Καλώς ήρθατε

Στον καταραμένο τόπο βρέχει μήνα Μάιο...

Μία σοφή λαϊκή ρήση λέει: Σε καταραμένο τόπο βρέχει μήνα Μάιο. Κι αυτό τον Μάιο δεν έβρεξε μόνο. Άνοιξαν οι ουρανοί, γέμισαν οι ταμιευτήρες νερού και έκτοτε κάποιος ξέχασε να κλείσει το διακόπτη. Αν πιστέψουμε στη μεταφυσική, ότι η ψυχολογία των ανθρώπων επηρεάζει και τον καιρό, μπορεί αυτό το καλοκαίρι να μην δούμε τον ήλιο!

Το κλίμα στην κοινωνία, στην αγορά, είναι βαρύ. Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι και αυτό εκφράζεται σε καθημερινές τους εκδηλώσεις. Κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, από τη στιγμή που όλα τα μηνύματα μιλάνε διαρκώς για τη μεγάλη καταστροφή.

Αναμφίβολα η κατάσταση είναι δύσκολη. Οι Έλληνες ξυπνήσαμε αιφνιδίως και ήρθαμε αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα που οι...
πολιτικοί μας έκρυβαν επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια. Εξαγόρασαν με δανεικά λίγα χρόνια πλαστής ευμάρειας και την ψήφο μας, καταστρέφοντας τη χώρα. Ωστόσο, η κατάσταση γίνεται χειρότερη από τη στιγμή που κυριαρχεί ο φόβος.

Δεν θα γλιτώσουμε τις συνέπειες της κρίσης αν προσποιηθούμε ότι αυτή δεν υπάρχει. Ούτε και ζητάει κανείς κάτι τέτοιο. Αλλά υπάρχει πιθανότητα με μία καλύτερη ψυχολογία να είναι πιο ανεκτά τα «κτυπήματα».

Είναι απορίας άξιο με τόσες στρατιές συμβούλων που πληρώνουμε ως ελληνικό κράτος για θέματα επικοινωνίας, πώς παρουσιάζεται αυτή η άθλια εικόνα. Κανονικά και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος θα έπρεπε όλοι αυτοί που παίρνουν τον παχυλό τους μισθό για να μας κάνουν καθημερινά πλύση εγκεφάλου να έχουν πάει στα σπίτια τους. Εκτός κι αν αυτή ήταν μία επιλεγμένη στρατηγική για να περάσουν τα μέτρα. Αν επέλεξαν τη στρατηγική του φόβου για να πείσουν τον κόσμο να αποδεχτεί ότι η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στην παρέα των ισχυρών της Ευρώπης, όπως μας έλεγαν μέχρι χτες.

Και μην μας πουν ότι φταίνε τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν έκαναν τα Μέσα Ενημέρωσης τη δήλωση για τη δραχμή. Η κυρία Δ(ρ)α)μανάκη την έκανε. Δεν μίλησαν τα Μέσα Ενημέρωσης για τον Τιτανικό. Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκαναν.

Αν λοιπόν πρόκειται για επιλογή, ήταν λαθεμένη, για να μην πούμε εγκληματική. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να την αλλάξουν. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να προσπαθήσουν να αλλάξουν το κλίμα. Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να αυξήσουν τον τζίρο των φαρμακοβιομηχανιών, αναγκάζοντας όλους τους Έλληνες να ζουν με ψυχοφάρμακα.
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital
Σχόλιο apneagr: Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες ανθρωπάκο...

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

η σωστή ρήση είναι``στον ευλογημένο
τόπο Μάη μήνα βρέχει,,

Related Posts with Thumbnails