Καλώς ήρθατε

Το κύκνειο άσμα του Παπανδρέου

Η ομιλία και η συνέντευξη τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, απέδειξε πρωτίστως ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει την ψυχραιμία του, χαρακτηριστικό ηγετών που αντιλαμβάνονται ότι το τέλος τους πλησιάζει και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για ν’ αλλάξουν το ρου της ιστορίας.

Χάζευα χτες στο διαδίκτυο το πώς αντιμετώπισαν οι Έλληνες και ιδιαίτερα η νέα γενιά τις διάφορες «θανατηφόρες» ατάκες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και ειλικρινά άρχισα να βλέπω με συμπάθεια τον κ. Παπανδρέου, αφού δεν έχω ξαναδεί πολίτες μιας χώρας να αντιμετωπίζουν με τέτοια χλεύη και περιφρόνηση τον πρωθυπουργό τους...

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μανιώδης χρήστης του διαδικτύου. Αν κάνει μια απλή περιήγηση θα καταλάβει, ότι η εικόνα που προσπαθούν να... του περάσουν οι επικοινωνιολόγοι του, δηλαδή ότι η κοινωνία αφουγκράζεται την «προσπάθεια» του να «σώσει» την πατρίδα, σίγουρα είναι στρεβλή και εκτός πραγματικότητας. Συνακόλουθα και όσα λέει, ακούγονται στ’ αυτιά των Ελλήνων εκτός πραγματικότητας, για να μην πούμε έως και γραφικά.

Μερικά από τα «ωραία» που εκστόμισε ο Παπανδρέου, για τα οποία μας δήλωσε ότι νοιώθει υπερήφανος είναι ότι «καταφέραμε να πάρουμε το μεγαλύτερο δάνειο στον κόσμο», πως «εκείνος την κυβέρνηση του την χαίρεται!!!», ότι «καταφέρνουν και παίρνουν και αποφάσεις», ενώ διερωτήθηκε δημοσίως «αν το πρόβλημα της Ελλάδας θα λυθεί αν φύγει αυτή η κυβέρνηση»; Προφανώς αυτοσαρκαζόμενος διερωτήθηκε «γιατί εκείνος ζει στον κόσμο το δικό του», δήλωσε ότι «παραμένει Σοσιαλιστής», ενώ μας πληροφόρησε ότι «είμαστε μέσα στις 30 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη!!!».

Βέβαια την μεγαλύτερη ατάκα την «έριξε» το Σάββατο στην ομιλία του, όπου εκστόμισε το εξής «αμίμητο», πιο μνημειώδες κατά την άποψη μου και από το «λεφτά υπάρχουν». Δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου πως «θα προσπαθήσουμε σε κάθε οικογένεια να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος!!!

Παρακαλώ οι έχοντες 2 εργαζόμενους οικογένειες…. να δώσουν τον έναν, για να σωθεί η «πατρίδα». Λέτε να βγει στην ανεργία ο αδερφός του ο Νίκος ή θα καθαρίσει ο Εμίρης και ο Κακομοίρης, όπως πολύ εύστοχα έγραψε το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»;

Εγώ πάντως νοιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρωθυπουργό μας, επειδή μας μείωσε στο μισό τα εισοδήματα μας κι επειδή δήλωσε ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο να βγούμε στην ανεργία. Ίσως έτσι θα κατανοήσουμε επιτέλους ότι σαν λαός έχουμε τον πρωθυπουργό που μας αξίζει…

Στο δια ταύτα όπως η παρουσία του Καραμανλή στην ΔΕΘ το 2008 αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» της διακυβέρνησης του, έτσι και η ΔΕΘ του 2011 αποτελεί το «κύκνειο άσμα» της διακυβέρνησης Παπανδρέου.
γράφει ο Αριστοτέλης Βασιλάκης
από το stamparismata

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails