιστα με αντάλλαγμα την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.

Αν δεν αντέχει, υπάρχει πάντα ο έντιμος δρόμος της ανάληψης ευθυνών και της εξόδου.

Είναι προφανές ότι ο ίδιος έκανε μια επιλογή επειδή απέβλεπε στην επόμενη ημέρα. Ήθελε να κερδίσει πόντους στην μάχη της διαδοχής.

Η επιλογή δεν του βγήκε και ανεδείχθη η πολιτική του ανεπάρκεια.

Λίαν συντόμως, απεδείχθη χειρότερος και από τον προκάτοχό του για τον οποίον τον τελευταίο καιρό κανείς δεν έλεγε καλή κουβέντα. Για να θεωρείται ο κ. Βενιζέλος χειρότερός του, αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος της …επιτυχίας του κ. Αντιπροέδρου.

Δεύτερον, δεν νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θέλει πολιτικούς που να αποδέχονται την ταπείνωση και τη θυσία ως μέσον άσκησης πολιτικής! Θα προτιμούσε την υπερηφάνεια και την αποτελεσματικότητα!

Αντί, λοιπόν, ο κ. Αντιπρόεδρος να δέχεται να ….ταπεινώνεται, μήπως θα μπορούσε να κάνει σωστά τη δουλειά του; Όσο μπορεί τέλος πάντων;

Και να μην εξευτελίζεται καθημερινώς ο ίδιος και να αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας με τις κατά συρροή γκάφες του.

Μπορεί, επί τέλους, πρώτα να μαθαίνει, μετά να καταλαβαίνει, ύστερα να σκέφτεται, στη συνέχεια να αποφασίζει και στο τέλος να μιλάει; Γιατί μέχρι τώρα ακολουθεί την αντίθετη διαδρομή…

Τέλος, όταν ένας πολιτικός ασκεί πολιτική με τέτοιους όρους, μάλλον έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της αποτυχίας. Μαζεύει τα υπάρχοντά του για να φύγει.

Δυστυχώς για τον κ. Αντιπρόεδρο η …ταπείνωσή του όχι μόνο δεν σώζει τη χώρα, μάλλον την οδηγεί πιο κοντά στο γκρεμό.
γράφει ο ΚΡ
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails