Καλώς ήρθατε

Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει

Τα ΜΜ"Ε" ασχολήθηκαν εκτεταμένα με τον προπυλακισμό βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Επεισόδια που αναδεικνύουν την κοινωνική οργή και που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ανερυθρίαστα να τα εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά.

Έδωσαν αυτά τα επεισόδια την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει αντιπερισπασμό στην επικαιρότητα. Αναλώθηκε το κυβερνών κόμμα σε μια επικοινωνιακή επίθεση, βάζοντας τον εαυτό του στη θέση του θύματος. Οποία ειρωνεία! Θύμα τυφλής βίας το ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες μετά το ανελέητο ξύλο στο Σύνταγμα;

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ έβαλε στη θέση του θύτη τον Συνασπισμό. Και μπορεί κάποιος να... αναρωτηθεί γιατί τον Συνασπισμό και όχι το ΚΚΕ ή άλλο κόμμα. Και γιατί πάντα τον Συνασπισμό.

Η αλήθεια είναι πως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ δείχνει μια ιδιαίτερη αντιπαλότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις προηγούμενες εκλογές υπέστη μια διάσπαση με τη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ. Και ενώ όλοι περίμεναν την κατάρρευση του, αυτός άντεξε τις πιέσεις τουλάχιστον δημοσκοπικά. Και οι απώλειες του προς το κόμμα του κυρίου Κουβέλη αλλά και προς το ΚΚΕ φαίνεται να αναπληρώνονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προνομιακό προορισμό των απογοητευμένων αριστεριζόντων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ειδικά μετά τη διάσπαση της φιλικής προς την κυβέρνηση ΔΗΜΑΡ. Ας μην ξεχνάμε πως για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ο πρόεδρος ενός από τα αριστερά κόμματα δεν έχει αναφορές στα γεγονότα του 1989! Το ΠΑΣΟΚ φοβάται τον Τσίπρα από τη στιγμή που δεν τον χωρίζει η συγκυβέρνηση με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να τον εμφανίσει ως αντιΠΑΣΟΚ στα μάτια των ψηφοφόρων του.

Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Τόσο σαν κόμμα με πρόταση εξουσίας όπου ο κος Γιούνκερ δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ στην ουσία παρέδωσε την εθνική κυριαρχία, όσο και σαν κόμμα του «προοδευτικού χώρου», από τη στιγμή που στόχος της οικονομικής πολιτικής του είναι τα εισοδήματα των μέσων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

Αυτό νομίζω το έχουν καταλάβει όλοι.
γράφει ο Κάσσανδρος ο Κυανός
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails