Καλώς ήρθατε

Οι αποφασισμένοι Έλληνες

Χιλιάδες λαού, συγκεντρώθηκαν χτες στις πλατείες, δηλώνοντας με τον τρόπο τους, την ειρηνική αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Θεωρούμε τέτοιες κινήσεις σημαντικό βήμα για την αφύπνιση και την συνειδητοποίηση των Ελλήνων, για αυτό άλλωστε τις υποστηρίζουμε, μήνες τώρα. Όλο και περισσότεροι, θα πρέπει να καταλάβουν, το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του λαού μας, από τους δικούς μας πολιτικούς, τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς “συμμάχους” μας και τους κεφαλαιοκράτες απανταχού της γης.

Είναι ένα βήμα, οι μη ελεγχόμενες από κόμματα, συγκεντρώσεις. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Μπορεί μάλιστα σε... ορισμένες περιπτώσεις να οδηγήσει σε εκτόνωση του δικαιολογημένου θυμού μας και σε μείωση του αντι-στασιακού πνεύματος. Τα είπαμε, τραγουδήσαμε, τους βρίσαμε, τώρα ας πάμε σπίτια μας, αποδεχόμενοι τις αποφάσεις τους.

Η αγανάκτηση, είναι ένα στάδιο. Υπάρχει όμως και το επόμενο. Η απόφαση. Η απόφαση να διεκδικήσεις το δίκιο σου, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Να υπερασπίσεις, ως λαός, τα συμφέροντά σου, ό,τι, και αν σου λένε οι κοντόφθαλμες αναλύσεις των “ειδικών” περί τα οικονομικά επιστημόνων. Να προχωρήσεις σε εναλλακτικές λύσεις, παραμερίζοντας τις επικίνδυνες “γνώμες” των δημοσιογράφων. Κυρίως να δημιουργήσεις στην καθημερινή σου ζωή, τέτοιες πρακτικές, που θα σώσουν τουλάχιστον, εσένα και την οικογένειά σου, από το βέβαιο θάνατο, στον οποίο μας καταδικάζει το σημερινό οικονομικό- πολιτικό σύστημα.

Είναι ωραίο λ.χ. να φωνάζουμε στις πλατείες, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να πετάμε έξω από το σπίτι μας, το σημαντικότερο “όπλο” του αντιπάλου την τηλεόραση. Εξασκούμε τις φωνητικές μας χορδές, βρίζοντας τους πολιτικούς, αλλά διαμορφώνουμε έτσι το σπίτι μας και τις συσκευές μας, ώστε να χρειαζόμαστε λιγότερη ενέργεια και να μειωθεί έτσι η ενεργειακή μας εξάρτηση από το σύστημά τους. Εκτονωνόμαστε χορεύοντας στους “αγανακτισμένους” αλλά γνωρίζοντας πως στο δρόμο για την κατοικία μας, θα βρούμε δεκάδες εγκληματίες, έχουμε και ένα όπλο για να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας. Άλλωστε σε αυτό το σημείο, όλοι τόμαθαν. Κάλλιο φυλακή από το σύστημα και ζωντανοί, παρά με το “δίκιο” και σκοτωμένα θύματα.


Δεν είμαστε απλώς οι αγανακτισμένοι, είμαστε οι αποφασισμένοι Έλληνες. Αφήνουμε την αγανάκτηση και την εκτόνωσή της, στους άλλους λαούς. Εμείς χάσαμε πολύ χρόνο και τώρα γνωρίζουμε πως κάθε λεπτό που περνάει, είναι πολύτιμο. Για αυτό και το εκμεταλλευόμαστε, χτίζοντας νέες πρακτικές που μας βοηθούν στην οικοδόμηση μιας καινούργιας Ελλάδας.

Αυτή είναι η απόφασή μας. Να ζήσουμε ως Έλληνες. Γνωρίζουμε πως τα πράγματα, παρά την δική μας πρόθεση, θα χειροτερέψουν όταν η άλλη πλευρά δει πως χάνει το παιχνίδι. Θα χάσει κάθε επίφαση δημοκρατικότητας και το σύστημα και τα τσιράκια του, θα επιτεθούν εναντίον του Ελληνικού λαού (ήδη το κάνουν χρησιμοποιώντας το στρατό των μεταναστών). Εκείνη τη στιγμή, το βλέμμα μας θα έχει το ψυχρό δολοφονικό βλέμμα του Πούτιν. Και εκπαιδευμένοι ήδη (όπως καλούμε να κάνουν όλοι οι Έλληνες από τώρα), θα περιμένουμε τους εχθρούς μας με το δάχτυλο στη σκανδάλη, εξασκώντας το δικαίωμα της ενεργού αυτοάμυνας. Άλλωστε, δεν είναι οι λαοί που πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις τους, αλλά οι κυβερνήσεις, τους λαούς.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ε.Ε.Α

Υγ. Για τους κυβερνώντες την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, υπενθυμίζουμε: Την προδοσία πολύ ηγάπησαν τον προδότη ουδείς.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Polykarpos είπε...

http://kopria.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html
Να αρχίσουμε να μιλάμε

Related Posts with Thumbnails