Καλώς ήρθατε

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου

Ακούω συχνά το επιχείρημα ότι για να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, «πρέπει επιτέλους να πάει κάποιος φυλακή»!

Ουδείς νομίζω διαφωνεί ότι υπάρχουν πολλοί φοροφυγάδες, που έπρεπε να βρίσκονται ήδη στη φυλακή. Κατ΄ αρχήν ο πρώτος και μέγιστος όλων των …φοροφυγάδων είναι το κράτος! Είναι ο πρώτος διδάξας! Οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Επί πλέον, παρανόμως, καθυστερεί την επιστροφή, αν θυμάμαι καλά, περίπου 4.6 δις ευρώ , ΦΠΑ σε ιδιώτες.

Όμως, αν εσείς χρωστάτε ένα ευρώ στο δημόσιο από...την επομένη της βεβαίωσης του, αρχίζουν να τρέχουν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν την αρχική οφειλή. Πέραν του ότι κινδυνεύετε με αναγκαστική εκτέλεση και ποινική δίωξη.

Όταν όμως, σας χρωστάει το κράτος, τα επιστρέφει όποτε γουστάρει και μάλιστα χωρίς ούτε καν τον νόμιμο τόκο! Ένα τέτοιο κράτος, είναι ποτέ δυνατόν να το σέβονται οι πολίτες;

Πολύ φοβούμαι ότι στην κυβέρνηση κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Όσο αυστηροί και να γίνουν οι νόμοι, όσους και να κλείσουν φυλακή, τα έσοδα δύσκολα θα αυξηθούν γιατί απλούστατα πολλοί πλέον αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν. Γιατί δεν έχουν!

Γιατί ήδη το κράτος τα έχει «πάρει» ή τα «παίρνει» καθημερινά από τους πολίτες:
-με τις οριζόντιες περικοπές μισθών
-με τι μειώσεις των συντάξεων
-με την περαίωση
-με τη «τακτοποίηση» των ημι-υπαιθρίων
-με την αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Μόνο στις συγκοινωνίες το εισιτήριο αυξήθηκε κατά 40%!
-με την αύξηση της φορολόγησης
-με το φόρο στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα! Η τιμή της βενζίνης ….αισίως σκαρφάλωσε στο 1.70!!! Την παρέλαβαν 90 λεπτά, αν θυμάμαι!

Για τις επιχειρήσεις αφήστε τα καλύτερα!

Δεν ξέρω κανένα ιστορικό προηγούμενο να αυξάνονται τα έσοδα του δημοσίου σε περιόδους ύφεσης! Επειδή, λοιπόν, θα την πληρώσουν πάλι οι φουκαράδες, ας αφήσει η κυβέρνηση κατά μέρους την ρομφαία και ας αναζητήσει τρόπους να κάνει τα ..βασικά.

Οι εφορίες έχουν ξεχαρβαλωθεί από το σύστημα του κ. Παπακωνσταντίνου. Ακόμα και η κα Β. Παπανδρέου ομολόγησε ότι είναι σε χειρότερη κατάσταση από το 2009, που ήταν και προεκλογική χρονιά. Και τώρα μας λένε ότι θα χρειαστεί χρόνος για ν’ αρχίσουν να λειτουργούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί;

Ποιος τους οδήγησε στην κατάρρευση; Ας τολμούν ας κλείσουν στη φυλακή τους πραγματικούς φοροφυγάδες! Θα βγούμε όλοι να τους χειροκροτήσουμε.

Ας μας πουν για παράδειγμα πόσες είναι οι συσσωρευμένες οφειλές προς το δημόσιο των διαπλεκομένων ΜΜ"Ε". Για να δούμε, αν η κυβέρνηση εννοεί αυτά λέει ή απλώς μας κοροϊδεύει, που είναι και το πιθανότερο!

Επειδή φυλακίζοντας τους αδύναμους δεν θα αυξηθούν τα έσοδα, η κυβέρνηση πρέπει να δεί στα σοβαρά τι θα κάνει:
-για να αυξήσει την απασχόληση
-να δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας
-να υποχρεώσει τις τράπεζες (που στηρίζονται πλουσιοπάροχα από το δημόσιο) να διοχετεύσουν ρευστό στην αγορά
-να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για να πάρουν ανάσες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
-να περιορίσεις τις σπατάλες (δεν είναι το μείζον, αλλά δεν είναι δυνατόν σε περιόδους άγριας λιτότητας ο Υπουργός Οικονομικών να ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο)
-να μειώσει το υδροκέφαλο κράτος που είναι δικό της δημιούργημα (για ποιο λόγο Λεωφορεία, ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, να έχουν διαφορετικές διοικήσεις;)

Το σημαντικότερο, όλων, πρέπει να σταματήσει να αυτοδιαψεύδεται.

Δεν μπορεί να βγαίνει ο Πρωθυπουργός και να δηλώνει δημοσίως ότι δεν ξέρει πότε θα βγούμε από την κρίση. Τότε κακώς είναι πρωθυπουργός. Τι μήνυμα στέλνει στις αγορές; Τι ψυχολογία δημιουργεί στους πολίτες;

Δεν μπορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου τη μια να μας λέει ότι θα βγούμε στις αγορές το 2011, την άλλη το 2012 και τελευταία να μην ξέρει τι λέει..

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Αν δεν μπορούν, ας φύγουν, τέλος πάντων! Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Και όσο παραμένει στην εξουσία, θα πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα. Και θα επιδεινώνονται…
γράφει ο Κώστας Ροδινός
από το antinews

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλυτερο προβλημα της χωρας ειναι το πολιτικο συστημα γενικα!

Related Posts with Thumbnails