Καλώς ήρθατε

Η Γερμανική τορπίλη (μέσω RTL) του Λαζόπουλου

Ακόμη κι αν η κυβέρνηση Παπανδρέου, του υπόγειου, είχε εξαγοράσει όλους τους δημοσιογράφους, δεν μπορούσε να υπολογίζει στον απρόβλεπτο παράγοντα Λάκη Λαζόπουλο.

Ο Λάκης έδωσε το πιο ισχυρό χτύπημα στη κυβέρνηση - πιθανόν να αποδειχθεί θανάσιμο - από την έναρξη της θητείας της.

Μπροστά στον Λαζόπουλο δεν πιάνουν μία οι κορώνες του Τσίπρα, οι κουτσαβακισμοί του Μιχελάκη και η λιωμένη κασέτα της Παπαρήγα αυτοί κάνουν κουτσοαντιπολίτευση.

Πριν φτάσουμε στο συγκεκριμένο απόσπασμα που παρουσίασε το... «Αλ τσαντίρι», ας αναρωτηθούμε πως και γιατί έφτασε στο σημείο ένα γαλλικό κανάλι το Canal+, να λειτουργήσει σαν το τελευταίο ανυπόληπτο ελληνικό;

Γιατί οι δημοσιογράφοι του γαλλικού καναλιού ανέχθηκαν την ξεφτίλα της λογοκρισίας;

Από ποιους δέχθηκαν πιέσεις και υπέκυψαν;

Αφήνοντας στην άκρη αυτό το κρατούμενο ας δούμε πως μπορεί να έφτασε το συγκεκριμένο απόσπασμα στην εκπομπή του Λαζόπουλου.

Η πλέον πιθανή οδός είναι μέσω των «συγγενικών» ΜΜ"Ε" με τα οποία συνεργάζεται ο γερμανικών συμφερόντων πολυεθνικός όμιλος Bertelsman-RTL.

Με 44 τηλεοπτικά κανάλια και 32 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε δέκα χώρες ο όμιλος RTL, με έδρα το Λουξεμβούργο, αποτελεί το κορυφαίο ευρωπαϊκό ψυχαγωγικό δίκτυο, καθώς διαχειρίζεται τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Ρωσία, την Ουγγαρία και την Κροατία. Η εταιρεία χρονολογείται από το 1931.

Θέλουμε λοιπόν να πούμε, πως είναι πολύ πιθανό το λογοκριμένο απόσπασμα που έπαιξε ο Λάκης να είναι μια ακόμη γερμανική τορπίλη στο «αμερικανάκι» που πάει να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ισχυρίζονται κάποιοι φανατικοί φίλοι του Παπανδρέου, εντός και εκτός συνόρων.

Σ αυτή τη περίπτωση καλύτερος εκτοξευτήρας από τον Λάκη Λαζόπουλο, δεν μπορούσε να υπάρξει.

Μετά τον τορπιλισμό του «Έλλη» από τους Ιταλούς, οι Γερμανοί "τορπίλισαν" και τον «περίεργο» Γιώργο Παπανδρέου…
από το κουρδιστό πορτοκάλι
Ο Λάκης είναι πονηρός, αλλά για ποιους δουλεύει;

Ο Λάκης πάντα κατακλέβει τηλεοπτικό υλικό,  ακόμα και  έτοιμο σατυρικό από άλλες εκπομπές του "είδους" του, για να το παρουσιάσει σαν πνευματικό του έργο. Ανενόχλητα διασύρει τα εκφραστικά-συντακτικά λάθη ακόμα και απλών& ανθρώπων, που τους ζητούν να κάνουν& απροετοίμαστοι δηλώσεις στα μικρόφωνα τηλεοπτικών συνεργείων. Αυτός το παίζει τέλειος, γιατί οι σεναριογράφοι του, κάθε λέξη ακόμα και το κόμμα στην ζωντανή εκπομπή του, το προβάλουν στα μόνιτορ, κι αυτός απλώς τα διαβάζει με κωμικοτραγικό στυλ.

Κάποτε γκρίνιαζε για τα χαμηλά νούμερα που του πρόσφερε στην εκπομπή του η AGB. Ξαφνικά σαν να "του'βαλαν νέφτι" η σαν να ξανα-πούλησε την ψυχή του στον Euro-διάβολο, τα νούμερα (και θεωρητικά η τηλεθέαση) εκτοξεύθηκαν.

Προχθές (άγνωστο πως) ήρθε στην κατοχή του το "απαγορευμένο"-μονταρισμένο ντοκουμέντο με τις (διαίρειν & βασίλευε) δηλώσεις ενός Euro-παπάρα. Αντί να το παραδώσει στο δημοσιογραφικό τμήμα του σταθμού, ώστε να ακολουθηθούν οι δεοντολογικές διαδικασίες δημοσιοποίησης, το καπάρωσε ως αποκλειστικό, βάζοντας μάλιστα αράχνη με το λογότυπο της εκπομπής του.

Μέχρι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών (που συμπτωματικά κανείς δεν έχει σπίτι του κουτάκι της AGB) ήξερε ότι είναι ο αβανταδόρος του ΣΥΝ. Φαίνεται όμως ότι οι business μεγάλωσαν, και δέχεται παραγγελίες -συμβόλαια από άλλα Ανθελληνικά συμφέροντα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Κοντομηνάς (με τα ψίχουλα συγκριτικά) έπαψε να είναι το αφεντικό του, και στο μέλλον θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες τέτοιου είδους πολυεθνικές "τορπίλες".

Το μόνο που μένει από το άβουλο ΕΣΡ, είναι να εντάξει το ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡ σαν ενημερωτική εκπομπή. Ούτως άλλως τα Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων έχουν καταντήσει ψυχαγωγικά...
από το adena-gr

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails