Καλώς ήρθατε

Τελειώνουν τα ψωμιά των ελεύθερων blogs

Blogger μηνύει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος !
Ναι καλά διαβάσατε, αν καταλάβαμε καλά εμείς.

Ας τα πάρουμε από την αρχή, με βάση τις πληροφορίες του μαχητικού αριστερού blog prezatv:

Την Πέμπτη 28/7 αναρτήθηκε στο blog ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ δημοσίευμα για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος από την Ειδική Υπηρεσία Ψηφιακή Σύγκλιση που ενέκρινε 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία ενός site. Το άρθρο αναφερόταν επίσης σε μια σειρά άλλων site για τα οποία η Ψηφιακή Σύγκλιση είχε διαθέσει από 1 2 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SITES!!! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!!!

Την ίδια ημέρα η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε στους διαχειριστές του blog το παρακάτω mail:


«Αξιότιμοι κύριοι διαχειριστές του ιστολογίου stoxasmos-politiki.blogspot.com,

Σήμερα και περί ώρα 18:30, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατήγγειλε προφορικά ότι δημοσιεύσατε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://......l του blog σας συκοφαντικό δημοσίευμα το οποίο στρέφεται στον ίδιο. Το δημοσίευμα αυτό σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του κ. Υπουργού είναι δυσφημιστικό και συκοφαντικό και παρακαλείσθε για την άμεση απόσυρσή του.

Στην περίπτωση που δεν κατέβει η επίμαχη ανάρτηση ο κ Υπουργός δεσμεύτηκε για την υποβολή μήνυσης εις βάρος των διαχειριστών του ιστολογίου και κατά παντός υπευθύνου καθόσον διαπράττονται αδικήματα εις βάρος του, τα οποία διώκονται από τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα. Γίνεται μνεία ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα εφαρμοστούν οι ανάλογες γνωμοδοτήσεις του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου “περί Άρσης του Απορρήτου των Επικοινωνιών” και εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας.»

Το κείμενο αποσύρθηκε προσωρινά και το blog Στοχασμός- Πολιτική και την Παρασκευή στις 29/7 ανέβασε την παρακάτω ανάρτηση:

«Νομίζετε ότι κερδίσατε μια μάχη; Όμως, με το νομικό ακτιβισμό θα κερδίσουμε και τον πόλεμο και θα αναδείξουμε την αλήθεια... γιατί δεν είμαστε ούτε πειθαρχημένοι βολευτές αλλά ούτε και κομματικά πρόβατα.

To blog μας κατόπιν αιτήματος νομικών και ενεργών πολιτών που θέλουν να οδηγήσουν την υπόθεση άμεσα στην Δικαιοσύνη, αποφάσισε να αποσύρει προσωρινά την ανάρτηση για το υπερβολικό κόστος "1,2 εκατομμύρια ευρώ για ένα site", για να προφυλαχθεί η μυστικότητα και η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Το άρθρο έκανε λόγο για την υπερβολική χρέωση στο δημόσιο υπηρεσιών που σχετίζονται με το διαδίκτυο και φωτογράφιζε ως τελευταίο δείγμα παραδοξότητας το ανωτέρω πρόγραμμα, αφού αναφερόταν και σε άλλα ήδη γνωστά δείγματα.

Όλα θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη για να υπάρξει τουλάχιστον φως στο σκοτάδι μιας ψευδοδιαφάνειας (ενός ακόμα ψεύδους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) που κατάντησε λεκτικά «διαύγεια» και στην ουσία σκοταδιστικός φασισμός.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η μεγαλύτερη απάτη της ελληνικής μεταπολιτευτικής ιστορίας.

Μήνυμα Ελήφθη;»


Μερικές πρόσθετες πληροφορίες από taxalia:

1) Το blog stoxamos-politikh είναι από τα παλαιότερα και εγκυρότερα στο χώρο και όσοι το διαβάζουμε θυμόμαστε τον διαχειριστή του να μην κρύβει ότι είναι (ή μάλλον ήταν) στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε είχε επωνύμως λάβει συνεντεύξεις και δηλώσεις on camera από σημερινούς Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

2) Το stoxasmos-politikh έχει κάνει αγώνα υπέρ του Παλαιστινιακού λαού. Πιθανώς αυτό να είναι μια αιτία...

3) Αυξάνονται τα φαινόμενα αυταρχισμού εναντίον μη αρεστών blogs. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας και ο προϊστάμενός της κ.Σφακιανάκης επέδειξαν ωριμότητα και μάλλον πρέπει να δούμε θετικά την ενέργειά τους να ενημερώσουν το blog, ώστε να κινηθεί ανάλογα. Ο Σφακιανάκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, που έχουν δει πολλά τα μάτια του και ασχολείται με την ουσία και όχι μικροπράγματα. Φυσικά, δεν παύει να είναι υφιστάμενος πολλών...

και τέλος και το κυριότερο

4) Τελειώνουν τα ψωμιά των blogs (εκτός από τα ακροαριστερά εμέσματα φυσικά). Η κυβέρνηση, που δεν αντέχει την πολυφωνία, έχει ετοιμάσει νομοθετικό πλαίσιο (ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου) το οποίο (με διάφορα προσχήματα, όπως η φοροδιαφυγή, τα πνευματικά δικαιώματα κλπ) θα φιμώσει οριστικά το 99% των blogs. Σε 6 μήνες δεν θα υπάρχουν ελληνικά blogs (πλην των ακροαριστερών φυσικά, τα οποία προστατεύονται από ανώτερες δυνάμεις)!
Κρατήστε το αυτό, σας το 'παμε στις 1-8-2011.

"Το διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους και γι΄ αυτό συγκροτείται άμεσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έγκλημα στο διαδίκτυο, χωρίς να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης. Πρέπει όμως να διευρυνθούν τα αδικήματα που θα επιτρέπουν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών." Μιλτιάδης Παπαϊωάννου 2.08.2011

Φυσικά, ως παλιοί bloggers έχουμε άποψη και θα την πούμε για μια ακόμη φορά:

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε υπέρ της παρέμβασης του κράτους για την τήρηση κάποιων κανόνων. Υπάρχουν blogs που εξοντώνουν κυριολεκτικά ζωές. Δεν έχουμε καμιά αντίρρηση στο να τους κόψετε το κεφάλι. Όμως όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι αυτός ο στόχος σας!
Παρακολουθούμε προσεκτικά όλη την μπλογκόσφαιρα, αλλά και τις διώξεις εναντίον blogs την τελευταία πενταετία. Ξέρουμε επίσης ποιά μπλογκς πρέπει άμεσα να "πληρώσουν" δια της ποινικής διώξεως των διαχειριστών τους. Υπάρχουν όντως δολοφονικά blogs! Μόνο που αυτά χαίρουν άκρας προστασίας! Όχι απλώς ασυλίας, αλλά άκρας προστασίας! Γνωρίζουμε ότι οι αρχές ξέρουν ποιοί είναι οι κακοποιοί και εκβιαστές, αλλά περιέργως "αδυνατούν να τους εντοπίσουν"...ενώ ιστολόγιο που ενοχλεί Υπουργό του ΠΑΣΟΚ π.χ., το εντοπίζουν σε λίγα λεπτά, αφού όλα τα blogs είναι "φακελωμένα". Όλοι ξέρουμε ότι μας ξέρετε όλους και δεν είναι κακό αυτό.
Το κακό είναι ότι η ΔΗΕ "επιχειρεί" με μεγάλη ευκολία σε κανονικούς, αληθινούς bloggers, (π.χ. naxios), ενώ ...δυσκολεύεται πολύ με κάτι ακροαριστερά καθάρματα, που στοχοποιούν με ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες, διάφορους "εχθρούς", μεταξύ αυτών και αστυνομικούς!
Και δεν αναφερόμαστε στο imdymedia, αλλά σε άλλα χειρότερα ...
Αυτοί λοιπόν θα μείνουν απείραχτοι. Γιατί γράφουν από ip's Πανεπιστημίων. Φυσικά αυτό δεν κάνει αδύνατο τον εντοπισμό τους, θα δίνει όμως ένα καλό άλλοθι στην εξουσία, να κάνει τάχαμου ότι δεν μπορεί να τους εντοπίσει τους τρομοκράτες. Έτσι δεν είναι κ.Παπαϊωάννου;
Σας νοιάζει στα αλήθεια να βρίσκετε τους κουκουλοφόρους του διαδικτύου που απειλούν ανθρώπινες ζωές ή να κλείνετε blogs άποψης όπως ο "Στοχασμός-Πολιτική", που κάνουν κακό "στο κόμμα";

Aλλά θα τα πούμε σε επόμενα άρθρα, γιατί το θέμα είναι πολύ ζόρικο. Καίει.

Υ.Γ. Μανωλιό Σφακιανάκη, εκείνη η υπόθεση του 2008 "Βρείτε πότε θα ψοφήσει ο Χριστόδουλος και κερδίστε ένα playstation" τι απέγινε; Γιατί το ακροαριστερό κάθαρμα, δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ, καμία "ενόχληση"; Ποιό είναι το ειδικό χαρακτηριστικό του που καθιστά τον τσογλανο υπεράνω κάθε αρχής, νόμου και εξουσίας;
Τουλάχιστον, όταν θα βγεις στη σύνταξη, γράψτα στα απομνημονεύματά σου. Θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον...
Σ.Γ.
από το taxalia

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails