Καλώς ήρθατε

Απογραφή ή ανάκριση 3ου βαθμού;

Διαβάστε εδώ όλο το έντυπο της απογραφής που πρέπει να απαντήσουμε και φρίξτε!!!

Πάρτε μια γεύση από τις ερωτήσεις...

Πόσα παιδιά έχεις κάνει; – δεν συμπεριλαμβάνονται τα νεκρά!!!
Πόσους γάμους έκανες;
Συζείς;
Είσαι εν διαστάσει;
Μένεις με άτομο του...άλλου φύλου ή ίδιου φύλου;
Ποιοι συχνάζουν στο σπίτι σου;
Οι φίλοι που φιλοξενείς διανυκτερεύουν σε σένα;
Ποιες χώρες επισκέφθηκες;
Έμενες για κάποιο διάστημα σε άλλη χώρα ή χώρες; και για πόσο διάστημα;
Που τρως;
Μαγειρεύεις μέσα;
Τι σπουδές έχεις;
Τι πτυχία; (αναλυτικά)
Μήπως έχεις ιδιωτικό κομμωτήριο στο σπίτι;
Μήπως μαγειρεύεις για τη γειτονιά στο σπίτι;
Διευκολύνσεις μαγειρέματος παρεχόμενες σε άλλο χώρο;
Πόσα τετραγωνικά είναι το χωλ;
Μήπως έχεις χώρο μέσα στο σπίτι που τον χρησιμοποιείς για επαγγελματική απασχόληση και πόσα τετραγωνικά;
Πού διανυκτερεύσατε τη Δευτέρα 9/5/2011;

Δεν μας πιστεύεται κλικ εδώ και διαβάστε το έντυπο της απογραφής
Φακέλωμα κανονικό!!!
ΡΕ ΔΕΝ ΠΆΤΕ ΣΤΟ Δ...... ΛΕΩ ΕΓΩ!!!

Οι μόνες ερωτήσεις που είναι απαντήσιμες είναι

Είσαι κάτοικος Ελλάδας; ναι
Έλληνας πολίτης; ναι
Μόνιμη κατοικία εδώ; ναι
πενταμελής οικογένεια; Ναι

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!

Τέλος αν δουλεύουμε, που δουλεύουμε, τι αυτοκίνητο έχουμε αν έχουμε, έχουμε WC, έχουμε σκύλο, έχουμε κηπάριο όπου καλλιεργούμε ντοματούλες, έχουμε θέσεις πάρκινγκ στην πολυκατοικία, αυτά είναι καταχωρισμένα στο Ε9, στη φορολογική δήλωση, στο ΙΚΑ, στο Δήμο και στο Ληξιαρχείο και στο Νεκροταφείο!!!
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝΕ ΠΟΛΛΕΣ…

Τι σκοπιμότητα έχει να ξέρει το κράτος αν έχουμε ντουζιέρα ή μπανιέρα;

Τι σκοπιμότητα έχουν οι ερωτήσεις για το αν έχουμε διπλά ή μονά τζάμια;

Τι σκοπιμότητα έχουν οι ερωτήσεις πόσα μέτρα είναι η κουζίνα μας; Είναι αυτό απογραφή πληθυσμού;

Τι σκοπιμότητα έχει η ερώτηση αν η τουαλέτα είναι μέσα ή έξω απ’ το σπίτι ; το κράτος έχει φεγκσουικές ευαισθησίες;

Απογραφές έχουν γίνει και άλλοτε.

Ποτέ όμως με τόση επιμονή σε τόσες λεπτομέρειες επί των περιουσιακών στοιχείων, που ούτως ή αλλιώς είναι γνωστά μέσω Ε9.

Γιατί ρωτάνε για την μόνωση των τοίχων όταν αυξάνουν το τιμολόγιο των χαμηλοκαταναλωτών της ΔΕΗ;

Γιατί θέλουν να ξέρουν αν ο χώρος του σπιτιού χρησιμοποιείται και ως επαγγελματικός; Είναι στοιχείο απογραφής πληθυσμού ή τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης μαζί με την μπανιέρα και την κουζίνα, άρα έξτρα φορολογητέο;

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού που ορίζει τη δημοκρατία με τη δήλωση «οι πολιτικοί δεν είναι για να σέρνονται πίσω από τις πλειοψηφίες» , συνεπέστατη στις μεθόδους της, ζητά την άνευ όρων και εξηγήσεων συνεργασία των πολιτών σε μια «ανακρισούλα» για κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους, απειλώντας και εκβιάζοντας!

Οι απειλές κι οι εκβιασμοί είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίον η κυβέρνηση συνδιαλέγεται με τους πολίτες.

Απαιτεί- Απειλεί- Εκβιάζει.

Αυτό είναι το τρίπτυχο του κοινωνικού διαλόγου. Απαίτηση – Απειλές – Εκβιασμός.

Θα κάνετε αυτό, είναι υποχρεωτικό, αν δεν το κάνετε θα τιμωρηθείτε θα πληρώσετε πρόστιμο.

Θυμάστε το σύνθημα «Πρώτα ο πολίτης» ; η συνέχεια είναι «θα τρομοκρατηθεί, θα απειληθεί, θα εξαθλιωθεί θα λεηλατηθεί».

Τι υπάρχει, που να εξασφαλίζει τον Έλληνα πολίτη, όταν έχει αποδειχθεί δια στόματος Strauss Kahn ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μεθόδευε επί μήνες, πριν ακόμα τις εκλογές, την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και την έλευση της τοκογλυφικής κατοχής του ΔΝΤ;

Ποια αξιοπιστία έχει μια κυβέρνηση που διέψευδε ότι υπάρχει περίπτωση να κάνει αυτό που είχε ήδη υπογράψει;

Ποια κρατική υπηρεσία που αναφέρεται σε έναν τέτοιον πρωθυπουργό και σε μια τέτοια, το λιγότερο αναξιόπιστη, κυβέρνηση, διασφαλίζει οποιοδήποτε απόρρητο για τους Έλληνες πολίτες;

Πούλησε την Ελλάδα και προτίθεται να εκποιήσει για πενταροδεκάρες τα αμύθητα πλούτη της χώρας . Τι λέτε ότι θα κάνει με τις πληροφορίες για την ζωή μας και το σπίτι μας;

Η απογραφή είναι μια λεπτομερής καταγραφή του πού βρίσκονται τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων και μετά ο Θεός ξέρει σε ποιους θα τα δώσουν. Εκποιήστε το εξοχικό σας για να πληρώσετε το χρέος που σας δημιούργησαν οι μίζες τους και οι προεκλογικές, μετεκλογικές, διακομματικές χορηγίες που δέχονταν απ’ τη Siemens.

Σε λίγο καιρό θα ακούμε ότι οι στατιστικές λένε ότι οι Έλληνες έχουν περιουσιακά στοιχεία περισσότερα από άλλους Ευρωπαίους όμως ζητάνε δάνεια. Να εκποιήσουν τα προσωπικά περιουσιακά τους στοιχεία.

Ή θα έρχεται μια απανταχούσα από κάποια ανεκδιήγητη υπηρεσία πρασίνων λαμογίων που θα λέει: «Κύριε τάδε να αλλάξετε τα κουφώματά σας γιατί το σπίτι σας ξοδεύει πολλή ενέργεια. Σας δίνουμε τόσο διάστημα και μετά θα στείλουμε τον μπόγια της υπηρεσίας μας να ελέγξει. Αν δεν το κάνετε θα τιμωρηθείτε με πρόστιμο».

«Μα δεν έχω λεφτά» θα λέει ο κύριος τάδε. «Να πάρετε δάνειο» θα προτείνει η πράσινη υπηρεσία λαμογίων. Θα παίρνει ο «πρώτα ο πολίτης» το δάνειο για να κάνει το κούφωμα τρέντυ και αν δεν έχει να το αποπληρώσει θα του παίρνει η τραπεζούλα το σπίτι και θα το βάζει σε πλειστηριασμό.
(Θέλετε να μιλήσουμε και για τα κυκλωματάκια των πλειστηριασμών; ποιοι να ανακατεύονται άραγε;)
Σοφία
από το olympia
Σχόλιο apneagr: Για διαβάστε αυτό... Όντως, λεφτά υπάρχουν και θα σας τα πάρουν να δείτε πως κολλάνε όλα!!!

up: Στον "αέρα" η απογραφή πληθυσμού;

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πριν την έναρξη της απογραφής κτιρίων και πληθυσμού
αποφάνθηκε επί της νομιμότητάς της και έκρινε ότι δεν υπήρχε το απαιτούμενο νομοθετικό πλαίσιο για τα ερωτήματα που είχαν περιληφθεί στα αρχικά ερωτηματολόγια, αναφορικά με την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Έτσι, τα νομοθετικά κενά καλύφθηκαν στο σύνολό τους (εκτός από ένα) με την, από 9 Μαΐου 2011, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με τροποποιητική και συμπληρωματική υπουργική απόφαση. Τα δύο αυτά νομοθετήματα εκδόθηκαν και δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μία ημέρα πριν την έναρξη της απογραφής, δηλαδή στις 9 Μαΐου 2011.

Υπενθυμίζεται ότι η απογραφή ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 2011 και θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου 2011.

Η Ολομέλεια της Αρχής με την υπ' αριθμ. 52/2011 απόφασή της εντόπισε προβλήματα στο νομοθετικό πλαίσιο για την απογραφή του 2011, ενώ παράλληλα έκανε συστάσεις για τις μελλοντικές απογραφές που θα διεξαχθούν.

Στην απόφαση της Αρχής επισημαίνεται ότι τα αρχικά ερωτηματολόγια προέβλεπαν τη συλλογή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως είναι η ασθένεια ως λόγος μειωμένης απασχόλησης, κ.λπ.

Επίσης, την αντίθεσή της εξέφρασε η Αρχή στο αρχικό ερωτηματολόγιο που προέβλεπε ότι μπορούν να δηλώνονται ως μόνιμη κατοικία σανατόρια, ψυχιατρεία, κλινικές, νοσοκομεία, μοναστήρια, φυλακές και αναμορφωτήρια. Και αυτό γιατί είναι δυνατόν να εξαχθούν πληροφορίες που ανάγονται στην υγεία, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ή ακόμη να εξαχθεί ότι σε κάποια άτομα έχει επιβληθεί ποινική καταδίκη ή αναμορφωτικά μέτρα.

H Αρχή πρότεινε μελλοντικά για τους διαμένοντες σε συλλογικά καταλύματα, να εφαρμοστεί το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου ο απογραφόμενος στέλνει το ερωτηματολόγια ταχυδρομικώς και ατελώς χωρίς να έρχεται σε προσωπική επαφή με τον απογραφέα υπάλληλο.

Τέλος, θέμα έθεσε η Αρχή, μεταξύ των άλλων, για το αρχικό χρόνο διαγραφής των στοιχείων που οδηγούν στην ταυτοποίηση των ατόμων και το χρόνο καταστροφής των ερωτηματολογίων, αλλά και των μέτρων ασφαλείας των στοιχείων που συλλέγονται.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails