Καλώς ήρθατε

Απρίλη ψεύτη...

Απ' τον"γυψαδόρο" της Απριλιανής Χούντας του 1967, στο "τορναδόρο" των email!

Όταν αυτός ο "άκυρος" τύπος (ΒΙΝΤΕΟ) μας έβαλε για επτά χρόνια στο γύψο... μπορεί να καταλάβετε γιατί πλέον έχουμε κατοχή από το ΔΝΤ! Και δυστυχώς αντίστοιχοι τύποι υπήρχαν και υπάρχουν στην πολιτική και στο κρατικό μας σύστημα... Ζούσαμε και ζούμε την ευδαιμονία μας, σε ότι μας κατασκευάζουν και μας πλασάρουν...

Τους θεοποιούμε, τους ψηφίζουμε, τους ανατρέπουμε...και ίσως τους νοσταλγούμε (ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται ή που είσαι ρε Παπαδόπουλε, όπως σωστά)

Στην μικρή πικρή καθημερινότητα λοιπόν του νεοέλληνα-φουκαρά, το παρακάτω video θα πέρναγε απαρατήρητο, ίσως κάποιοι από εμάς, να αναφωνούσαμε "ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται πάλι", ωστόσο εμείς δεν το βάλαμε γιαυτό.

Η εκπληκτική ομοιότητα που βρίσκουμε σε αυτό το αρχειακό videaκι, με τον πολιτικό λόγο του 2011, είναι άξια προσοχής. Η εκφορά των λέξεων είναι η ίδια. Το νόημα πανομοιότυπο. Αλλάζει μόνο η χρονιά και τα πολιτικά πρόσωπα. Όσο για τις κοινωνικές συνθήκες... αυτό ας το σκεφτεί ο καθένας προσωπικά. Και ας μην ξεχνάμε ποτέ, ότι όποια πολιτική πεποίθηση μπορεί να έχουμε, η βία της εξουσίας, είναι πάντα το ίδιο εφαρμόσιμη σε όλους μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιδεολογικές ψευδαισθήσεις.
Απολαύστε τον...


από το witnessfree δια μέσω Παπατζήδων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails