Καλώς ήρθατε

Κάθε γενιά ψάχνει το “Πολυτεχνείο” της #greekrevolution

Έχουμε γράψει κι άλλες φορές ότι τα πολιτικά κόμματα θα την “πατήσουν” με το αποκαλούμενο “Κίνημα των Αγανακτισμένων”, όπως την “πάτησαν” και με το Πολυτεχνείο του 1973.

Αραγμένες οι τότε πολιτικές ηγεσίες στα αντιστασιακά “καφέ” των Παρισίων και του Μονάχου, ή στα επαναστατικά κοζερί στα σαλόνια του Κολωνακίου, άργησαν πολύ να πάρουν χαμπάρι τι συνέβαινε τότε γωνία Πατησίων και Στουρνάρα.

Έτσι και σήμερα. Κλεισμένες στα πολιτικά τους γραφεία, αποκλεισμένες στην Βουλή, απομονωμένες από...στρατιές συμβούλων και ειδικών της επικοινωνίας θεωρούν τους ξεσηκωμένους πολίτες “προσωρινούς αγανακτισμένους”, κάτι αναμενόμενο μεν, παροδικό δε, και ελπίζουν ότι η θερινή ραστώνη και το χωνευτήρι των διακοπών θα τις σώσουν.

Η χθεσινή νέα μαζική συγκέντρωση τους διέψευσε. Δεν ήταν ο κόσμος της προηγούμενης Κυριακής, αλλά ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που πήγαν πάλι πλατεία. Πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης. Οικογένειες με τα παιδιά τους. Μανάδες με καροτσάκια. Πήγαιναν, περιδιάβαιναν, έφευγαν και συνεχώς έρχονταν κι άλλοι.

Και η στιγμή που έκαναν “δοκιμαστική” για τον αποκλεισμό της Βουλής την ημέρα κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου έδειξε την δύναμη και την οργή της μάζας, που θα έλεγε και ένας κοινωνιολόγος (δείτε το βίντεο). Ένα τσακ ήθελε για να πυρποληθούν τα πάντα.

Ξυπνήστε !!!

Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,

ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,

κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,

των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι …

Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,

και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι,

λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι

κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη.

Κωστής Παλαμάς
από το antimews

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

άλλοι φύγανε με ελικόπτερα οι δικοί μας θα λακίσουν με το μετρό. Για προσέξτε μια έξτρα σύραγγα στην μπλε γραμμή μεταξύ του συντάγματος και του ευαγγελισμού...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (ΒΟΛΕΥΤΕΣ)
Άλλα εξωθεσμικά κέντρα τους επιλέγουν(έξω από τους νόμους και το Σύνταγμα ), τους προωθούν και τους παρουσιάζουν από τα Μέσα Ενημέρωσης για να αποκτήσουν αναγνωσιμότητα (σε βαθμό πλύσης εγκεφάλου)ώστε τελικά ο λαός να τους εκλέγει. Πέρα από τα φληναφήματα, κανένας ουσιαστικά βουλευτής -ιδίως κυβερνώντος κόμματος, αλλά όχι μόνο- δεν αισθάνεται ότι λογοδοτεί στον λαό. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν σκέφτονται, ούτε κατά διάνοια, να ευθυγραμμιστούν με τη λαϊκή βούληση (όπως έχουν υποχρέωση) στο θέμα του νέου Μνημονίου, ενώ όσοι το κάνουν θα εξοντωθούν πολιτικά. Αυτή είναι η Δημοκρατία τους …. Τον κυρίαρχο λαό τον έχουν γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Μου θυμίζει τον γέροντα μου , που μου έλεγε χαρακτηριστικά όταν ήμουν έφηβος…..”παιδί μου εάν ήξεραν ότι με την ψήφο μας θα καταργούσαμε όλους τους πολιτικούς τότε θα μας την είχαν απαγορεύσει …”

ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝ

Related Posts with Thumbnails