Καλώς ήρθατε

Δεν φεύγει! Δεν φεύγει!

Μπορεί να ήρθαν τα πάνω κάτω μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των ανήκουστων κινήσεων ενός ανθρώπου που ηγείται τις χώρας με καθημερινούς εκβιασμούς προς την αντιπολίτευση και το κοινωνικό σώμα, αλλά τελικά το σύστημα ορθοπόδησε έστω και με πριονισμένα πόδια. Και δεν τρέχει μία.

Ο Καραμανλής πήγε σε εκλογές με λίγο υψηλότερα ποσοστά από αυτά που έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ (αν και με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή που φαίνεται να έχει προς το Παρόν η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ) και χωρίς να έχει χιλιάδες κόσμο στον δρόμο καθημερινά να τον φωνάζουν «προδότη» και με διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς. Χωρίς να μιλούν για «χούντα». Και χωρίς να τον προτρέπουν να φύγει με το ελικόπτερο.

Αλλά ο σημερινός πρωθυπουργός, δεν φεύγει, δεν πάει πουθενά. Το οικοδόμημα σείεται συθέμελα αλλά αυτός... αποφεύγει τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι. Αντιθέτως επιδεικνύει με καμάρι την «αυτοθυσιαστική» του στάση να αγνοεί την κοινωνία που υποτίθεται ότι σώζει. Και σαν να λέει «ου γαρ οίδασι»... διατρανώνει καθημερινά την πρόθεσή του να μην φύγει αν δεν προχωρήσει αυτό που ξεκίνησε, ακόμα και με το ένα πόδι στον πολιτικό του τάφο.

Για να μας σώσει μπορεί να κάνει και τον κλόουν ακόμα, ξεπαραιτούμενος και θέτοντας εαυτόν υπό την ασφαλή σκιά του Βενιζέλου που όπως έχουμε ξαναπεί γυαλίζει το μάτι του από τη φιλοδοξία ... να «σώσει» τη χώρα.

Μπορεί στο σημείο που έχουμε φτάσει οι εκλογές να μην οδηγούν από μόνες τους σε λύση, ωστόσο δεν παύουν να συνιστούν έκφραση της κοινωνίας σε μια δεδομένη στιγμή όχι μόνο του τι επιλέγει αλλά και του τι δεν επιλέγει.

Αντ’αυτού ο Γεώργιος ο Β’ ο απελευθερωτής έβγαλε από το μανίκι το χαρτί του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα! Γιατί η θεραπεία για την οικονομική κρίση δεν είναι τα οικονομικά μέτρα όπως νομίζαμε αλλά το Σύνταγμα και οι θεσμοί. Οι αγανακτισμένοι θα επιστρέψουν το Σεπτέμβριο από την όποια θερινή ανάπαυλα (δε λέμε «διακοπές» που παραπέμπει σε άλλες εποχές) εξουθενωμένοι οικονομικά, με το φόβο της ανεργίας στην αρχή της οικονομικής σεζόν για να ψηφίσουν επί ενός ζητήματος που αφορά το 2013!

Ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι το 2013, οπότε και η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση. Όταν ο χρόνος έχει περισταλεί ασφυκτικά στο σήμερα, η κυβέρνηση, θεωρητικά τουλάχιστον, έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής και το κάθε νοικοκυριό δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο με μόνη σταθερή στη ζωή του ίσως την αβεβαιότητα και τα χαράτσια, θα κληθούμε να αποφασίσουμε αν θέλουμε λιγότερους βουλευτές κι έλεγχο στα οικονομικά του ΚΚΕ (να πιστέψουμε ότι θέλει το ΠΑΣΟΚ να αυτοελεγχθεί οικονομικώς και δεν του το επιτρέπει το Σύνταγμα;)!

Μήπως ο πρωθυπουργικός θώκος έχει γίνει θρόνος στο μυαλό του πρωθυπουργού;
από το Μαρικάκι

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ????
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ….ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΞΑΣΟΥΜΕ???
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ.
Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΡΟΔΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΤΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝΩΝ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΞΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ –Ι , ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ-ΙΙ (ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ).

ΟΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΠΑΡΑΓΡ. 2,3, ΚΑΙ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ !!!!

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ,ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ , ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ.

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ !!!!!

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Related Posts with Thumbnails