Καλώς ήρθατε

Αφού έβαλε την Ελλάδα στο γύψο, θέλει να κάνει και δημοψήφισμα!

Εάν νομίζετε ότι ο Παπανδρέου είναι ο μόνος που προβαίνει σε μία συνταγματική εκτροπή με πρόσχημα την λαϊκή ετυμηγορία μέσω δημοψηφίσματος είστε πολύ γελασμένοι. Και σε αυτό το κομμάτι, ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί την πολιτική του δικτάτορα Παπαδόπουλου ο οποίος αφού έβαλε την Ελλάδα στο γύψο λόγω ασθενείας, έπειτα κάλεσε τον λαό σε δημοψήφισμα!!

Στις 29 Ιουλίου 1973 προχώρησε σε νομιμοποίηση των πράξεών του με το νόθο δημοψήφισμα για την μορφή του πολιτεύματος: 78,4% ΝΑΙ στην Προεδρική Δημοκρατία, έναντι 21,5% ΟΧΙ (για τη διατήρηση δηλαδή της Βασιλείας). και αναθεώρησε το Σύνταγμα του 1968 με το Σύνταγμα του 1973. Αυτό προέβλεπε την...αβασίλευτη μορφή του πολιτεύματος, υπερεξουσίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την εκλογή του από τον λαό, την ύπαρξη διά ανάπτυξιν κομματικής ζωής Συνταγματικού δικαστηρίου και 200 βουλευτές!!! (Κρατήστε τα αιτήματα του χουντικού δημοψηφίσματος, θα εκπλαγείτε όταν έρθει το Παπανδρεϊκό)

Βλέπουμε λοιπόν ότι μετά τον Μουσολίνι και τον Τσολάκογλου, ο Γιώργος Παπανδρέου αντιγράφει και τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Εννοείται ότι είμαστε ΥΠΕΡ των δημοψηφισμάτων ΜΟΝΟ εάν τα θέματα τα θέτει ο λαός και όχι μία επίορκη, αντιδημοκρατική κυβέρνηση που έχει καταντήσει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο.
Το ότι το “δημοψήφισμα” συνιστά συνταγματική εκτροπή, το εξηγησε ξεκάθαρα ο Προκόπης Παυλόπουλος στην βουλή:
«Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να υπονοεί ότι θα προωθήσει αναθεώρηση του Συντάγματος μέσω δημοψηφίσματος. Ας ρωτήσει τους συνταγματολόγους του –και έχει έγκριτους στην Κυβέρνησή του- αν αυτό στέκει στοιχειωδώς.
Διότι αν εννοεί ότι θ’ αναθεωρήσει το Σύνταγμα ευθέως μέσω δημοψηφίσματος παραβιάζει –θάλεγα μάλιστα καταλύει- το άρθρο 110 του Συντάγματος που ορίζει υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος. Θυμίζω δε ότι το άρθρο 110 ανήκει στις μη αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος.
Αν δε εννοεί ότι θα κάνει δημοψήφισμα περί αναθεώρησης του Συντάγματος για να ποδηγετήσει την αναθεωρητική Βουλή, η οποία θα ξεκινήσει την αναθεώρηση τον Ιούνιο του 2013, τότε του υπενθυμίζω ότι κατά το άρθρο 110 του Συντάγματος η αναθεωρητική Βουλή δεν δεσμεύεται ούτε θεσμικώς, ούτε πολιτικώς από οποιαδήποτε προγενέστερη απόφαση οιουδήποτε πολιτειακού οργάνου.»


Είχαμε όμως πρώτοι αποκαλύψει την μεθόδευση του Παπανδρέου σχετικά με το δημοψήφισμα:
Με αυτό το πρόσχημα, θα τεθεί στον λαό το δημοψήφισμα, ώστε μετά το αποτέλεσμα που φυσικά θα είναι ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, να βρουν αφορμή για το πολυπόθητο Credit Event και να θησαυρίσουν οι τοκογλύφοι – brokers – κάτοχοι CDS!

Εμείς φταίμε βέβαια, αφού τους ανθρώπους που λήστεψαν την χώρα με τα Swaps και το χρηματιστήριο, ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ. Και να ξανακλέψουν την χώρα μέσω των CDS.

ΟΧΙ λοιπόν στο δημοψήφισμα της απάτης. Δημοψήφισμα μόνο με λαϊκά αιτήματα, από δημοκρατική κυβέρνηση με σεβασμό στο Σύνταγμα.
από το olympia

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails