Καλώς ήρθατε

Αύριο ξεκινά η πιο κρίσιμη μάχη της #greekrevolution

Η πιο κρίσιμη μάχη στον πόλεμο κατά του Μνημονίου ξεκινά από αύριο Τετάρτη όπου θα κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή για να συζητηθεί και παράλληλα θα γίνει το υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα επικυρώσει τα πιο εξειδικευμένα μέτρα.

Αύριο θα παραλύσει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας σε όλη τη χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Νέα μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας προετοιμάζουν και οι... «Αγανακτισμένοι» που έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην περικύκλωση του Κοινοβουλίου και έχουν δώσει ραντεβού για τις 7 το πρωί, σε τρία σημεία της Αθήνας: την πλατεία Συντάγματος, τον Ευαγγελισμό και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στο μεταξύ αγνοούμε ακόμα αγνοούμε πόσο στενό θα είναι το …κοστούμι. Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, έχοντας όπως όλα δείχνουν μια πρώτη δέσμευση από το Γιούργκρουπ για την 5η δόση αλλά και γνωρίζοντας πώς θα πάει η σημερινή δημοπρασία εντόκων ύψους 1,25 δις θα πάει στο υπουργικό για να πει ακριβώς πόσα θα πληρώσουμε τα επόμενα χρόνια.

Πόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο, τι φόροι θα βαρύνουν την ακίνητη περιουσία, πόσο θα αυξηθούν τα τέλη κ.λπ.

Ότι θα πληρώσουμε σε έξι μήνες 6,5 δις το ξέρουμε, όπως κι ότι μέχρι το 2015 θα βγουν περί τα 30 δις από την τσέπη μας.

Τα μέτρα που «παίζουν» δυνατά να ισχύσουν αφού πάρουν το πράσινο φως από το υπουργικό είναι:
  • Η εισφορά αλληλεγγύης που θα είναι έκτακτη αλλά θα ισχύσει για 4 χρόνια. Αν το αφορολόγητο μειωθεί στα 8.000 ή 10.000 ευρώ τότε σχεδόν όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα ποσό. Επίσης, ποιοι θα εξαιρεθούν; Οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα γλιτώσουν. Κρίσιμο σημείο επίσης οι συντελεστές που θα ισχύσουν. Θα ξεκινούν από 1% μέχρι 3% ή θα υπάρξει και επιπλέον συντελεστής 4% για υψηλά εισοδήματα; Πιθανόν το 1% να είναι για τα πρώτα 20.000 ευρώ και από εκεί και πάνω κλιμακωτή αύξηση. Επίσης, θα είναι αναδρομικός ο φόρος και για το εισοδήματα του 2010 ή επειδή έχουν γίνει εκκαθαρίσεις δηλώσεων δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
  • Έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. Δεν έχει ανακοινωθεί το πλαφόν που θα μπει. Λέγεται ότι θα είναι για όσους έχουν σπίτια με τιμή ζώνης 2.500 -2.800 ευρώ το τετραγωνικό
  • Μείωση του αφορολόγητου στα ακίνητα. Σήμερα είναι στα 400.000 ευρώ, ενδεχομένως να πάει στο μισό, πολύ δύσκολα πιο κάτω γιατί θα φορολογηθούν όλα τα ακίνητα. Δεν αποκλείεται και η αρνητική εξέλιξη των 100.000 ευρώ.
  • Νέο τέλος ακίνητης περιουσίας. Πιθανόν να είναι 0,1%-0,2% για ακίνητα με τιμή ζώνης πάνω από 1.000 ευρώ/τ.μ. Ένα ακόμη σενάριο είναι η επιβολή φόρου 1 ευρώ ανά τ.μ. Το τέλος αυτό θα πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
  • Άγνωστο τι θα γίνει με τα τεκμήρια διαβίωσης και πόσο θα αυξηθούν. Κάποιοι κάνουν λόγο για υπερδιπλασιασμό αυτών.
  • Θα οριστικοποιηθεί επίσης η αύξηση κατά 10 μονάδες του ΦΠΑ στα εστιατόρια, καφέ, ζαχαροπλαστεία.
  • Ακόμη ακριβότερα θα γίνουν τα φθηνά τσιγάρα τα οποία από 2.40 α φτάσουν τα 3 ευρώ. Επίσης, άγνωστο είναι πόσος θα είναι ο φόρος στο φυσικό αέριο. Λέγεται ότι θα φτάνει το 1,5 ευρώ ανά γιγατζάουλ.
  • Σε εκκρεμότητα ο φόρος των πλουσίων, δηλαδή όσων έχουν πισίνες, σκάφη κ.λπ. ενώ τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά μέσο όρο 10%-15%.
Όλα πάντως τα μέτρα είναι υπό συζήτηση διότι η πίεση της κοινωνίας, ο φόβος των ανταρτών βουλευτών και τα γκάλοπ έχουν προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση. Ενδεχομένως, δηλαδή να «στρογγυλέψουν» κάποια από τα μέτρα για το φόβο των Ιουδαίων.
από το antinews
Θα είμαστε όλοι εκεί...

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails