Καλώς ήρθατε

ΔΕΗ: Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι

Επί χρόνια γνώριζαν, υπέγραφαν και δεν μιλούσαν οι διοικήσεις της ΔΕΗ (και επομένως και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι) για τις παράνομες, όπως υποστηρίζει ο κ. Ρακιντζής – και όπως όλοι καταλαβαίνουμε – χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος έβγαλε χθες στη σέντρα κυβερνήσεις και διοικήσεις που «υπέγραφαν για να πάρουμε τα χρήματα» και, όπως είπε χαρακτηριστικά «τώρα ξαφνικά ξύπνησαν». Υποστηρίζει δεν ότι το θέμα δημοσιοποιήθηκε και... διογκώθηκε λόγω των αντιδράσεων του συνδικάτου στην περαιτέρω μετοχοποίηση της Επιχείρησης.

«Είκοσι επτά χρόνια παίρνει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, μέσω συλλογικών συμβάσεων, αυτά τα χρήματα. Και είναι μέρος του μισθού των συναδέλφων μας, για να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες ως ομοσπονδία και για να χρηματοδοτήσει ένα ολιγοήμερο - όπως γίνεται σε μια σειρά από άλλες ομοσπονδίες και όχι μόνο στη χώρα μας - πρόγραμμα διακοπών. Και πραγματικά απορώ, αν και δεν εκπλήσσομαι που συμβαίνουν όλα αυτά σε βάρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που ενώ όλες οι κυβερνήσεις και διοικήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπέγραφαν για να πάρουμε αυτά τα χρήματα, τώρα ξαφνικά ξύπνησαν», είπε μιλώντας στον Βήμα FM.

Κατά τον κ. Φωτόπουλο, τα ταξίδια ήταν «εκπαιδευτικά και ανταλλαγής συνδικαλιστικών στελεχών, που έχουν ξεκινήσει από το 1983 -συνδικαλιστικών στελεχών της χώρας μας με συνδικαλιστές της Ιταλίας, της Γερμανίας, από το Μαρόκο, από την Τυνησία, γιατί έχουμε αναπτύξει σχέσεις με συναδέλφους μας από διάφορες χώρες. Είναι προγράμματα ανταλλαγής, φιλοξενιών και αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες και είναι σε γνώση όλων, που σήμερα έκπληκτοι τρίβουν τα μάτια τους».

Όπως είπε, «δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο κ. Χριστοδουλάκης, ο κ. Βενιζέλος, η κ. Βάσω Παπανδρέου, ο κ. Σημίτης, ο κ. Σιούφας, ο κ. Φώλιας, ο κ. Χατζηδάκης όλα αυτά τα χρόνια παρανομούσαν», ενώ διέψευσε ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απειλεί με μπλακ-άουτ.

«Τί είδους αντιμετώπιση είναι αυτή απέναντι στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας να απεργήσουμε;», διερωτήθηκε. «Έχουμε δικαίωμα να απεργήσουμε; Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτό το δικαίωμα; Ο ίδιος ο νομοθέτης δέχεται πως όταν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση, όχι μόνο για τη ΔΕΗ, για όλους τους κλάδους, δημιουργούνται δυσχέρειες. Είναι άλλο πράγμα το μπλακ-άουτ και άλλο πράγμα οι δυσχέρειες. Μπλακ-άουτ σημαίνει ότι κάποιοι, λειτουργώντας εις βάρος της κοινωνίας, ως ανεύθυνοι και εκβιαστές, πάνε και κατεβάζουν τους διακόπτες και βυθίζουν τη χώρα στο σκοτάδι».

Για «μέγιστη υποκρισία» εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων μίλησε χθες και το ΚΚΕ, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι παριστάνουν τους έκπληκτους και τους οργισμένους, ενώ «όλοι αυτοί γνώριζαν, και ευθύνονται για την πολύμορφη συνδιαλλαγή που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστών, του κράτους και της ΕΕ με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα στελέχη που εκφράζουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, προκειμένου να βάζουν πλάτη ή να ανέχονται αντεργατικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις».

«Οι εκφυλιστικές πρακτικές μέρους της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν μπορεί να αποτελέσουν άλλοθι για το προωθούμενο έγκλημα σε βάρος της δημόσιας περιουσίας εκ μέρους της κυβέρνησης», ανέφερε ο Συνασπισμός σχετικά με τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει από το πόρισμα του Γενιού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Και συνεχίζει: «Δεν χρεώνουμε στο σύνολο των εργαζομένων στη ΔΕΗ τις πρακτικές της συνδικαλιστικής ηγεσίας της. Δεν θεωρούμε τυχαίο το timing των αποκαλύψεων εκ μέρους του κ. Ρακιντζή, ο οποίος, εάν γνώριζε, θα έπρεπε να είχε μιλήσει προ πολλού».

«Αν μαέστροι της κατάρρευσης του οικονομικού συστήματος στην Ελλάδα είναι τα κόμματα που κυβέρνησαν, σολίστες είναι σίγουρα οι συντεχνίες», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails