Καλώς ήρθατε

Όταν δίκαιο είναι το δίκιο του όχλου

Ειλικρινά σας λέω, δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα με την Κερατέα. Δεν έχω ιδέα ποιοι και γιατί τσακώνονται και δεν έχω ιδέα για ποιο λόγο οι κάτοικοι εκεί αντιστέκονται και σε τι.

Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι η αστυνομία, τα δικαστήρια και γενικά όλος ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να επιβάλει τόσο την έννομη τάξη, όσο και αποφάσεις δικαστηρίων καθώς και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Από την άλλη έχουμε τα κινήματα του Δεν Πληρώνω. Το θέμα με τα κινήματα αυτά δεν είναι αν έχουν δίκιο ή όχι, αλλά πως το κράτος μπορεί να αφήσει ελεύθερα όλα αυτά τα κινήματα χωρίς να κάνει σχεδόν τίποτα.

Και τις καταλήψεις του δήμου Αθηναίων που...τις βάζετε; Έχετε ακούσει ποτέ να γίνει κατάληψη σε δημαρχιακό μέγαρο σε άλλο κράτος της γης;

Για τις μικρές ομάδες που κλείνουν τους δρόμους συνέχεια και ταλαιπωρούν τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, τα έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ, που ο μέσος πολίτης θεωρεί πλέον κεκτημένο δικαίωμα του καθενός να μπλοκάρει τους δρόμους και να προκαλεί χάος.

Αν και θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να αλλάξουν την κυβέρνηση και την πολιτική οργάνωση της χώρας και της οικονομίας όταν δεν τους εξυπηρετεί, εντούτοις αυτό πρέπει να γίνει μέσω διαδικασιών και όχι με την νομοθεσία του όχλου.

Για μένα το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά πώς αυτές οι αντιδράσεις εκδηλώνονται. Διότι αν είναι ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του, τότε ζήτω που καήκαμε.

Και εδώ είναι το ζήτημα: Ο καθένας κάνει ακριβώς αυτό, ...του κεφαλιού του!!!

Πέραν όμως από τον απλό πολίτη που κάνει και λέει ό,τι θέλει, έχουμε και το ίδιο το σύστημα, τον πολιτικό όχλο, που δε διαφέρει πολύ.

Ενθυμήστε τι είχε πει η κ. Παπαρήγα στη βουλή το καλοκαίρι του 2010 σχετικά με τον νόμο για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Είπε ότι το κόμμα της δεν θα εφαρμόσει τον νόμο!!!

Που ακούστηκε ποτέ κοινοβουλευτικό κόμμα και αρχηγός κόμματος να πει ενώπιον του βήματος της βουλής ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο! Σε ποια χώρα και σε ποιο πλανητικό σύστημα έχει ξανασυμβεί αυτό;

Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν είδα κανέναν να πει τίποτα και δεν είδα κανέναν να του σηκώνεται η τρίχα! Όλοι έκαναν τουμπεκί σαν αν μην τρέχει τίποτα και σαν να είναι κάτι που καθημερινά λέει αρχηγός κόμματος. Μα καλά, δεν υπάρχει κάποιος νόμος σε αυτή τη χώρα που να σου αφαιρεί το βουλευτιλίκι όταν λες κάτι τέτοιο; Το όλο θέμα πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και κανένας δεν είπε τίποτα!

Ας αφήσουμε το ότι ο κάθε κοινοβουλευτικός, καθηγητής πανεπιστημίου και βέβαια ο κάθε συνδικαλιστής βγαίνει στα παράθυρα των τηλεοράσεων και διακηρύσσει ότι ο τάδε νόμος και η τάδε πράξη είναι αντισυνταγματική!! Μα καλά, όλοι σε αυτή τη χώρα έχουν γίνει ένορκοι και δικαστές; Δεν μπορεί κανένας να τους βάλει ένα χαλινάρι;

Η ατιμωρησία και η μη τήρηση των νόμων από τον όχλο είναι πλέον η καθημερινότητα στην Ελλάδα. Και δεν μιλάω μόνο για τους δημότες της Κερατέας και των κινημάτων του Δεν Πληρώνω. Σε πολιτικό επίπεδα, κανένας δεν έχει μπει φυλακή για το οτιδήποτε και ας ακούμε καθημερινά για σκάνδαλα για δωροδοκίες και για δημόσιους λειτουργούς που έχουν εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις.

Το καθεστώς της ατιμωρησίας του όχλου κοντεύει να γίνει θεσμός, καθεστώς, κανόνας και παράδειγμα προς μίμηση από τους πάντες. Πολιτικοί, πολίτες και νομικά πρόσωπα όλοι έχουν εξασκηθεί ομαδικά στο σπορ της παρανομίας και όλοι έχουν πάρει χρυσό μετάλλιο!!!

Ύψιστη δε ευθύνη όμως έχουν οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα που, για κάποιο παράξενο λόγο, επιτρέπει στους πάντες και στα πάντα να κάνουν ό,τι θέλουν. Χειρότερο δε, το πολιτικό σύστημα το ίδιο δεν έχει βρει τρόπο να εξοστρακίσει αυτούς που θεωρούνται ύποπτοι και αδυνατεί να καταδικάσει τους ομοίους αυτού όταν οι αποδείξεις για παραπτώματα είναι παραπάνω από περιστασιακές. Μπορεί όμως να καταδικαστεί ένας 77 χρόνος συνταξιούχους σε δεκαετή φυλάκιση που σκότωσε ληστή που μπήκε στο σπίτι του.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, μην περιμένετε ανάκαμψη, έννομη τάξη και προπάντων προκοπή. Διότι χωρίς την πυγμή του νόμου και την εδραίωση της δικαιοσύνης, ούτε επενδύσεις θα γίνουν και ούτε μπορεί να παραχτεί πλούτος.

Διότι όταν το δίκαιο είναι το δίκιο του όχλου, οι σοβαροί άνθρωποι και οι σοβαροί επενδυτές κάνουν πέρα.
του Γιώργου Καισάριου
από το capital

6 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

χαλαρωσε είπε...

τι να σας πω βρε παιδια, δεν διαβασα τιποτε απο την αναρτηση που κανατε ουτε ποιος την εγραψε ουτε τι ειπε αλλα που ακουστηκε σε ποια χωρα του κοσμου να καταστρατηγουνται το συνταγμα, οι νομοι καια να καταλυευαι αυτο το λεγομενο δημοκρατικο πολιτευμα ( ουτε τη φατσα τους δεν σεβονται οι ατιμοι ), και να ερχεται ο αλλος και με αυτο τον τιτλο να θελει να μας πει ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;;;;;; Αν δεν ειναι εγκαθετος ειναι ανοητος τα μεγιστα.

ComputerGuy είπε...

Εδω φίλοι μου, σε ανύποπτο χρόνο, ο υποψήφιος περοφερειάρχης του ΚΚΕ (συγχωρέστε με, δεν θυμάμαι το όνομά του, Παφίλης?) είχε πει σε δελτίο του Mega ότι το ΚΚΕ δεν αποδέχεται ούτε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ αφού είναι το σύνταγμα αστικής δημοκρατίας.
Δηλώνει δηλαδή ότι δεν αποδέχεται αυτό απο που αποδέχεται σαν αρκογωνιαίαο λίθο της Δημοκρατρίας του το 90% του λαού της χώρας και επιδιώκει την κατάλυσή του ώστε να επικρατήσει η μειοψηφία του (το πολύ) 10%
Και εσεις χαλιέστε τώρα που δηλώνει ανυπακοή σε ένα νόμο? Σιγά τα αυγά.
Εννοείτε ότι συμφωνώ απόλυτα με την ανάρτηση.
Αν ο καθένας αρχίσει να κάνει του κεφαλιού του, καταλύεται η οργανωμένη κοινωνία και ολισθαίνουμε προς την οχλοκρατία.

Κώστας είπε...

Τι περιμένετε δηλαδή να μην έχει κάποιος να ταΐσει το παιδί (και να μην φταίει ο ίδιος για αυτό) του και να πηγαίνει με τον Σταυρό στο χέρι; μην τρελαθούμε...

ComputerGuy είπε...

Κακό πράγμα η ανεργία και η ανέχεια.
Κακό πράγμα να νοιώθεις ότι δεν μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου αυτό που θέλεις και αυτό που εσύ θεωρείς ότι τους αξίζει.
Είναι όμως αυτή δικαιολογία ώστε να κυλήσει μία κοινωνία στην οχλοκρατία?
Γιατί μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτή την λογική, ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπουκάρει στο μαγαζί/σπίτι του οποιουδήποτε, να τον κλέψει ή ληστέψει (να παρανομήσει δηλαδή) για να "θρέψει τα παιδιά του" και στην συνέχεια να απαιτήσει να μην συληφθεί καθώς θα επικαλεστεί τους κλέφτες πολιτικούς που γλύτωσαν και άρα πρέπει να μου την γλυτώσει και εκείνος.
Το παράδειγμα είναι ακραίο, είναι όμως μέσα στην γενικότερη λογική της καταλύσεως/αγνοήσεως των νόμων που σέρνεται εσχάτως στην κοινωνία.
Και ναι, πρέπει (και γίνεται) να πάμε με τον "σταυρό στο χέρι". Ασ μην ξεχνάμε ότι η σύγχρονη δυτική δημοκρατία δεν απαγορεύει την διαμαρτυρία και την έκφραση γνώμης και αντίρησης. Και π.χ. να διαδηλώσεις (ειρηνικά) μπορείς και να απεργήσεις και να φωνάξεις και να γράψεις στα blogs και να οργανώσεις κινήματα προασπίσεως των συμφερόντων σου.
Αυτό που δεν μπορείς και δεν δικαιούσαι να κάνεις είναι να πεις "δεν γουστάρω/δεν με συμφέρει αυτός ο νόμος τον γράφω στα .... μου και κάνω του κεφαλιού μου"

Ανώνυμος είπε...

@ComputerGuy πως γίνετε ένα παράνομο και διεφθαρμένο κράτος "από την κορυφή μέχρι τα νύχια" να ζητάει από τους πολίτες να είναι νομοταγείς; Άλλωστε Όταν η κυβέρνηση παρανομεί, η επανάσταση του λαού νομιμοποιείται και μην ξεχνάς ότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"
Καλημέρα

ComputerGuy είπε...

Φίλε ανώνυμε καλημέρα και σε σένα.

Διεφθαρμένο ίσως ναι αλλά το παράνομο από που προκύπτει?

Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα από το 1974 έχει ΑΝΟΘΕΥΤΗ κοινοβουλετική δημοκρατία.

Πράγμα που σημαίνει ότι το κεφάλι που βρωμάει το επιλέξαμε ΟΛΟΙ εμείς. 'Η (ακόμα χειρότερα) επιτρέψαμε ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ σε άλλους συμπολίτες μας να επιλέξουν για εμάς είτε ρίχνοντας λευκό είτε απέχοντας από τον δικαίωμα να επιλέξουμε το κεφάλι (δικαίωμα το οποίο παρεπιπτόντως κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα).

Και ναι, το μόνο όπλο που έχει ο πολίτης ώστε να καταργήσει ένα νόμο με τον οποίο διαφωνεί είναι να ψηφίσει για μία κυβέρνηση που πιθανόν να το ακυρώσει.

Θα μου πείς, "ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλι". Δυστυχώς όμως στην δημοκρατία είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος.

Οι άλλοι τρόποι μας σπρώχνουν στην Οχλοκρατία

Αρα:

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟΥΛΑΚΟ ΜΑΣ

Δεν χάφτουμε τα "σεμνά κ ταπεινά", "λεφτά υπάρχουν", "έξω οι βάσεις", "εγώ θα φτιάξω 300.000 θέσεις εργασίας", "όχι εγώ θα φτιάξω 500.000" κ.λπ.

Και θυμόμαστε:

"Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει και καλύτερο" Ουϊνστον Τσώρτσιλ.

Related Posts with Thumbnails